Dusnok - Fajsz Társult ÁMK

Fajsz
Bács-Kiskun

Blogok

Szász Zoli kertjében fejlődnek a növények!

Kikelt a fűszerpaprikám is! Pedig nagyon kevés eső esett! Én még locsoltam is! A retek már megfelelő nagyságú, meg is ettük, nagyon finom volt!

Hermann Isti első termései

István és az ő retkei. Elégedetten válogatta a legfejlettebb terméseket! Igazán finomak lettek.

AZ ELSŐ VETEMÉNYEZŐ

Szűcs Iza nagyon hamar nekifogott a munkának.

Fajszi kiskertészek 2015!

Márciusban megkaptuk a program vetőmagcsomagjait. Jöhetett a veteményezés!

Fejlődnek a növénykék

A sok eső hatására gyönyörűen fejlődnek a dusnoki kiskertészek növényei. Napról napra megtapasztaljuk, hogy a májusi eső aranyat ér. De beszéljenek helyettünk a képek...

Megjelentek az első növények

A héten küldték a szülők az első olyan fotókat, mely a kikelt veteményeket mutatja. Már felismerhető a retek, a borsó!

Munkában a Kernya testvérek

Kernya Bálint és Kernya Rebeka az idén is bekapcsolódott a Vesd bele magad! programba. Először a tavalyi hagymából megmaradt apró hagymákat dugták a földbe, majd nagymamájuk irányításával a többi magocska is a földbe került.

Hétvégi program az Ambrus családban!

Ambrus testvérek idén is kedvet kaptak a kertészkedéshez. Nagy szorgalommal és egyetértésben dolgoztak, melyet a képek is bizonyítanak.

Bálint szorgoskodik!

Az 1. osztályba járó Bálint volt a legügyesebb, aki a nagypapája segítségével mindjárt nekiállt a veteményezésnek. Gyönyörű tavaszi napsütésben dolgoztak, az anyukája pedig a fotókat készítette.

Vesd bele magad újra!!!!

2014-ben 30 alsó tagozatos tanuló vállalta, hogy veteményezni fog és az elvégzett munkálatokról beszámolót, fényképet készít. Március 17-én érkeztek meg a magok, melyet másnap megkaptak tanulóink. Termesztési útmutatót is osztottunk mindenkinek, valamint létrehoztunk a Facebookon egy zárt csoportot, ahová a szülők feltölthetik a fotókat és a beszámolókat.

Szász Zolika kertje nyáron

A fajszi Szász Zoltán háta mögött az első tanévvel, és kezében egy jó bizonyítvánnyal vágott neki a vakációnak. Veteményes kertjében több időt tölt, mint amennyit a tanítás ideje alatt tudott. Szépen nő a kukorica, az első csövet horgászatra használta, de a többit mindet meg fogják főzni. A répából és a hagymából már sokat fogyasztottak, a borsó pedig már másodvetésű. Ahogy a képeken is látszik, Zoli a kertjét nagy igyekezettel ápolja, gondozza, gyomoknak nyoma sincs. Zolika viszont nem éri be ezzel a veteményeskerttel.

Oldalak