Arany János Magyar-Angol Kéttannyelvű Ált. Isk. és AMI

Ebes
Hajdú-Bihar

Blogok

A szép kert

 Elültettük a vető magokat anyával és apával. Jó idő volt. Pár nap múlva kis zöld hajtás jelent meg rajta.  Elkezdtek fejlődni a termések. Amikor kikelt  a borsó, akkor a borsóból borsóleves lett. A retekből, a hagymából meg szendvics készült.
Szabó Orsi 3.b

Kiskertész

Borsót, sárgarépát, vöröshagymát, karalábét, retket kaptunk. Március elején ültettük el egy kicsi kertbe. Sokat öntöztük őket és még sokat gazoltuk és gyakran kapáltam. Egy kicsit gazos most. Főztünk belőle borsólevest és még sok mindent.

Raydan 3.a

Vitaminkert

Borsó, hagyma, répa, retek és karalábé magokat kaptam. Március közepén ültettem el a hátsó kertbe.

A hagyma kelt ki a leghamarabb a többi kicsit később. Mikor sokáig nem esett akkor locsoltam, sokat gazoltam. A borsó felét és a hagyma felét már nyersen megettük. A maradék borsóbólfőzeléket készítünk.

Veress Julcsi 3. a

Vidám kertészkedés

Vörös hagyma, borsó, sárgarépa, karalábé és retek magokat kaptam. Március elején ültettük el a kertben. A sárgarépa még csak a héten bújt ki. Gazoltam, öntöztem még kapáltam is. Jó állapotban vannak szépen növekednek. Már ki kelt a borsó de még nem szedtük le de már anya tervezi a finom borsó levest.

Szőke Zoli 3. a

Kertész leszek

Márciusban elvetettük a karalábét a borsót a répát a retket a hagymát. A nagy kertbe ültettük.Hamarosan kibújtak a föld alól.Öntöztük, ápoltuk.Most nagyon egészségesek.

Amikor kibújtak már készítettük is a: répalevest, borsófőzeléket és a többit.

Nagyon finomak és szépen néznek ki.

Ötvös Jocó 4. a

A szép kert

Borsó, hagyma, répa, retek és karalábémagokat kaptam. Március közepén ültettük el a kertben. A hagyma kelt ki a leghamarabb utána kicsit később a többi. A szárazság miatt öntözni kellett. A sok gaz miatt gazoltam. A borsóból levest főztünk.

Nagyon szép kertem van!

Nagy Viki 3. a

Kertészkedés

A borsót, vöröshagymát, sárgarépát, retket és karalábét március elején ültettük el a földbe a nagymamámmal. Április közepén a sárgarépa kelt ki a leghamarabb. Öntöztem, kapáltam és gazoltam is.

A zöldségeim nagyom szépek. Borsólevest főztünk.

Mészáros Pisti 3. a

A finom termések

Sárgarépát, vöröshagymát, borsót, retket és karalábét kaptam. Március elején ültettük el a kertünkbe. Április közepén kezdett el kibujni a retek és a répa. Sokat öntöztük, gazoltuk és kapáltuk, amikor gazos volt. A borsó már hozott termést, de még nem szedtük le, majd borsólevest foguk belőle főzni. A sárgarépát már megkóstoltuk, nagyon finom volt. A retekből finom szendvicset csináltunk.

Gyány Szabina

Vetőmagok

Én márciusban vetettem el a magvaimat anyával.  A vetőmagok közt volt répa, karalábé, borsó, hagyma és retek. Az összeset elvetettem, de sajnos a karalábét megette a lóféreg.  Március végén április elején már kibújtak a zöldségek. Hetenként öntöztem, és ha gazos volt anyukámmal kapáltuk is.

A borsót már leszedtük, és a répát is egy két nap múlva ki lehet szedni. A retek is jó nagy és a hagyma is szépen néz ki. A borsóból már borsólevest is csináltunk, a répát a húslevesbe tettük. Szép kertem lett!!!!!!!

Heveli Adrián

A mi növényeink

Karalábét, retket, hagymát, borsót, répát kaptunk. Jankával ültettük el 03.09-én a kertünkben. Pár napot kellet várni. Szorgosan gondoztuk, ezért nagyon egészségesek és termést hoztak. Mi a borsót ettük nyersen.

Janka és Verus

A kis kertészpalánta

Idén tavasszal nagy örömemre szolgált, hogy iskolánk csatlakozott a Vesd bele magad! programhoz. Ennek keretében iskolatársaimmal együtt különböző zöldség magvakat tartalmazó csomagokat kaptunk. Ezt anyukám kiegészítette még kígyóuborka, paprika és cukkini magvakkal, mivel több fóliaházunk van. Nagy örömmel kezdtem el március első hetében a számomra kijelölt sátorrészletben a terület előkészítését. Szerencsére a talajt még ősszel, mélyásással meglazították, így a munkám könnyű volt, ahogy az alábbi képen is látható.

Kertészkedés

 Elültettük a vető magokat anyával és apával meg Dinával. Jó idő volt. Pár nap múlva kis zöld hajtás jelent meg rajta.  Elkezdtek fejlődni a termések. Amikor kikelt  a borsó, akkor a borsóból borsóleves lett. A retekből meg szendvics készült.

Bordás Fanni 3.a