Gazdatáborba megyünk

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2011-ben elindította a Vesd Bele Magad! programot, melyen az idei évben 4. alkalommal vesz részt iskolánk. 27 vetőmagcsomagot igényeltek kisdiákjaink, melyet március második hetében vehettek át, ezzel megkezdődhetett az idei munka, szórakozás. Diákjaink feladata, a magok elültetése, nevelgetése, és e tevékenységek dokumentálása, egy kertészeti napló formájában (rajzokkal, képekkel, szövegekkel illusztrálva). Melyet időközönként leadva a http://www.vesdbelemagad.hu/ honlapon is közzéteszünk. Az első évben 60 gyermek kapott vetőmagcsomagot, akkor az alsó és felső évfolyamot is bevontuk a programban, valamint megkezdődött a munka az iskolakert kialakításával. A következő években az alsó évfolyamra és az iskolakertre terelődött a figyelem. Az iskolakertben sokat segítettek a nagyobbak is, a felsős tanulószobások feladata volt az öntözés délutánonként. Tavalyelőtt esőmérőt is kapunk, melynek fontos szerepe volt az alsós napközis foglalkozásokon. Minden nap a heteseknek kellett ellenőrizniük az eső mennyiségét és az időjárási körülményeket is. Minden évben a résztvevő iskolák számára versenyt is hirdetnek. Ennek feltétele, hogy márciustól szeptemberig minden hónapban küldjenek beszámolókat a termesztésről, az alapanyag felhasználásról. Akik ezt teljesítik, részt vesznek egy sorsoláson és nyerhetnek egy 3 napos osztálykirándulást az Úrhidai Gazda Táborba. Az osztálykirándulás keretében megismerkedhetnek a gyerekek kertészkedéssel, élelmiszer feldolgozással, általában a mezőgazdasággal. Az idei évben iskolánk nyert a sorsoláson, így 20 alsós diák olyan szerencsés, hogy minden költség nélkül júniusban 3 napot eltölthet Úrhidán, a Gazda Táborban ahol érdekesebbnél érdekesebb programok várják majd őket. Ezúton is köszönjük a lehetőséget mid a programon, mind a kiránduláson való részvételen.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <acronym> <address> <blockquote> <br> <caption> <cite> <code> <col> <colgroup> <dd> <del> <div> <dl> <dt> <em> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <hr> <img> <kbd> <li> <ol> <p> <pre> <q> <samp> <span> <strike> <strong> <sub> <sup> <table> <tbody> <td> <tfoot> <th> <thead> <tr> <ul>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • You may insert videos with [video:URL]

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.