1.sz.Általános Iskola

Budaörs
Pest

Blogok

Óriások

Bencééknél Érden, a sok eső óriásira növesztette már a veteményeket. A borsót is hamarosan le lehet szedni, már alakulnak a termések rajta. A retek volt náluk is az első, amit jóízűen megettek!

A retkek nálunk győztesek!

Legkorábban a retket tudta kihúzni a földből, és megkóstolni a reggeli szendvicse mellé a budaörsi F. Renáta, 3. osztályos tanuló. Kicsit csíp..., de az enyém! Ezt sok kisgyerektől hallhattuk már! :)

Én már ettem saját termesztésű zöldséget!

Az első retek. Kicsit csípett, de a miénk:))
A többiek is szépen nőnek.....
 Beni

Ákos kertje nem akármilyen...! Nézzétek csak meg!

M. Ákos budaörsi harmadikos nem bízta a véletlenre a növényei sorsát. Szépen rendezett kertjében rajzokkal jelölte meg a növényeket. Jövőre már bizotsan felismeri mindet, most még nagy segítség lehet..., és nagyon mutatós is.

Májusi eső aranyat ér!

F. Reni budaörsi kiskertjében az elmúlt napok esőzései, és az azt megelőző napfényes idő ekkorára növesztette a kis növényeket!

Zalán képei

Kikeltek az első hajtások!!Hurrá!! Zalán már nagyon várta ezt a pillanatot!

Virág kertészet

Kertész leszek, magot vetek, kapálom és öntözöm, hogy a nyárra legyen nekem sok-sok örömöm.. És sárgarépám, retkem, borsóm, kukoricám...

Cserépkertészet

Nézzetek ide! Hunor növénykéi hogyan növekednek a teraszon...! Amilyen gondosan törődik velük, nem is csoda!

Bence kertészete megnyitotta kapuit...!

Amint látjátok M. Bence budaörsről már komoly növekedést lát minden nap a veteményeskertben. Ez a sok napsütés, most pedig a rengeteg eső két napja sokat gyosrított a növények fejlődésén.

Veteményezés közben

Henrik 4. b osztályos budaörsi tanuló már régen elvetette az apró magokat. Szépen növekednek a borsók, hiába, ahogyan öntözi, nem lehet kétséges, hogy profi kertész...:! A kistestvére is sokat tanul tőle, jövőre talán ő is kertészkedik majd.

Mirtill kertészkedik

Mirtill Kecskeméten vetette el a magokat a nagypapák hathatós segítségével - mint ahogy az látható is a képeken.
Az utolsó képen pedig a már kikelt borsó látható - a nagypapa letakarta a vetést egy műanyag hálóval, hogy a madarak ki ne egyék.
Ha elutazunk a nagypapáékhoz, akkor első utam minig a veteményekhez vezet!
 

Minikert

Nálam már kibújtak a virágládába ültetett magok. Látjátok ti is a képen? Sokat locsolom őket, mert a teraszon nem esik eső, szerencsére most máshol sem.

Bogi varázsolt

Elültettem..., és már ki is keltek az apró növények. Ez a sok napsütés és a meleg hatása, vagy én voltam ilyen ügyes?

Gergő igazi profi kertész

Én is elültettem a magokat szüleim segítségével. Nagyon élveztem a munkát! Ennél jobb idő már nem is lehetne a kertészkedéshez!

Kertész leszek, magot vetek

A budaörsi kiskertészek ezen a szép napos hétvégén nagy kedvet kaptak az ültetéshez. Valaki már előbb is elkezdte, de a munkálatokról csak most számolunk be. G. Marci 3. b osztályos tanulót láthatjátok, amint aprólékos figyelemmel veti el a magokat a fellazított földbe.

Kert hiányában is lehet kertészkedni...:)

Akinek nincs nagy, jó lesz a kicsi is..., mármint kertből. A kapott magokat P. Hunor 3. b osztályos tanuló ültette el cserepekbe. Majd meglátjuk, mi lesz belőlük! Locsolni csak keveset kellett, a szombati eső megöntözte helyette.

Elkezdődött az ültetés

Végre felmelegedett az idő! Április 7-én elvetettük a magokat. A locsolást követően várjuk, hogy megjelenjenek a friss hajtások. Már nagyon várom!!
V. Zalán 2.d osztályos tanuló

Süss fel nap...!

Kedves olvasó!

A budaörsi kisdiákok is nagyon várják, hogy végre elkezdődhessen a kerti munka. Már tervezgetjük, hogy milyen jó lesz végre elültetni a kapott magokat, sőt, képzeletben már el is fogyasztottuk a terméseinket! Többször énekeltünk tavaszt csalogató dalokat, tanultunk verseket is..., egyszer csak ideér a jó idő!

Szeretettel: a budaörsi fürkészek