Ady Endre Általános Iskola - Budapest

Budapest
Pest

Blogok

Csemegekukorica!

A növény már hatalmas, reméljük a csövek is híznak majd! :) Urlich Csenge 3.o.

A borsó már elfogyott! :)

A borsó jól termett, várjuk, hogy a többi termény is beérjen! Alter-Tóth Franciska és Hanna 2.o, 4.o.

Pár csomó retek! :)

Minden gyönyörűen növekszik, talán legközelebb már a borsószedésről tudósíthatunk! A retkek mindenesetre már elfogytak! :) Alter-Tóth Franciska és Hanna 2.o, 4.o.

Retek uzsonnára!

Megettük az összes retket! A minap uzsonnára kapott retkeket összehasonlítottuk a mieinkkel. Természetesen a sajátunk ízlett jobban! :) Ady Endre Általános Iskola-Kispest

Retek az uzsonnához! :)

Ezen héten már több osztály is szüretelt a terményekből. A keddi uzsonnát a 3.a osztály saját termesztésű retekkel tette élvezetessé! Így azért még is csak más! :)) Ady Endre Általános Iskola-Kispest

Locsolunk! :)

A hirtelen jött melegben elkelt egy kis locsolás. A növények pedig gyönyörűen fejlődnek! A napokban pihenhetünk, a természet öntöz helyettünk! :))

Alter-Tóth Franciska és Johanna 2.a, 4.a

Piroslanak a retkek!

Bár vacsorára való még nincs belőle, de a kiegyelt fejecskékből mindenki kóstolhatott. Bébiretkekből bébiszeleteket vágtunk! :)

Ady Endre Általános Iskola-Kispest

Iskolakertünk

Szépen fejlődnek a növénykék! A retek bújt ki először, majd követte őt a többi is. Már most különbségek figyelhetők meg az ágyások között. Nagy kíváncsisággal követjük a növények alakulását. Ady Endre Általános Iskola-Kispest

Egy homokozó továbbgondolva! :)

Nálunk nincsen konyhakert, mert a nagymamámnál szoktunk ültetni. Törtük a fejünket, hogy hol lehetne megcsinálni az én kis veteményesemet. Arra gondoltunk, hogy már nem használjuk a homokozót (mert már a húgom is kinőtte), és ha azt feltöltjük földdel, kiváló kiskert lesz belőle. Összeszedtük a régi játékokat egy zsákba, majd megkezdődött a homok kilapátolása. A munka nem volt könnyű, mert a homok sok volt és nedves. A zsákok, amikbe a homokot töltöttük, bár erősek voltak, nem nagyon bírták a súlyt.

Zoli és Panka a kertben! :)

Az elmúlt 3 hétvégét a kertben töltöttük, és már látszik is az eredménye!! Ugyan még a "szüret" messze van, de munkánk gyümölcse már megmutatkozik. Kibújtak az első borsó és retek hajtások. Küldünk néhány képet a munkálatokról, amin jól látszik mennyire élveztük a feladatot. 

Üdvözlettel, Szőke Zoli 2.a. / Szőke Panka

Így is lehet! :)

Hely szűkében szellős ládákba történt a veteményezés. A magok egy része elültetésre került, ezek közül van, ami már ki is kelt. Várjuk a fejleményeket! :) Gyimesy Márton 3.a

Alakul a veteményes!

Végre megérkezett a jó idő így neki lehetett állni a veteményezésnek. Elsőként a földmunkákat kellett elvégezni, ásás, gereblyézés. Aztán szépen kialakítottuk a sorokat bekerültek a földbe a magok, a kukoricát fészekbe vetettük,vagyis egy mélyedésbe több szem mag került, a többi magot sorba vetettük. Minden sor végéhez tettünk fa botokon táblácskát, hogy később is tudjuk majd mit vetettünk abba a sorba. Végül megöntöztük a friss ágyásokat, hogy elinduljon a magok csírázása. Gőző Kitti 3.a

Ágyásokat varázsoltunk!

Városi iskola révén mi kis ágyásokat alakítottunk ki, hogy kertészkedni tudjunk. Egy pénteki napon sok lelkes szülő és gyermek gyűlt össze, hogy a terveink megvalósuljanak. Azok is beálltak segíteni, akik csak véletlenül keveredtek az udvarra. Remek hangulatban és gyorsan ment a munka. Sok tervünk van még!! :)) Ady Endre Általános Iskola-Kispest

Beindult a veteményezés!

Most, hogy végre jó az idő elültettük a magokat. Először apukám megmutatta, hogy kell csinálni. Kapával meghúztam a sorokat, majd beleszórtam a magokat. Különböző vicces jelzéseket csináltam, hogy tudjuk melyik zöldség melyik, majd meglocsoltam. Kiváncsian várjuk, hogy mikor bújikki a földből. Sajnos  fotót nem tudtunk készíteni,mert elromlott a fényképező.                                                                                                                 Palatka Zoltán 4.b.

Nem várt vendégek a kertben! :)

Egy-két pajor eltávolításra került a kertben. Bár környezetünknek ők is részei, azért a répákat ne rágcsálják meg! :) Alter-Tóth Franciska 2.a, és Hanna 4.a.

Végre valahára! :)

Az ágyásunk elkészült, a magok elvetve, locsolni nem kell, mert szemerkél az eső és elég nedves a föld is. Várjuk minél hamarabb a magok kelését. Következő jelentkezésünk már kikelt magokról számol be.  Mester Andris és Zsolti 4.b és 7.b osztály.

Sándor, József, Benedek nem hozta a meleget!

A kispesti Ady Endre Általános Iskola tanulói is nagyon várják a jó időt. A vetőmagok gazdára találtak, már csak a melengető napsütés hiányzik az ültetéshez. :)