Általános Iskola - Görgeteg

Görgeteg
Somogy

Blogok

Szabó Ágnes 2. osztály

Áprilisban elvetettem a cukorborsót, a retket, a répát meg a hagymát. Legelőszür a cukorborsó kelt ki, aztán a retek. Nagyon örültem, amikor megláttam a kis zöld leveleket. Megöntöztem, megkapáltam, és kihúztam a gazt. Később kibújt a répa és a hagyma. Egy héten kétszer mentem ki a kertbe megnézni, hogyan nőnek a zöldségek. Nem hagytam a gazt megnőni.

Először a retket kóstoltuk meg, reggelire az ettük. Június első hetében anyu főzött cukorborsó levest is. Nagyon  jó volt, hogy azt a zöldséget ehettem, amit magam termeltem.

Szabó Gabriella 3. osztály

Április elején ültettem el a magokat. Mikor elkezdtek kinőni, megkapáltam, kigazoltam, östöztem. Mikor már megérett a cukorborsó, finom levest csináltunk belőle. Mikor a retek is megnőtt, kiszedtük, megmostuk, és azt ettük zsíros kenyérrel. A hagyma még nem nőtt meg, de már szápen, lassan nő. A répa már szép nagy, de még nem érett.

Nánási Alexandra 2. osztály

A borsó kelt ki legelőször, a többi is kikelt szépen.  Örültem, amikor az összes kikelt. Minden nap megnézem, a kiskertemet. Nagyon örültem, amikor elvetettem a magokat.A retek ritkán kelt ki. Nagyon szeretem nézni a veteményt. Nagyon örülök a kertemnek.

Takács Natália 4. osztály

Jó volt a kertben vetegetni, látni, ahogy kinőttek a növények. Finomak is voltak.

Beke Dániel 4. osztály

A kiskertemet áprilisban vetettem el, Elvetettem: zöldborsót, sárgarépát, retket, karalábét, hagymát. A retket már megettük, finom volt. Köszönöm.

Beke Dániel 4. osztály

A kiskertemet áprilisban vetettem el, Elvetettem: zöldborsót, sárgarépát, retket, karalábét, hgymát. A retket már megettük, finom volt. Köszönöm.