Almaszüret a Szakács család birtokán

Élet a tanyán

Talán emlékeztek még a Szakács családra és a gyümölcsösükre. Az idei nyár a hideg, fagyos tavasz miatt sajnos nem hozott annyi termést, mint egyébként, de azért volt mit szüretelni a fákról.
Mi most, szeptember végén, az almaszüret idején látogattuk meg őket, ahol megmutatták, hogy a gyümölcsszedő napszámosok hogyan takarítják be az almát, amiből gyümölcslé készül majd.

Először is a napszámos férfiak nagyobb botokkal leverik az érett gyümölcsöt a fáról.

Ezután jönnek az asszonyok, akik serényen nagy műanyag vödrökbe szedik a lehullott almákat.

Az erős férfikezek megemelik a vödröket, és tartalmukat beleöntik a munkagépen felsorakozott nagy ládákba.

Ezután a gyümölcsöt egy óriási hűtőházba szállítják, ahonnan kamion viszi tovább a felvásárlóhoz, ahol almalé készül majd belőle.