D-B-M Ált. Isk., AMI, Gimn. és Szakiskola Kegyes József Ált. Isk.

Bölcske
Tolna

Blogok

Kiskerti mesék rajzpályázat

A rajz készítői: Berek Liliána, Gálosi Karina, Kovács Bernadett és Molnár Dorina 2. b osztályos tanulók.

Bölcskére is megérkeztek a vetőmagok!

Iskolánk negyedik éve részese a programnak. Tanulóink nagy örömmel fogadták a vetőmag csomagokat! Köszönjük szépen a lehetőséget! Kezdődhet a kertészkedés!

Három a magyar igazság...

Immár harmadik alkalommal vehettek át a bölcskei gyerekek vetőmagokat. A már tapasztalt másodikosok, harmadikosok és negyedikesek nagy lelkesedéssel, míg az elsősök kíváncsian fogadták az ajándékot. A lelkes kiskertészek nevében köszönjük a lehetőséget, és belevetjük magunkat a munkába!

Az én borsólevesem

A zsenge borsóból és a friss zöldségből igazán finom levest készítettünk anyukámmal. Chapó Flóra 1.o.

Danika kukoricái

Az időjárásnak és a gondoskodásnak köszönhetően szép nagyra nőttek a kukoricák a kertemben. Tibai Dániel 1.o.

Bence óriásretkei

Szabó Bence 3. osztályos tanuló boldogan hozta el az iskolába gyönyörű retkeit. Osztálytársai meg is bizonyosodtak róla, hogy nem csak óriásiak, hanem az ízük is finom.

A közös munka öröme

Az ajándékba kapott magokból szülői segítséggel aranyos kis kertet varázsoltunk. A fejlődő növények rendszeres gondoskodást kívánnak. Most éppen a kapálás van soron. Az együtt végzett munka szórakoztatóbb. Gálosi Kristóf 5.o.

Fantáziakertek

Iskolánk 3. és 4. osztályos tanulói elkészítették saját fantáziakertjüket.

Rajzos élménybeszámoló

A Kegyes József Általános Iskola  3.b osztálya plakátokon örökítette meg a kertészkedés örömeit.

Saját kertem van!

Keresztes Eszter 3. b osztályos tanuló

Már a vetés is öröm volt számomra, de mikor megláttam a kicsi palántákat, tudtam, hogy nem dolgoztam hiába! Kapálgattam, öntözgettem, s egyik délután szépen gömbölyödő retkek néztek rám. Kihúztam- azt hittem, hogy erősebben kapaszkodik-, megmostam, s vacsorára a családdal megkóstoltuk a két kezemmel nevelt retket. Sokkal jobban ízlett, mint bármelyik retek a világon!

Retekszépségverseny

Eszter és Vivien 3.b osztályos tanulóim büszkén mutatják szép és egészséges retkeiket. Nehéz a döntés, gondoskodó kezek munkája valamennyi.

Egy büszke kiskertész

Hajdók János 3. b osztályos tanuló büszkén mutatja kertjének kincseit, amit néhány osztálytársával meg is kóstolnak. Nincs is finomabb annál, mint amit együtt fogyasztanak el!

Bölcske diákjai is belevetették magukat

Tanulóink nagy örömmel fogadták a vetőmagokat és lelkesen vágtak bele a kertészkedésbe. Már csak egy kis csapadék kellene! Köszönjük a lehetőséget!