Birsalmasajt- kis kukták is bátran elkészíthetik

Kézenfogva a környezettel

ínycsiklandó csemegével, akkor készítsetek otthon birsalmasajtot. Egy icipici segítséggel Ti magatok is el tudjátok készíteni, és biztos sikert arattok vele.

Hozzávalók:

- 2 kg birsalma
- 1 citrom
- 1 kg cukor

- 15 dkg dió

Birsalmasajt készítése lépésről lépésre:


1. A birsalmát félbe vágjuk. Nem kell sem meghámozni, sem a magházát eltávolítani. A birsalma nagyon kemény, ezért mindenképpen kérjetek felnőtt segítséget a művelethez!

 
2. Nagy lábasban vagy kuktában tegyünk fel annyi vizet főni, hogy ellepje a gyümölcsöket. Főzzük puhára az almákat, ez körülbelül 45-60 perc alatt meg is van!

3. Apuha gyümölcsdarabokat meghámozzuk, magházukat kivágjuk. Ehhez is kérhettek segítséget, mert az almák még forrók!


4. A gyümölcs húsát egy botmixerrel pürésítjük.


5. Egy vastag falú lábasban a püréhez hozzákeverjük a cukrot és az egy citrom levét.


6. Állandó keverés mellett teljesen sűrűre főzzük. Ha kész van, hozzákeverjük az apróra vágott diót is.


7. A masszát műanyag fóliával bélelt formába öntjük.


8. Bár a főzéssel megvagyunk, a birsalmasajt tényleges elkészüléséhez még idő kell. Egy hétig száraz helyen tároljuk, mert körülbelül ennyi idő alatt szárad ki és keményedik meg teljesen. Utána viszont alufóliába csomagolva hónapokig eláll, de erre valószínűleg nem kerül sor, mert előbb elfogy a kamrából... :)