ÁMK Zichy Géza Tagiskolája

Tetétlen
Hajdú-Bihar

Blogok

Az én veteményesem

Amikor megkaptuk a vetőmagot, kigyomláltam egy részt a kertünkben, és elvetettem minden magot. Sok munka volt velük, de végül kikeltek. A borsót már fogyasztjuk, a retket meg már megettük. Ültettünk paradicsomot is. Anyukám díszíti is velük a különféle ételeket, hogy sok egészséges zöldségfélét is együnk.

Kerekes Zita 3. osztály

Csongor kertje

A borsómat már minden nap szedem, legutóbb 2 kg borsót szedtünk, leves is készült belőle. A krumplim is szépen nő, de sok krumplibogarat szedtünk le róla. A répából gyakran eszem. A retek az nem jól fejlődött, nagyon kicsi maradt. A karalábét is sokat kell még öntöznöm.

Gerda Csongor 2. osztály

Kertészkedik a család

Nagyon örültem amikor elkezdtünk kertészkedni. Először elvetettük apával a sárgarépát. Utána anyával elvetettük a hagymát, papával pedig a petrezselymet. A retket én ültettem el egyedül. Most már jóízűen fogyasztom a megtermelt zöldségféléket.

Beke Sándor 2. osztály

Az én veteményes kertem

A kertet felástuk és kigyomláltuk, majd elvetettük az iskolától kapott vetőmagokat. A kertben van uborka, retek, borsó, krumpli, hagyma. A retek már nagy.

Csatári Cintia Ibolya 3. osztály

Melissza növényei

A kerti munkákat papámmal szoktam végezni. Ő mindenben segít nekem, megmondja, mit hogyan csináljak. A kertünket gyakran kapáljuk, gyomláljuk, locsoljuk. Szépen fejlődik a burgonya, borsó, sárgarépa, petrezselyem, bab, paprika és paradicsom is.

Milák Melissza 1. osztály

Norbi kertészkedik

Az én kiskertemben már sok minden nagyra nőtt, és van amit már el is fogyasztottunk. A tavaszi munkákat az ásással kezdtük, majd gereblyéztünk, végül elvetettük a magokat. Az időjárás nem mindig kedvezett a növényeknek, de többségük jól fejlődött.  Ezt a nagy meleget sajnos nehezen bírják, hiányzik nekik a csapadék. A kerti munkában sokszor segített anyukám is.

Mezei Norbert 3. osztály

Laci kertészkedik

Áprilisban veteményeztünk, amikor már nem volt olyan hideg a föld. Sokat gyomláltam a növényeim, hogy szépen növekedjenek. Volt idószak, amikor gyakran kellett locsolnom is. Mostanra a növényeim nagyra nőttek, és sokszor ettem is az egészséges zöldségekből.

Fekete László 4. osztály

Ani kertje

Józsi, a nagybátyám segített a kertészkedésben. Én általában kapáltam, amikor szükség volt rá. Vetettünk kukoricát is, ami szintén nagyra nőtt. A kedvencem a borsó, amiből Anyukám mindig nagyon finom levest készített.

Vadász Anasztázia 4. osztály

Az én kis kertem

Irmus néni segítségével elvetettük a vetőmagokat. Aztán gyomlálgattuk, és izgatottan vártuk, hogy kikeljenek. Amikor kibújtak, nagyon örültünk Mariettával a testvéremmel. A borsóból és a sárgarépából a levesbe is került. Finom volt a retek és a hagyma is, amit általában zsíros kenyérrel fogyasztottunk. Már csak a hagymából maradt a kiskertemben.

Aranyász Beatrix 3. osztály

Kertészkedik a két testvér

A veteményezésben Apukánk és Anyukánk is segített. A kapott magok mellett a paradicsomot és a kukoricát is kapáltuk, gyomláltuk, öntöztük. Nagyon szerettük a hagymát zsíros kenyérrel. Anya már a fagyasztóba tette a finom borsót, hogy télen is visszagondolhassunk a kerti munkákra, melyet nagy örömmel végeztünk.

