Fehérlófia Waldorf Iskola

Nemesvámos
Veszprém

Blogok

Iskolakert a Fehérlófia Waldorf Iskolában Nemesvámoson

A program keretében az iskolakertnek is igényeltünk vetőmagokat. Három osztályunk műveli a kertet. (6., 7., és 8. osztály) A hosszú tél miatt csak a húsvéti szünet után került sor a veteményezésre. Minden fajta növényt egyidőben ültettünk el. A csapadékos május miatt az idén keveset kellett öntöznünk, mégis a növényeink a trágyázott talajban hatalmasra nőttek már mostanra is. A csapadékmérőt is használtuk a tanévben, a termesztési naplót Lídia vezette. A legfontosabb teendőnk a gyomlálás volt, és az egyelés. A borsót már betakarítottuk, a kapor már virágzott, a kukorica is szépen fejlődik.

Az Ulrich fiúk kertje

Március közepén a magocskák kézhezvétele után nekiálltunk ültetni.

Apa felásta a kertet, amiről sajnos nincs megörökített dokumentáció…

A fiúk pedig nagy lelkesedéssel ültették a magokat.

Az időjárás kedvezett a veteményesnek, mert nagyon szépen és meglepően gyorsan fejlődnek a hajtások!

Igyekszem megörökíteni az első borsószüretet is.

Köszönettel: Ulrich Szabina Ulrich Áron anyukája 1. oszt.

Alexa és Marci az eső előtt Nemesvámoson

Párban még a locsolás is könnyebb... Alexa és Marci a múlt héten még az eső előtt lelkesen hordta a vizet a palántákra.

Mulcsozunk

Gábor Bianka 6. osztályos waldorf iskolás diák. Társai segítségével lelkesen hordta a mulcsot az iskolakert ágyásaira, így a talaj tovább nedves marad.

Szabó Álmos 3. osztályos

Végre kikeltek a borsók, még sokat kell locsolnom addig, amíg levest főzhet Anya belőle.

Tavaszi kertünk a nemesvámosi waldorf iskolában

Nagyon örültünk az ajándék vetőmagoknak. A gyerekek lelkesedéssel vitték haza a csomagokat és örömmel újságolják, hogy már kikeltek a növények. Az iskolakertünkben is már elkezdtük március végén a veteményezést, és most, május elején már virágzik a borsó, híznak a hónapos retkek, kibújtak a hagymák és sárgarépák,...

melyeket most egyelünk. Áprilisban még sokat kellett locsolnunk, de a májusi eső feltöltötte a tartályokat. A metszéskor keletkezett ágakat felaprítottuk, és az aprítékkal mulcsoztunk. Májusban már sokat kellett gyomlálnunk. Sok örömet találunk a kertészkedésben.

Kikelet havában Nemesvámoson

Megérkeztek a vetőmagcsomagok a Fehérlófia Waldorf Iskolába Nemesvámosra. A magok egy részét az iskolakertben ültetjük el, a többi magot pedig a gyerekek folyamatosan viszik haza, hogy a saját kertjükben ültessék el. A jó idő lehetővé tette, hogy a borsót, répát és vöröshagymát, valamint a  petrezselymet már elkezdjük vetni. Magasított ágyásokat használunk, mivel a kertünk egy köves területen van. Ezért is hívjuk Kerteskőnek. Tavaly készítettünk egy dombágyást, amelyet most az ajándék borsóval vetettünk be. Reméljük lesz lehetőségünk másodvetemények ültetésére is itt.