Dr. Batthyány-Strattmann László Ált. Isk.

Dunakiliti
Győr-Moson-Sopron

Blogok

Antal Ábel 2.o.

Antal Ábel vagyok. Íme munkám gyümölcse: a ropogós retek vajas kenyérrel és az ízletes borsóleves, amit imádok!

Horváth Hanna 2.o.

Horváth Hanna vagyok, 2. osztályos. Íme kiskertem története dióhéjban: ültetés, hengerezés, gyomlálás és a dús, üde, zöld kert. Hamarosan már a betakarítás jön. 

Bencsics Anna 2. osztály

A retek nagyon szépen megtermett. Vajas kenyérrel nagyon fincsi volt! A salátában nemcsak az íze, hanem piros színe is üdítő volt. A borsó is virágzik, lehet már néhol látni hüvelyeket is. Alig várom, hogy levest főzhessünk belőle!

Szeitz Kinga 2. o.

 Szeitz Kinga vagyok 2. osztályos. Ugye szépek a növényeim? A retek vajas kenyérrel isteni! Pláne, hogy magam termesztettem. Kíváncsian várom, a borsóleves vajon milyen lesz?

Litresits Réka 2. o.

Az egész családot sikerült ellátni a friss retekkel. Már a karalábék is fejlődésnek indultak. 

Litresits Réka 2. osztály

Nagyra megnőtt a retek, a tanító néninek is vittem belőle kóstolóba.

Bencsics Anna 2. osztály

Nagyszüleim kertjében veteményeztem. Április 2-án ültettem el a magokat. Papám segítségével elgereblyéztük a földet, barázdát húztunk és beletettem a magokat. Betakartuk, meglocsoltuk. Izgalommal vártam, mikor bújnak ki a magok?

Két hét múlva kidugta fejét a borsó és a retek. Később előbújt a répa és a hagyma is. Jaj, de örültem!

A karalábét külön ládába ültettük el, hogy később kipalántázhassuk. Az időjárás miatt sokat kell öntözni, hogy nőjenek, erősödjenek a veteményeim. A kis növények növekedéssel hálálják meg a gondoskodást.

Schnitzer Laura 4. osztály

Az apukám segitségével elültettük a magokat egy hónapja. Most már kezdenek előbújni a magok. A borsó már 10cm magasra nőtt. A retek is 5cm-es. A hagyma meg most kezd kibújni.

Oldalak