Epöli Széchenyi István Ált. Isk. Simor János Tagiskolája

Bajna
Komárom-Esztergom

Blogok

Tóth Virág és Tóth Maja kiskertje

Végre kisütött a nap és 2013. április 14-én elültethettük a magokat! A kiskertet a pincénkhez tartozó földön alakítottuk ki. Szüleink segítségével bekerítettük a kiskertnek szánt helyet, hogy a vadállatok ne legeljék le a termést. A kiskertet testvéremmel közösen fogjuk gondozni. Anyukám segített az ásásban, Maja kapált, én pedig gereblyéztem. Ezután közösen vetettük el a magokat.

Tóth Virág

Csányi Roli kertje

Szépen fejlődtek a növényeim, a borsót már leszedtük, finom borsófőzeléket főzött belőle anyukám. Csányi Roli, 1. osztály

Retekszüret!

A kitartó locsolásnak köszönhetően Virág és Maja már szüretelhetik a retket! :)

György Zsófi (1. osztályos) kiskertje

György Zsófi is elvetette a magokat, azóta rendszeresen gondozza kiskertjét. A zöldborsó már szépen fejlődik, ahogy a fotón látszik.

Dzseni kertje

Török Dzsenifer 6. osztályos tanuló rendszeresen gondozza kertjét. A növények szépen fejlődnek, ahogy a fotón is látható.

Balázs Bogi kertészkedik

Balázs Bogi 4. osztályos tanuló gondozza kiskertjét és nyomon követi a növények fejlődését.

Balázs Bogi kertészkedik

Balázs Bogi 4. osztályos tanuló gondozza kiskertjét és nyomon követi a növények fejlődését.

Balázs Tamás kiskertje

Mamám kertjében kijelöltünk egy területet,ahova elültettem a magokat.Azóta szépen kibújtak,már be is kellett kapálni a veteményest.

Balázs Tamás Gábor 3.osztály

Virág és Maja gondozzák kiskertjüket

Tesómmal együtt lelkesen vetettük el a kapott magokat. Hetente többször megöntözzük a veteményest, és izgalommal várjuk, hogy mikor bújnak ki az első hajtások. Tóth Virág (4.o.) és Maja (nagycsoportos óvodás)

Bajnai kiskertészek

Itt a tavasz! Mehetünk az iskolakertbe! A "Vesd bele magad!" program segítségével iskolánk alsó tagozatosai szorgos munkával töltöttek egy délelőttöt, amíg az iskolakert talajának előkészítésével és a magok ültetésével foglalatoskodtak. Közben sokat beszélgettek a növények életfeltételeiről és a kiskerti növénytermesztés hasznosságáról. A képek élethűen tükrözik a sok lelkes tanuló munkáját. Azóta is szorgalmasan öntözgetik és naponta lesik, hogy mikor látszik már munkájuk eredménye.    /Basternák Melinda, 4. osztály ofő/