Esztergály Mihály Általános Iskola

Csomád
Pest

Blogok

Az Én kis kertem!

Az én kis kertem gyorsan nőtt, esett rá a sok eső. Az egész pici magokból, kizöldült először a borsó, majd a retek, a cékla, a répa, végül a hagymák is kibújtak. Sajnos a kukorica nem jött ki, Ő nem akart jobban megismerni. De tudjátok neki lesz szerencséje, mert a többi finom barátait, nevelgetem szeretettel és mikorra szép nagyra megnőnek vacsorakor eltűnnek! :-) Boldog Lilla 3. osztály

Monos Jázmin Csomád

Nagyon örültem, amikor megérkeztek a vetőmagok.  Gyorsan el is ültettük őket és izgatottan vártam mikor bújnak elő. Mikor ez megtörtént elkezdődött a gondozásuk. Gyakran gyomlálgattam őket. Erről küldök most pár fotót.

Bancsók Anna Folytatás!!

Néhány Anna "gazdálkodásáról" készült kép lemaradt, ezeket most utólag küldöm. 

Bancsók Anna 1. osztály

Technikai nehézségek miatt kissé késve, de megújult lelkesedéssel küldjük Bancsók Anna kertjéről a képeket.  

Május 9-én "takarítottuk be" az első retkeket, és május 28-án készült belőle - zsíros kenyérrel - remek uzsonna 

Héjjas Gergő 4. osztály Csomád

Gergő kert hiányában a teraszon elhelyezett ládákban ültette el a magokat. A képek is mutatják, így is lehet valakiből "kiskertész"

Nemeshegyi Zalán 3. osztály

A magokat április 1-én elvetettük a kiskertünkbe. A borsó már kb. 15 cm magas, és itt-ott már virágzik is. A retket kicsit sűrűn vetettük, ezért ki kellett ritkítani, hogy a növekvő retkek elférjenek. A múlt héten már megkóstoltuk. Nagyon ízlett, különösen, hogy a saját kertünkből húzhattuk ki. A sárgarépa még elég kicsi, de azt hiszem, azt is ki kell ritkítani, hogy jól meg tudjanak hízni a gyökerek. Láthatóan nagyon jól esett nekik az a kis eső, ami minket is megáztatott. Amikor nem esik, mi is meglocsoljuk, bár nem minden nap.

Erdős Bálint 3. osztály

Bálint naplót vezet az ültetésről és a növények fejlődéséről.

Aschenbrenner Borisz 1. osztály

Hát a gazolást azt nem nagyon szerettem!!  Sok-sok locsolás után nagyra nőttek a zöldségek a kertemben. Kihúztuk a hagymákat, meg a retket és megettük a szüleimmel reggelire. A borsó is szép nagy már abból is lehet levest főzni.

A répák még kicsik, nekik még nőni kell. Ha megnőnek őket is lefotózom. Borisz 

Molnár Gergely 5. osztály

Mellékelten küldöm azokat a képeket, amelyeket akkor készítettünk, amikor Gergő a kertben dolgozott az iskolában kapott vetőmagokkal, és az azokból kikelt növényekkel ...

Borsodi Marci 5. osztály Csomád

A kiskertemnek nagymamám kertje „adott otthont”. Nagymamám sok-sok éve kertészkedik, ismeri a növények minden titkát, ő segített nekem a növényeim ápolásában, gondozásában.

Az első képek április 13-án készültek, itt még csak alig bújtak ki a növények. Borsót és retket ültettem, ez látható a képeken. A talajt erősen meg kellett trágyázni, mert nagyon sovány, homokos azon a részen. A nagymamám még az elmúlt ősszel hozatott tehéntrágyát Csomádról, és ősszel be is ásta a földbe.

Aschenbrenner Borisz Csomád

Borisz (1. osztályos tanuló) első termései: nagyon szépek és finomak a retkek.

Szabó Nóra és Martin Csomád

Szabó Nóra  2. oaztályos és Martin  5. osztályos tanulókkertészkednek.

Forgács Viktória 1. osztály Csomád

 
Küldöm a kertemről készült képeket. Április 4-én ültettük, majd 24-én, 30-án és május 9-én fényképeztük le.
Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyenek lesznek, és most látom, hogyan nőnek. Ha nem esik az eső akkor folyton locsolni kell őket, mert csak így nőnek a zöldségek. 

Varga-Nagy Kata 1. osztály Csomád

Varga-Nagy Kata 1. osztályos tanuló előbb felásta a vetőmagok helyét, majd gereblyézett, végül büszkén szemléli a veteményesét.

Monos Jázmin 1. osztály Csomád

A vetésről készült képek 04.12-eiek, a retek 04.21-én kelt ki. 

Balog Dóra 2. osztály és Balogh Nóra 3. osztály Csomád

2012. március 24-én, egy szép napsütéses szombaton kimentünk a kertbe és kijelöltük a veteményes helyét. Felástuk, kiszedtük a gyomot, majd elgereblyéztük a földet. Barázdákat húztunk a földbe. Többféle magot kaptam az iskolában. Az első sorba hagymát, a második sorba répát, majd retket, karalábét, és végül a borsót vetettük el. A magokat földdel takartuk be, majd alaposan meglocsoltuk.

Oldalak