Szabó Dániel 1. osztály, Szabó Erik 4. osztály

Kertészkedés Papával

Az én kiskertem Papáméknál van. Amikor megkaptuk a vetőmagokat, néhány hét múlva - amikor az időjárás engedte - elvetettük az iskolától kapott magokat is. Felástam a területet, gereblyéztem, majd a földbe kerültek a magok. Amikor kellett öntöztem, de később sok eső esett, így szépen növekedett a borsó, a hagyma, a karalábé, a sárgarépa és a retek is. Én általában nyersen szeretem a zöldségféléket, főleg a karalábét. Azt hittem, hogy a répát nem szeretem, de amikor megkóstoltam, nagyon ízlett az is.

Családi kertészkedés

Tanár bácsitól kaptunk magokat. Elültettük Anyával. Öntöztük, tápsót is szórtunk rá. Egyszer csak kikelt. A répa és a borsó fejlődött a legjobban. Azután gyakran kellet kapálnunk is. Jó volt a kerti munka, nagyon szerettem.

Kurucsó Viktória 1. osztály

Veteményezés a kertünkben

Elvetettem anyukámmal a magokat, Adrienn is segített. Kapáltuk, öntöztük, gondoztuk, mostanra már nagyok lettek. A borsóból anyukám levest és főzeléket is készített nekünk.

Duka Sándor 1. osztály

A nyári veteményezés

Az én kertemben terem karalábé, répa, hagyma, borsó. Szerintem szép ez a kert. Már a borsó és a répa jól megnőtt. Gyakran gondozzuk együtt a növényeket a testvéremmel, Sanyikával most a szünetben is.

Duka Adrienn 4. osztály

Az én kertem

Amikor elvetettük a borsót, a retket, répát, hagymát, minden nap locsoltam. Szerencsére később esett az eső, ami a növényeknek nagyon jót tett. A veteményeim már megnőttek és nagyon szépek lettek.

Zatkó Tímea 4. osztály

A kiskert

A kertemet nagyon szeretem, mert szépek lettek a vetemények:karalábé, répa, hagyma, retek, borsó. Nagyon szeretem, mert nagyok és finomak.

Zatkó Evelin 2. osztály

Az én kertem

Egyszer egy szép napon volt egy olyan, hogy "Vesd bele magad" verseny. Kaptunk veteményeket és el kellett ültetni. Az én családom is segített nekem. Már nagyon szépek a veteményeim. Locsoltuk, kapáltuk, és nagyon szép. Már úgy megnőtt a retek, hogy lehet szedni. Már a borsóból anya főzött is. A hagyma is nagyon szép, csak az a baj, hogy volt egy nagy vihar, és egy pár veteményt tönkretett. A retek már egy kicsit felmagzott, pedig locsoltuk.

Varga Andrea 4. osztály

A mi kertünk

Áprilisban kezdtük a veteményezést apukámmal és a testvéremmel. Kapáltunk, gyomláltunk, locsoltunk sokat, és mostanra nagyon szépek lettek a növényeink.

Csatári János 2. osztály

A finom karalábé

Nagyon örültem a vetőmagoknak amit az iskolában vettünk át. Annak különösen, hogy karalábét is kaptunk, mert az a kedvencem. Április elején vetettük el, segített anyukám és Jóska testvérem is. Amikor szükség volt rá, sokat öntöztem a karalábét. Általában meleg is volt, amitől gyorsan fejlődtek. Most már minden nap eszem belőle.

Milák Márió 1. osztály

Kertészkedés

Az elmúlt hónapokban sokat kertészkedtünk, meg is lett az eredménye. A zölségféléket általában nyersen fogyasztjuk, így a legegészségesebb. Az én kedvencem a hagyma, amit zsíros kenyérrel szeretek a legjobban.

Csatári Vince 1. osztály

Oldalak