Ady Endre Ált. Isk.

Tényő
Győr-Moson-Sopron

Blogok

Lascsik Kristóf levese

Sikeres volt kertészkedés,meghozta a munka a gyümölcsét! Nagyon szép lett minden zöldség! A hagymát már ki szedtük, most a karalábé van soron. Nagyon finom levest ettünk belőle. A sárgarépa még a földben van,de folyamatosan fogyasztjuk.

Horváth Enikő csodaszép terményei

Eljött a betakarítás ideje. A kis palántákból szép nagy karfiolok nőttek és már levest is főztünk belőlük ami nagyon finomra sikeredett. A hagyma kicsit nehezen jött ki a földből de nekifeszültünk és sikerült is kiszedni. 

Halász Csabi terményei is beértek

A hagymát már ki szedtük jó termés lett! A sárgarépa még bent van és a karalábé is nődögél.  

Pados Gábor és a nyár

Nagyon szépen megnőttek a zöldségei Gábornak, hatalmas és gyönyörű cukkiniket, borsót, retket .. stb. szedtünk és ettünk meg. Nagyon ügyesen gondozta a kertet mindig, persze néha egy kis segítség is kellett hozzá. :)   (A ((

Nagy Máté terményei

Öntözni most nem igazán kell, a sok esőtől tiszta sár az egész kert. Lehet kapálni és gazolni eleget. Kiszedtük az összes karalábét, mert már elég nagyok, és kezdenek rászállni a bogarak. A vöröshagymában már vannak nagyobbak, néha teszünk a pörkölt alá és a gyengébbekből szeltünk a zsíros kenyérre is. A sárgarépából folyamatosan használunk a levesekbe, de még földben marad, majd augusztusban szedjük csak ki és mehet a pincébe.

A friss zöldségekből készítettünk levest anyuval, csodás szín-kavalkádot alkotnak a tálban, és nagyon finom ebéd került az asztalra.

Pados Gábor a szünidőben sem rest

 ".. Kertész leszek, fát nevelek,

       kelõ nappal én is kelek,

     nem törõdöm semmi mással,

      csak a beoltott virággal. .."


Nagyon örülök neki, hogy az én kis kertemben ilyen szépen fejlődnek a zöldségek! (:

A sárgarépa és a petrezselyem nagyon, nagyon ízletes! (:

Mindenkinek további szép kertgondozást, zöldség nevelést, termelést kívánok!


Üdv.: Gábor 

Horváth Bálint munkájának gyümölcsei

A retket már megettük, a borsót is leszedtük. A sárgarépát is kiritkítottuk és meg kóstoltuk. Az újhagyma is kiszedésre került. Minden nagyon finom volt. A karalábé palántáim is szépen nőnek. A sok eső miatt a gaz is megnőtt, ezért kapálnom is kellett.
Nagyon örülök, hogy a kiskertemben minden szépen fejlődik. :) 

Nagy Máté terményei

Sajnos a gyom is szereti a vizet, és sajnos nem tudok szelektíven locsolni, és sajnos gyorsabban nő, mint a növényeim. Nem tudtam, hogy a szüleim miért járnak olyan sokat a kertben, mikor az mindig olyan szép. Most már tudom, azért szép, mert olyan sokat járnak oda. Én is megöntöztem és megkapáltam a növényeimet,amikor eső nem esett, és amikor újra nőttek benne a gyomok. Először a retekből szedtem, meg is kóstoltam. A kisebb zsenge darabok nagyon finomak, a nagyobbaknak már ereje is van, viszont túl sokáig nem érdemes földben hagyni, mert megfásul.

Lascsik Kristóf Tényőn ügyeskedik

Kristóf ügyesen kertészkedik! A magok kibújása után párszor megkapálta, szép, tiszta a kert. Az öntözésre sem kellett figyelmeztetni,sokat szorgoskodott. Öröm volt nézni, ahogy a növényekről gondoskodott. A retekből már a család jóízűen falatozott, most a borsó szedése következik. A karalábé palántákat szépen, sorban kiültettük, várjuk a növekedést.  

Móri Panka és Móri Dorka termései

Májusban sokat esett az eső, ezért a gaz is megnőtt, amit anyukámmal és apukámmal kikapáltam  a kertemből.
Most már az első terméseket is leszedtük, a répát kiritkítottuk és borsót is szedtünk. A testvéremmel nagyon szeretjük a pici répákat és a friss borsót.
  

Farkas Mónika borsót szedett már

Ma, ebben a szép időben, leszedtem a borsót. Azután megkapáltam a sárgarépát, mert a sok eső miatt már megnőtt a gyom.  

Pados Gábor Tényőn kertészkedik

Sziasztok, Gábor vagyok! (: Ez az én kis kertem, folyamatosan gondozom, kapálom, gereblyézem, ha kell még öntözöm is! (: Nagyon várom, hogy a zöldségeim megnőjenek és lehessen belőlük enni! (: 

Nyári Dóri Tényőn kertészkedik

Dóri kicsit későn, április közepén-végén kezdte meg a tavaszi munkálatokat a kertben. Segített a föld előkészítésében, majd lelkesen vetette el a magokat. Naponta figyelte, kikeltek-e már a magok. Nagyon örült, amikor az első növények kibújtak a földből. Ha kellett, öntözött, ha kellett, gyomlálta a területet. Az első termése a retek volt.  Édesapjának tízórainak elcsomagolta a termés egy részét, egy részét pedig a nagymamának adta. A retek szép lassan elfogy, várjuk a következő termést. 

Halász Csabi Tényőn szorgoskodik

A veteményekből nagyon szépen kikelt minden, szépen nődögé isl. Csabi szorgalmasan megkapálja és kigyomlálja. A borsót és a retket lassan lehet szedni ha továbbra is ilyen jó idő lesz. 

Farkas Mónika Tényőn szorgoskodik

Az eső és a jó idő hatására a magok növekedni kezdtek. Azóta már egyszer megkapáltam a sorokat. Ma eső után betöltöttem a borsót, mert már kezdenek virágozni. A retek sorát végig néztük és a nagyobbakat kihúztuk, hogy a kisebbek is nőni tudjanak. Ma eltávolítottam a gyomokat is a sorokból! 

Beértek Kitti retkei

A hosszú hétvégén itt voltak Kitti papájáék nálunk. Mivel már szépen kibújt a borsó, retek, és a karalábé, hétfőn ki is
mentek kapálni, mivel sajnos a gaz is nőtt. Talán még jobban is mint a zöldségek :)
A répáról csak letépkedték a gazt nagyjából, mivel ott még nem látszottak annyira a sorok, és nem akarták a répát is kikapálni.
A mai nap pedig kiritkítottuk a retket, hogy elférjenek, és szép nagyra tudjanak nőni. A nagyobbakat meg is mostuk, és behoztuk a
hűtőbe. 

Rózsa és Borka is Belevetette Magát

A képek a múlt hét végi borsógazolásról készültek.
A retek azóta szépen beérett, és nagyon finom.

Oldalak