Cecei Általános Iskola

Cece
Fejér

Blogok

2014 Vesd bele Magad Cece, Lilla és Hanna kertje :)

Örömmel jelentjük, hogy a Cecei Általános Iskolába is megérkeztek végre a várva várt vetőmagok! Horváth Lilla 5.osztályos és Horváth Hanna 1. osztályos tanuló testvérek már alig várták, hogy bele vethessék magukat végre a tavaszi munkálatokba.

Eszterke kertje - Cecei Általános Iskola

Nagyon sok idő eltelt. Szépen kikeltek a veteményeim, gondosan ápoltam őket, és vártam türelmetlenül a termést. Nagyon meg voltunk elégedve a vetőmagokkal, meglepődésünkre lila virágja volt a borsónak, eddig még fehér volt nekünk csak. Igen ízletes, szép egészséges a retek, de a borsóból is már eszegetem!! A sárgarépa még picinyke, de biztos jó lesz az is!!!

Termények :)

 Botos Rozika első learatott terménye a retek. Gondosan gondozza a kertet nap, mint nap...Mindenkinek további jó kertészkedést kívánunk.

Eszterke kertje - Cecei Általános Iskola

Nagyon örültem mikor észrevettem a kikelt első növényeimet. Vártam már őket. Mindegyik vetőmagból végül talán lesz valami, szépen rendezgetem, kapálgatom és szorgalmasan locsolgatom. De mikor lehet már enni is belőle, nahát? Lehota Eszter 2. b. tanulója

Horváth Zoltán - Cecei Általános Iskola

Megkezdődött a tavasz. Elkezdtük a veteményezést. Megfűztem a mamát és a papát, hogy segítek majd én idén a kerti munkákban. Nagyapám beizzította a rotációs kapát és már nyomultam is fellazítani a mamám által kijelölt területet. Nagyon élveztem, szépen sütött a nap. Sokat dolgozott a család, jól elfáradtunk. Remélem a sok fáradságos munka meghozza a jó termést. Üdv: Zolika a 3.a-ból.

Cecei Általános Iskola- Balogh Amanda feljegyzései

Engem Balogh Amandának hívnak a Cecei Általános Iskolában tanulok, de a közeli Vajta településen élek. Mivel kertesházban lakunk és anyának is van konyhakertje már évek óta, így nem volt kérdéses, hogy "belevetném" én magam ebbe a programba. Izgalommal kezdtem neki, remélem sokáig kitart ez a lelkesedés.

Alex a cecei kis gazdász

Helyzetjelentés: A vetőmagokat elültettem, miután megfelelő helyet csináltam neki. Nem volt még saját kerti részem, de végre eljött az idő, hogy kis gazdász legyek! Izgatottan várjuk mi fog majd történni a magvacskákkal. Majd a további fejleményeket is hamarosan megírom. Üdvözlettel: Alex a kis gazdász a 3. a-ból.
 

Lilla kicsi kertecskéje

Nagyon nagy türelmetlenséggel vártam, hogy kikeljen végre már a veteményesem. Ezúton tudatom mindenkivel a növénykéim kikeltek. Először nagyon megijedtem veteményezés után amikor is a kertecskénkbe rengeteg galamb tanyázott, ahogy kibújt a borsó egy-két helyen nem jött elő semmi...Aggódtam, tán a galambok a tettesek, de édesanyám megnyugtatott, hogy csak azon a helyen szárazabb volt a föld és lassabban csírázik a borsó, azért remélem utoléri a sorát... Horváth Lilla 3.a.

Köszönjük!

Nagyon szépen köszönjük ezúton a szervezőknek és a támogatóknak a lehetőséget a vetésre. Az időjárás nem nagyon kedvezett eddig, legalábbis ami az esőt illeti, meg a szelet. Iskolánk sok kis diákja töltötte ezekben a napokban -nem a Tv és a számítógép előtt- a szabadidejét, délutánjait a szabadban és a friss tavaszi levegőn. Mivel mezőgazdasággal foglalkozik a településünk, így mindenki nagy erőkkel kezdte meg a veteményezést.

Én kis kertész legény vagyok......

Mi itt Cecén mezőgazdasággal foglalkozunk szüleimmel. Sokat szoktam nekik a nyári szünetben segíteni és nagyon élvezem. De saját veteményesem ez idáig még nem volt. Izgalommal vártam mikor kezdjük már a veteményezést. Minden évben március közepe a megfelelő idő erre, most sincs ez másképp. Irány a szerszám-eszköz tárolónk és kezdődhet a munka. Traktorral szoktuk apával szántani és művelni a dinnyeföldes és paprikás területeket, hát otthon is ilyen előmunkáink voltak.

Én kis kertész leány vagyok....

Nagyon nagy örömmel fogadtuk szüleimmel a vetőmagcsomagot. Végre elkezdhettük a veteményezést, az idő megfelelő volt, bár a föld nagyon száraz volt. Apukám elrendezte a területet, elővettük a szükséges eszközöket (kapa, gereblye, locsolókanna) és már kezdtük is. Nagy lelkesedéssel dolgozott az egész családom, ástunk, kapáltunk, gereblyéztünk. Hát így került a földecskénkbe a retek, zöldborsó, sárgarépa, karalábé, hagyma, cékla és jó néhány egyébb vetőmag is. Lehota Eszter 2. b. osztályos tanuló

Veteményezés

Nagyon nagy örömmel és lelkesedéssel fogtam neki a vetésnek, segített anyukám is a munkában. Először végiggereblyéztük a földet. Kiskapával mélyebb árkocskákat húztunk. Locsolókannámmal jól beöntöztem a sorát, utána jöhettek bele a magocskák. Elgereblyéztük, betemettük.

Most nagy izgalommal várjuk az esőt, hogy a magból legyen is már valami! Botos Rozália 3. a.

   Botos Rozika első kikelt növényei: Borsó, karalébé, retek. Gyomlálás is megindult. Jó gazdákodást mindenkinek és esőt, mert az nagyon kellene!
Üdvözlettel Rozika és anyukája

Megkezdtük a veteményezést...

Március 18-án ültettem el a kapott magokat. Először édesapám segítségével felrobiztuk a területet, rotációs kapa segítségével, majd elgereblyéztük a nagy hantokat. Utána sorjelölővel kijelöltem, neki a megfelelő sorokat, majd el vetettük a magokat egyenes sorba, néhol vetőgéppel, néhol kézzel. Kis táblákkal megjelöltük, hogy melyik sorba milyen zöldség került. Édesanyám és 5 éves hugicám is nagyon élvezte a kint kertészkedést, nagyon várom a kikelt sorokat... Horváth Lilla 3.a. osztály