Babtista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola

Törökszentmiklós
Jász-Nagykun-Szolnok

Blogok

Petra kertje

Kónya Petra kiskertjében szépen fejlődik a borsó és a retek. A kiskert hívatlan vendégei is igen szeretik a retek levelét. Sajnos a paprika nem kelt ki.

Munka a kertben

Bognár Szilveszter az iskola kertjében vetette el a borsót és a retket. Osztálytársai szívesen segítettek a munkában.

Megérkeztek a vetőmagok

Törökszentmiklósra a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolájába is megérkeztek a vetőmagok. Március 13-án minden alsós osztály átvette a kis tasakokat.

Eszter ezt remekelte

A retek és borsó termés leszüretelése után vártam, hogy a többi növényem is megérjen. Egész nyáron öntöztem, gyomláltam őket, ha kellett. Amikor nem voltam otthon, anyukám vagy a nagymamám gondozta őket. A hagymát nyár közepén húztam ki a földből, nem vártam meg, hogy nagyobbra nőjön, mert kezdett elszáradni. Így újhagyma lett belőle, nagyon finom volt a szendvicshez vacsorára. A kapor termést augusztusban szedtem ki a földből, ebből tökfőzelék készült, anyukám ennek nagyon örült, mert imádja a tökfőzeléket.

A NAGYok kiskertje

Nagy Balázs és Nagy Kriszta a Kölcsey Ferenc Általános Iskola(XXI.ker.) tanulói egész nyáron szorgoskodtak a kertben, munkájuk eredménye a képeken látható sok szép zöldségféle.

Kertészkedésem rövid története

Tóth Gyöngyvér „VESD BELE MAGAD” /Kölcsey Ferenc Ált. Isk./ Az elmúlt évhez hasonlóan, idén is vártam a magok érkezését, hiszen tavaly főleg a zöldborsót nagy örömmel ettem nyersen és főzve is. Bár a magok időben érkeztek, a hely ahova ültetni tudtuk víz alatt állt sokáig. Május 4-én végre megkezdhettük a vetést: - Előkészítettük az öntözéshez szükséges mikro öntöző alkatrészeit. - Apu traktorral felrotálta a földet. - Bevonalaztuk / sosem árt a szépség  , megfelelő sorok oszlopok… - Öntözőt „telepítettünk” - Mélyítettünk kicsi árkokat, benyomogattuk a magokat, betemettük, kicsit

Kölcseysek az iskolakertben

Felástuk és elgereblyéztük a földet, előkészültünk a veteményezéshez. Szorgos szülők is segítették munkánkat. Miután a talaj és a hőmérséklet is megfelelő volt, elszórtuk a magokat. Néhány hét elteltével kibújtak az első hajtások. Kiritkítottuk a retket és a sárgarépát.

Betakarítás

Az ifjú kertészek a tanítás utolsó hetében betakarjtották a termést az iskolakertből. A munka után a gyerekek jóízűen falatoztak a hagymából, retekből, borsóból.

Oldalak