Általános Művelődési Központ Raffay Lajos Tagiskolája

Báránd
Hajdú-Bihar

Blogok

Bakonyi Petra 2.o.

Akkora lett a borsó a sok esőtől,hogy nem találom az öcsémet aki elbújt közte.Nagyon finom,érett,édes.Szedek levesnek is,anya hadd főzzön holnap.Szeretettel meghívjuk borsólevesre akiktől a magokat kaptuk.Köszönjük.

Nagy László 2.o.

Sokat dolgoztunk a kertecskénkben,de meg is lett a jutalma.Íme a zsenge gyönyörű ízletes borsó.Most nincs itthon a testvérem,így egyedül dézsmálhatom az egészet.Imádom.

Berde Viktória 4.o.

Jót tett a növényeimnek a frissítő eső,de amikor nem elég,esténként lemegyek és megöntözöm őket.Este békés igazán a veteményes.Szeretek közzébújni és érezni a borsó virágának,és a harmatos föld illatát.Nem csak gyönyörködöm benne,hanem dézsmálom is.Már fogyasztható a borsó,a retek,a répa is lassan.Imádom a kertemet,az ízét,az illatát,a szépségét.

Viki

Veres Csaba Béla 2.o.

Nagyon finom a retek föleg vajaskenyéren. A borsó is nagyon finom ahogy anya elkésziti. Én segitettem a fosztásban, a szedésről lemaradtam, anya gyorsabb volt.

Futó Niki 4.o.

Mikor a kapott magokat elvetettem, hiába vártam. Valamiért nem keltek ki. Talán hideg volt a föld, vagy mélyre vetettem? Aztán csak elindult a növekedés. Kicsit ritka a borsó, és még elég kicsi, de a retek már ehető. Remélem hamarosan minden fogyasztható lesz.

Békési Zsolt 1.osztály

Eső után akkorára nőtt a kertben minden,hogy egyedül ki sem bírtam húzni az óriási retkeket.Még jó,hogy a család otthon volt,és segítettek:)Lett is uzsonnára finom "retkes""hagymás kenyér.A borsót is dézsmálgatom,nem tudom levesbe marad-e?

Bernáth Krisztián 2.o.Bernáth László 1.o.

Tavasszal  mikor a magokat elvetettük,nem nagyon örültema a munkának.De most,hogy látom milyen szépen fejlődnek a kis növények,szívesen gondozzuk őket testvéreimmel.Minden este locsolunk,és gyomláljuk ha kell.Legszebb a borsó.De retket is ettünk már.A répa nem nagyon akar nőni,de türelemmel ápoljuk,biztos meglesz az örömünk.

Kriszti és Lacika

Bugán Szilvia 2.o.

Nagy örömmel vetettük magunkat az öcsémmel a kerti  munkába.Sajnos eső nem nagyon kedvezett a magoknak,így a testvérem segített a vízipisztollyal öntözni a borsót míg én gyomláltam.A sárgarépát hiába kerestem!De nem keseredtem el,újra elvetem.A retek már ehető,a nagy munka után megvendégelem vele a családomat.Szalonnasütéshez nagyon finom lesz.Köszönjük a lehetőséget.

Szilvike és Csabika

Hevesi Jázmin 1.o.

Nagyon örültem mikor megkaptuk a magvakat.testvéreim segítettek elvetni,mert ilyet még soha nem csináltam.Azután csak vártam,és vártam.Nem akarnak kibújni a kis növények.Másnak már szép nagy a borsó,az enyém épp csak kikukucskált.Ezért vetettem védettebb helyre karalábé magot,de úgy látom csak a gyom indult növekedésnek.Azért nagyítóval itt ott már látok némi mozgolódást.Remélem lesz mit "szüretelnem",még ha később is mint a többiek.

Jázmin

Pencz Máté 1.o.

 AZ ÉN KIS KERTEM IS NAGYON SZÉPEN FEJLŐDIK, MÁR MINDEN KI IS BÚJT, AMIT ELÜLTETTEM. BORSÓ A LEGÜGYESEBB MERT Ő A LEGGYORSABB. MOST VAN RÁ ESŐ ÍGY NAGYON JÓL ÉRZIK MAGUKAT A KIS NÖVÉNYEK A KERTECSKÉMBEN, EZT ÉSZREVETTÉK A MADÁRKÁK IS ÉS RENDSZERESEN VISSZAJÁRNAK ÍGY KÉSZÍTETTÜNK EGY MADÁRIJESZTŐT REMÉLEM BEVÁLIK. Máté

Szűcs Marianna 3.o.

