Bartúcz Anna 1.b Ceglédbercel

2012. április 16.

Nagy izgalommal néztem meg minden nap az iskolából hazatérve a kiskertemet.

Végre kibújtak az első növények. Először a borsó, majd a karalábé és aztán sorban a retek, a hagyma és a sárgarépa. Továbbra is száraz az időjárás. Ha esik egy kis eső, azonnal felszárítja az erős szél, így többször is locsolni kellett. Anyukámtól kaptam saláta palántákat és dughagymákat. A hagyma elduggatása minden évben az én feladatom, így ebben már nagy gyakorlatom van. A palántázást meg kellett tanulnom. Ültetőfával lyukat készítettem, amibe vizet töltöttem, ebbe kerültek a palánták. Jó erősen a gyökerekhez nyomkodtam a földet és végül alaposan meglocsoltam őket. Ezt a „tudományt” jól tudom majd használni, mikor a karalábét kell szétpalántázni.

A növények mellett a gaz is előbújt, lassan itt az ideje az első gyomlálásnak.

 


Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <acronym> <address> <blockquote> <br> <caption> <cite> <code> <col> <colgroup> <dd> <del> <div> <dl> <dt> <em> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <hr> <img> <kbd> <li> <ol> <p> <pre> <q> <samp> <span> <strike> <strong> <sub> <sup> <table> <tbody> <td> <tfoot> <th> <thead> <tr> <ul>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • You may insert videos with [video:URL]

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.