Börzsöny-Vidéki Óvodák Vámosmikolai Óvoda Bernecebaráti Tagóvodája "ZÖLD ÓVODA"

Bernecebaráti
Pest

Blogok

Azok a csigák !

Immár harmadik éve csatlakoztunk a "VESD BELE MAGAD" programhoz. A gyerekek minden évben nagyon várják a vetőmagokat és kezdik el a munkálatokat otthon és az óvodába is.A palántázásba a kicsik is bekapcsolódtak, jellel ellátott műanyag poharakba ültették el a paradicsom és paprika magokat és minden nap gondozták, figyelték, hogy kinek bújik ki legelőszőr a magocskája. Miután nevelgették a palántákat, elérkezett az idő, hogy elültessék. A nagycsoportosok a munkafolyamatokat már előre mondták és aktív részesei voltak az ültetésnél.

Ültetnek a Bernecebaráti ovisok

Nagy izgalommal vártuk a magok érkezését. A gondos előkészületek után elterveztük, hogy idén csapatokat alkotunk és versenyezni fognak a gyermekek az ágyások gondozásánál. Az ültetés után, szinte minden nap megnézték a kiskertet, hogy mikor bújnak ki a magok. Annyira összetartott a kis csapat, hogy egymás ültetvényét is meglocsolták, ha valaki hiányzott.

Téglás Napsugár kertészkedik 2. - Kártevők

Végre kibújtak a növénykék a földből. De ezzel egyidejűleg sajnos megjelentek a kártevők is, így sajnos már most be kellett iktatnunk a "másodvetést" kiskertünkben. Az egyik fő ellenségünk a házatlan, sárga és barna színben "pompázó" spanyol csiga. A kertünk végében folyik egy kis patak, sajnos ez a kedvenc élőhelyük és kiválóan el tudnak bújni a hőség elől a patakparti bokrok alatt. Aztán este és hajnalban, amikor hűvösebb van, előbújnak és falatoznak. A másik fő ellenségünk a krumplibogár, aki természetesen a paradicsom palántát is nagyon szereti hamikázni.

Téglás Napsugár kertészkedik 1.

A magocskák elültetésére 2013.április 18-án, csütörtökön került sor. Nagyon kellemes napos, szélcsendes idő volt, pont ideális az ültetéshez. Hát szerszámot ragadtunk, és nekiláttunk a munkának!