Dunaegyházi Általános Művelődési Központ Általános Iskolája

Dunaegyháza
Bács-Kiskun

Blogok

Sztik Szilvia 4.o. DÁMK Dunaegyháza

Amikor megkaptam a magokat egyből elültettem. Minden nap locsoltam,kapáltam. A megelegat a gaz is megérezte. A retek nőtt ki először,de már nől a répa és a borsó is. A mamám azt mondta,hogy ilyen finom retket még nem evett. Nekem is nagyon izlik.

Sajnos a karalábé egy része megfagyott,de bizom benne,hogy lesz lehetőségem még megkostólni.

Imre Adél 4.o. DÁMK Dunaegyháza

A kert előkészítése és a magok elvetése fáradságos,de élvezetes munka volt. A nagypapám sokat segített benne.A hely szűkössége miatt a karalábé és a zöldborsó a tuja csemeték mellé került. Izgatottan várom,hogy kibújjon valamilyen növényke.

Nagy Csenge 2.o. DÁMK Dunaegyháza

A szüleimmel megbeszéltük,hogy jelentkezem erre a programra. Megígérték,hogy segítenek nekem:édesapám segít nekem kertészkedni,édesanyám lesz a krónikás. Ő készíti a fényképeket és segít a beszámolót megírni.

Ezután apával felástuk és megtrágyáztuka kiskertet,ahová a magokat vetjük. Amikor a magok megérkeztek, kiválasztottunk egy megfelelő napot és veteményeztünk.apa megmutatta, hogyan húzzam ki a sort, ahová a magokat szórtam.

És vártunk.Vártunk,hogy mikor kelnek ki a növények. Nagyon örültem, amikor az első retkek kibújtak.De már látszik a hagyma is.

Feldinszki Zoltán 1.o. DÁMK Dunaegyháza

Nagyon jól éreztem magam az ültetés közben,és örülök,hogy volt ilyet csinálhatok.

Ültetésem Rabner Dávid 4.o. DÁMK Dunaegyháza

A tesetvéremmel a mamánál vetettük el a zöldségeket,de folyton figyeljük kié ő hamarabb,kié a tisztább rendezettebb vetenémyes kerte. Én sagyon sok szeretettel ültettem el a kis magokat,hisz ez volt az első ültetésem. Nagyon jól éreztem magam.

Ültetésem Rabner Dávid 4.o. DÁMK Dunaegyháza

A tesetvéremmel a mamánál vetettük el a zöldségeket,de folyton figyeljük kié ő hamarabb,kié a tisztább rendezettebb vetenémyes kerte. Én sagyon sok szeretettel ültettem el a kis magokat,hisz ez volt az első ültetésem. Nagyon jól éreztem magam.

Veteményes kertem Rabner Maja 4.o. DÁMK Dunaegyháza

Az udvarunkban nincs kert,csak a ház előtt,ezért a mamáékhoz ültettük el,ahol rendszeresen ellenőrizzük és gondozzuk a növényeinket. Ez volt az első ültetésem. Nagyon jó volt és kicsit izgultam is. Ültettünk borsót,répát,retket. A többit cserepekben ültettük el. Nagyon jól éreztem magam míg ültettem.Sokat nőttek a zöldségek. remélem máskor is vethetünk.

Szabó Enikő 1.o. DÁMK Dunaegyháza

Most csináltam ilyet először,de nagyon élveztem.  Úgy kezdtem,hogy kikapáltam a kertet,hogy könnyebben kitudjam húzni a sorokat,majd beletettem a magokat. Öntöttem rá vizet,visszaterítettem rá a földet. Mára már előbújtak a földből a borsók,retkek,répák is látszanak már.Rendszeresen öntözöm,hogy sok szép zöldségem legyen.

Putnoki Dániel 1.o. DÁMK Dunaegyháza

Először ültettem el egyedül magot,és nagyon jól éreztem magam.  A felásott kertben kihúztam a sort hurulóval,ahová a magok kerültek,majd óvatosan beleraktam őket, és betakartam földdel.A sor végét megjelöltem egy faággal,hogy tudjam,ott már elvetettem valamit. Minden nap megöntözöm,hogy szép zöldségeim legyenek.

Végi Noémi 3.o. DÁMK Dunaegyháza

Végi Noémi vagyok (Dunaegyházi Általános Művelődési Központ Általános Iskolája, Dunaegyháza 3. o.) , sajnos még a kertben nem tudtam elkezdeni a veteményezést, mert még nincs felrotálva, de ládába azért vetettem karalábét, retket.  :)

DÁMK Általános Iskola

A DÁMK Általános Iskola kis diákjai nagy örömmel várták,és mégnagyobb izgalommal vették át a magvakat!Ez úton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget,hogy gyermekeink mégközelebbről ismerhessék meg a természetes ízeket és saját élmény alapján tapasztalják meg a munka édes gyümölcsét "zöldségét".  Hamarosan képekkel is megmutatjuk ki hogyan "vetette bele magát" a munkába!