Nálunk mindenki szereti a kertet, (én nem nagyon). Szüleim, nagyszüleim mindig rendezgetik a növényeket. Most értem csak igazán miért. Hogy elkezdtem kis kertem művelését, én is nagyon megszerettem a szabadban dolgozgatni. Még a kapálást szoknom kell, de gyomlálni és locsolni nagyon szeretek, és jó érzés, hogy az én munkám is ilyen látványos. Remélhetőleg finom is lesz. Köszönöm, hogy lehetőséget kaptam.

Mariannka

Veres Csaba Béla 2.o.

A kertészkedés során akkora gyomot huztam ki hogy elestem :) és jót kacagtam (3. kép) Szerencsére a hideg a retket nem viselte meg, szépen növekednek, alig várom hogy ehessek belöle. (6. kép)

Kovács Éva 3.o.

Hatalmas a kertünk, apukám végzi az előkészítő munkálatokat mindig. Most tavasszal azt mondták, gondozzunk mi is egy kis kertecskét, tanuljuk mi fán terem a zöldség. Így örültem a magoknak amit kaptam, és a testvéreimmel versenyt kertészkedünk. Naponta lesem mi bújt már ki. Kicsit késnek, mert elég hideg a föld. Azért már találok új kis növénykéket. Köszönet érte.

Évike

Tóth Szabolcs 3.o.

Nagyon örültem a kapott magvaknak. Nem először kertészkedem a szüleimmel. Most is volt segítségem, kedves barátom aki mindenhova követett, és segíteni is akart. Naponta lesem kis kertemet, örülök a növények növekedésének, remélem terem bőven, és a családnak örömet tudok szerezni vele. Köszönet érte.

Szabi

Bakonyi Petra 2.o.

Mikor hazajöttem az iskolából, át sem öltöztem, már vittem a vendégeket a kertbe, hogy eldicsekedjem gyönyörű növényeimmel. Nem mondom, hogy kicsit nem voltam csalódott, mert már úgy szeretnénk enni is belőle, de türelemre intettek, higgyem el hamarosan az asztalra kerül munkám gyümölcse. Addig is lesz mit tenni, mert az eső után kibújtak a gyomok is. Gyorsan átöltözöm, és kiszedem őket. A rápáról nem is írok, mert még alig látszanak a sorok.

Petra

Nagy László,és Nagy Anna 1.o.2.o.

Miután elvetettük a magvakat,Anyukám azt mondta,dugdossunk közé sok kis vesszőt,és remélhetőleg a borsó arra fog felfutni,így nem lesz sáros,és könnyebb lesz "szüretelni".Tettünk közé egy színes forgót is,hogy elíjesszük vele a galambokat.Ki is kelt szépen,így nincs más dolgunk,mint megvédeni a gyomoktól.Anna csalódott volt,mikor a kenyere mellé hagymát keresett.Sajna még túl kicsik ahhoz,hogy megízesíthessék az uzsonnánkat.Várunk türelemmel.

Lacika és Anna

Berde Viktória és Makra Tímea 4.o.

A BARÁTNŐMMEL (MAKRA TÍMEA) ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY A KARALÁBÉKAT LÁDÁKBA VETJÜK, ÉS BENT TARTJUK, HISZEN KINT MÉG MEGFÁZNÁNAK. ANNYIRA BELEJÖTTÜNK A PALÁNTA GONDOZÁSÁBA, HOGY VETTÜNK A BOLTBÓL PARADICSOM MAGOKAT IS, MERT NAGYON SZERETTÜNK VOLNA MÉG TÖBB PALÁNTA BÉBIT NEVELGETNI, DE A" VESD BELE MAGAD" DOBOZ TARTALMA ELFOGYOTT . A PARADICSOM SZÉPEN FEJLŐDIK KB 21 CM.

Máthé Noémi 3.osztály

Nagyon  jó móka volt a veteményezés,de most,hogy egy kis eső érte a kertet,tele lett gyomnövénnyel.Mivel az én kis kertem,nekem kell rendben tartanom.Megkapáltam,és kiszedtem ami nem odavaló.Közben lesem,mikor lesz már szüretelni való.Főleg a borsót várom nehezen.Köszönet a magvakért,a lehetőségért.Noémi.

Balla Dzsenifer 3.o.

Mikor megkaptam a magokat,és veteményezni kezdtem,elhatároztam,minden lépést megörökíttetek,hogy eldicsekedhessek mennyit dolgoztam a kertecskémben.Eddig minden mozzanatot szívesen végeztem.Mikor hazamegyek az iskolából mindig meglesem kibújt-e már valami.remélem hamarosan lesz mit dokumentálnom megint.

Dzseni

Oldalak