BP. XVIII ker. SOFI

Budapest
Pest

Blogok

XVIII. ker. SOFI

Kedves Kiskertészek! Gazda szeme hízlalja a jószágot -tartja a mondás, és ez igaz Orosz Hanna 1. osztályos tanulóra is, akinek a szeme előtt növekszik a kukorica szára. Nem csak kukoricában jó, a borsó, retek is gyönyörűen fejlődik a kertjükben! Köszönjük, Hanna!

XVIII. ker. SOFI

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

XVIII. ker. SOFI

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

XVIII. ker. SOFI

Végre elérkezett a várva-várt tavasz, így anélkül is bemehettünk a kiskertbe, hogy beleragadjunk a sárba. Szinte minden családnál kertészkedtek a hétvégén. A kapott vetőmag bekerülhetett a puha földbe, és bízunk benne, hogy mielőbb kicsíráznak a parányi magok. 

Az iskolai kiskertben is otthonra találnak a magocskák, hogy versenyre keljenek az otthon elültetett növényekkel. Az alábbi képen Bohn Zsombi látszik, amint éppen a konyhakertet próbálja fellazítani, hogy a kezében lévő vetőmag csomag tartalmát a földbe dughassa.

Fogadjátok szeretettel!

XVIII.ker. SOFI

Sziasztok!

A XVIII.Ker.SOFI tanulói nagy izgalommal böngészgették a már nagyon várt  vetőmagokat. Sajnos, az időjárás még nem tette   lehetővé, hogy a langyos földbe kerüljenek a magvacskák, mert hetek óta sártenger a konyhakert. De bízunk benne, hogy hamarosan kisüt a napocska, és mindenki elültetheti a vetőmagokat.

Az iskolában kontrollkertet alakítottunk ki, így nyomon követhetjük a növények fejlődését, és egyben összehasonlíthatjuk a termés alakulását.

Mindenki örülni fog, amikor az első kis növényke kibújik a földből.

Jó kertészkedést! SOFI tanulói