Bocskai István Általános Iskola és AMI Sárándi Kossuth Lajos Általános Iskolája

Sáránd
Hajdú-Bihar

Blogok

Juhász Lajos (2. osztály)Sáránd

A hideg miatt csak áprilisban vetettük el a magokat. Elsőként árkot csináltunk. Beleszórtam a kicsi magokat. A borsónak kapával gödröt ástam és öt-hat szemet raktam bele. Május elején már szépen látszott a veteményesem. Persze a gaz is kibújt, ki kellett húzgálnom belőle. Május közepén már tudtam retket enni, zsíros kenyérrel. A kaprot hamarosan fel lehet húzni, és anya beteszi a fagyóba. Jó lesz töklevesbe és főzelékbe.

Farkas Joci 2. osztály Sáránd Hírek 05.19.

Mára kibújt a kukorica is. A borsónak bimbója lett. Egy baj van, közéjük nőtt a gaz is!. Ezért most gyomlálnom kell!

Baji Vera(2. osztályos) öröme Sárándon

Itt volt Gyula bácsi és felrotakapázta a földet.Azután meghúztuk a sorokat. Elvetettük a magokat, befedtük földdel és megöntöztük. Majdnem minden nap megöntöztük. Így ment egy-két hétig. Aztán elkezdtek nőni a növények. Nőttek szépen a retek, a kukorica a sárgarépa és a borsó is.

Farkas Joci 2. osztály Sáránd

"Minden este meglocsoltam a sorokat.Ma megnéztem a kertemet. Azt láttam, hogy kibújt a földből a retek és a borsó."

Czirják Bogi kertészkedik

Kibújt a retkem, a borsóm, a répám és a hagymám. Nagyon örülök neki! A kukoricát még nem raktuk el, mert még fel kell ásni a helyét. Czirják Boglárka 4. osztály Sáránd

Farkas Joci veteményese Sárándon

Ma felástuk a kertet. Utána elgereblyéztük és sorokat húztunk. Beleszórtam a magokat: sárgarépa,kapor,vöröshagyma, retek, borsó. Befedtem földdel. Farkas József 2. osztály

Panna a kertben

Végre itt a jó idő! Tulipánt Panna második osztályos  tanulónk is hozzálátott a vetéshez!

Kerek Zsófi első veteményese

Végre Sárándon is  kisütött a nap, és a földbe kerülhettek a magok . Kerek Zsófi  2. osztályos tanulónk és családja is hozzálátott a munkához!

Vetőmagok kiosztása

Március 19-én kiosztottuk a vetőmagcsomagokat  Sárándon 100 alsós diákunknak. Sajnos az időjárás nem kedvez nekünk, de készenlétben állunk a vetéshez!