Benedek Elek Általános Iskola

Bakonyszombathely
Komárom-Esztergom

Blogok

Laszák János 4.o.

Április 26-án elültettem a borsót, a retek felét, és a vöröshagymát. Mivel eső nem esett, pár nap múlva megöntöztem. A retek másik felét és a karalábét május elején vetettem.A program keretében borsó, retek, vöröshagyma , sárgarépa és karalábé magokat kaptam az iskolában. Rövidesen kikeltek a magok, és szépen növekedtek a növények. Május végén már lehetett borsót szedni.  Az eső után gyors növekedésnek indult a sárgarépa és a hagyma is. Mivel a gyomok is növekedtek, kapálni is kellett. Az első retket május 22-én kóstoltuk meg a vajas kenyér mellé. Nagyon finom volt.

Kovács Fanni 1. o.

Ezek a tavaszi képeim a kertemről! Nagyon szeretek foglalkozni azóta is a növények gondozásával. Hát még milyen finomakat lehet készíteni belőlük! Mindenkinek jó kertészkedést kívánok a nyárra is!

Hoffer Kitti 2.o.

Nagyon érdekes most megnézni a tavaszi képeket, hiszen már rá sem lehetne ezután ismerni a kiskertemre. A legtöbb veteményből már finom ebéd és vacsora készült a család nagy örömére. Szeretem a szabadidőmet a növények gondozásával tölteni.

Hoffer Kitti 2.o.

Nagyon érdekes most megnézni a tavaszi képeket, hiszen már rá sem lehetne ezután ismerni a kiskertemre. A legtöbb veteményből már finom ebéd és vacsora készült a család nagy örömére. Szeretem a szabadidőmet a növények gondozásával tölteni.

Andrási Ferenc 1.o.

Szerettem volna  képeket mutatni Nektek az ÉN veteményesemről, de sajnos nem sikerült megoldani, hogy felkerüljenek.  Tavasz óta már minden sokat nőtt, sőt a legtöbbjét már el is fogyasztottuk itthon anyukám segítségével. Minden nagyon ízlett, bár a retket én nem tudtam megenni, mert nagyon csípős volt.

Nerhaft Emil 1.o.

Nagy örömmel vittem haza a vetőmagokat a tavasszal. A mamám megígérte, hogy együtt fogunk kertészkedni az idén. Az üres területen elkezdtük a tervezést. Meg kellett oldani, hogy a kutya ne tudjon kárt tenni majd a kis növényeimben. Büszke voltam, hogy az én vetőmagjaim mind egy szálig kikeltek, sokkal szebb a veteményesem, mint a mamáé. Már azóta mindent megkóstoltunk, finom ebédek készültek az anyukám segítségével. Élveztem a növények gondozását, nem is adtam ki a kezemből senkinek sem.

Gurdon Anna 2. o.

Nagyon izgatottan vártam, hogy hazaérjek és megnézzem, hogy mit rejt a kapott dobozka. Kibontás után elolvastam, hogy milyen magokat kaptam. Másnap apukámmal elkezdtük a munkálatokat. Felásta apa a területet, majd ágyásokat húztam ki, amibe elvetettem a magokat./ Borsó, sárgarépa, retek, karalábé, vöröshagyma/ Két héttel a veteményezés után a borsó, retek kikelt, ami a gondos locsolásomnak, illetve a jó időnek volt köszönhető. Az áprilisi rossz idő sajnos lelassította a növénykéim növekedését. Remélem, hogy minél előbb beköszönt a jó idő és tovább tudnak nőni a növényeim.

Viktória kertje

Ez a szép veteményes a "Vesd bele magad!" programnak köszönhető.

Mátyás Viktória 4.a

Benedek Elek Általános Iskola, Debrecen

Bogi kertje

Kovács Boglárka kertjének gondozásában testvére is nagy örömmel segítkezett.

Bandika gazdasága - Benedek Elek Általános Iskola

Nagy örömmel fogtam hozzá kis gazdaságom munkálataihoz, melyet végig gondosan ápoltam. Ennek hála csodaszép, egészséges terméseim lettek. Köszönöm, hogy rézt vehettem a programban. Batiz András 2.a

Fekete Ádám termései - Benedek Elek Általános Iskola - Debrecen

Már alig várom, hogy megkóstolhassam amit vetettem. Azt mondják, ez sokkal jobb ízű, mint a bolti. Ettől még csak izgatottabb lettem.

Halász Boglárka 2. o.

Nagy munkában vagyok tavasz óta! Nézzétek, mire képes egy ügyes kislány egyedül a kertben! Remélem az időjárás jó lesz hozzánk, és nagyra nőnek a pici magok, amikkel sokat dolgoztam! A képeken a kezdeteket láthatjátok, remélem a vége is ilyen izgalmas és szép lesz!

Pethő Anna 1. o.

Szeretnék sok-sok képet mutatni mindenkinek az ÉN kertemről, az első termésekről. Nagyon élvezem a kis növények gondozását! A képeken láthatjátok, hogyan változott a kertem, és a kabát helyett már szoknyát is vehettem!

Benedek Elek Általános Iskola "palántáinak" kertjei

Nagyon örülünk a lehetőségnek, amit Önök megteremtettek gyerekeink számára. Nagy a lelkesedés, sok a munka, amit a családok - főleg a diákok - nagyon élveznek. Rendszeresen hozzák a pedagógusok és osztálytársaik számára a kóstolót. Bizonyítékul tekintsék meg az alábbi képeket.

Horváth Bendegúz

Én anyukám segítségével egy füzetet nyitottam, amibe rendszeresen lejegyezzük, mi történt a kertben. Míg a vetemények előbújását vártuk, egy kicsit kutakodtunk arról, hogy melyik zöldség, milyen vitaminokat tartalmaz, miért fontos az egészséges táplálkozás. Külön rajzokat készítettem mindegyik növény terméséről. Nagy örömet jelent számunkra a közös munka!

Farkas Luca munka közben 1.o.

Szeretnék Nektek egy-két fotót, rajzot mutani. amik munka közben készültek rólam és a veteményeimről. A retket már meg is kóstolhattam, nagyon ízlett!

Kovács Bianka kerti élményei 1.o.

A növényeim már szépen felcseperedtek. A magokat a mamival ültettük el. Megkapáltuk a földet, kis gödröket, sávokat csináltunk a földbe, és beleszórtam a magokat. Ezután meglocsoltam őket.

A retek már kifejlődött, már ettünk belőle. Nagyon finom, csak egy kicsit csípős.

A borsó már termést hozott, de még a borsószemek nem fejlődtek ki, csak a hüvelyek látszanak.

A vöröshagyma szárai hosszúak, zöldek és a gubók teteje is látszik a föld felszíne felett, kb. 3-4 cm átmérőjű hagymafejek vannak.

Vetőmagosztás

A meghirdetett "Vesd bele magad" akció nagyon lázba hozta iskolánkban a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Már alig várták a vetőmagok megérkezését. Néhány kép az átadás örömteli pillanatairól.