Horváth Anna 4.o. Kertészkedem

Március 28-án kezdtük el a kertészkedést. Elég szeles idő volt. Először a retket ültettük el, két hétre rá a borsót. Ekkor napos idő volt. Kellett volna az eső, hogy a magok minél előbb kikeljenek. A paradicsommagot és a paprikamagot kis edényekbe ültettük. A szobába, az ablakba raktuk őket. Az estikének külön helyet készítettünk a papával, majd elültettük. Hamarosan kikelt a retek és a borsó is. Megkapáltuk a kertet a családdal. Közösen hamar végeztünk. Kevés eső esett. Még kellene a földnek, mert száraz. Az ablakban már nagyon szépek a palánták. Rendszeresen öntözzük őket, majd kiültettük a kertbe. A retekből ettünk először. Kenyér mellé és magában is finom volt. A borsón is sok lett, leszedtük, anyával kifejtettük. Egy részéből főzeléket főztünk, a többit elzacskóztuk a fagyasztóba. A koktélparadicsomon rengeteg volt, a szárai teljesen a földig hajoltak a sok apró paradicsomtól. Nagyon ízletes, édes ízű volt. Sokat ettem belőle, mert a kedvencem a koktélparadicsom. Meglepődtünk, mert a paprikapalántákon zöld paprikák nőttek. Megfigyeltem, hogy az estike színes virágai este nyílnak ki, nappal pedig összecsukódnak. Nagyon sokat kellett öntöznünk a nyáron, mert sokszor forróság volt. Remélem lesz rá lehetőségem, hogy jövőre is saját kertem legyen!

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <acronym> <address> <blockquote> <br> <caption> <cite> <code> <col> <colgroup> <dd> <del> <div> <dl> <dt> <em> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <hr> <img> <kbd> <li> <ol> <p> <pre> <q> <samp> <span> <strike> <strong> <sub> <sup> <table> <tbody> <td> <tfoot> <th> <thead> <tr> <ul>
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
  • You may insert videos with [video:URL]

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.