Fekete István - Vörösmarty Mihály Ált. Isk. Gimn. és Szkk.

Ajka
Veszprém

Blogok

Kertészkedni kezdtem

Gyarmati Domokos 2. osztály Padragkút Tagintézmény

Megtetszett a Vesd bele magad! program, ezért örömmel jelentkeztem. Kiskertet alkítottunk ki, hogy a kapott magokat el tudjam veteményezni. Nagyon szépen fejlődnek a növényeim. A képeken az első tevékenységeim láthatóak.

Kertet készítettünk

Pék Dóra Jázmin 3. osztály Padragkút Tagintézmény

Kertet alakítottunk ki. A földet a papám kapálógéppel felrotálta. Anyukámmal felkapáltuk a földet és kialakítottuk az ágyásokat. Az útmutató szerint elvetettük a vetőmagokat. Az öntözés és az eső hatására minden növénykém kibújt. Most gazolni és kapálni kell.

Zöldell a kiskertem

Pelikán Patrik 2. osztály Padragkút Tagintézmény

Március25-én délután sütött a nap. A szüleim segítségével felásott kertemben veteményezéshez készültem.

Elővettem a kapát, a gereblyét és a magokat. Elolvastam a tájékoztatót, mit-hogyan kell elvetni. A kapával kihúztam a sorokat, és elvetettem a magokat. Kézzel behúztam a földet és elgereblyéztem. A cicuskám is segített egy kicsit igazítani rajta. Szorgalmasan öntözetem, így hamarosan kibújtak a magok. Anya segítségével gazolom, kapálom. Már nagyon szépen növekednek. A retket nemsokára megkóstolhatom.

Gondozom a veteményem

Bellér Eszter 4.osztály Padragkút Tagintézmény

Március végén elvetettem a magokat. Fölástam a kertet. Szép egyenesre gereblyéztem. Mélyedést húztam, és beleszórtam a magokat. Anya is segített.

Április elején már kibújt a retek, majd a többi mag is kikelt. Az eső jót tett velük. Gyakran gazos, így folyamatosan növényeim körül tevékenykedem.

Fejlődnek a növénykéim

Horváth Tamás 2. osztály Padragkút Tagintézmény

A borsó és a retek szépen nőnek egymás mellett. A sok eső a palántáknak nagyon jót tett. Mára szépen látható a hagyma sora is.

A száraz és kemény földből nehézkesen bújik elő a sárgarépa.

A reteknek már 3-4 levele is van. Mivel lyukacsos lett a papa lepermetezte.

A borsó már 16 cm magasra nőtt. Karózzuk.

Ismerkedem a kertészkedéssel

Csányi Bonifác 2. osztály Padragkút Tagintézmény

Anyukám segítségével vágtam bele a kertészkedés megismerésébe. Gombatrágyát hoztunk a földre, majd beleástuk, elgereblyéztük. Zsinór mellett kihúztuk a sorokat. Elvetettük a magokat és beöntöztük a veteményt.

A zöldborsó, retek, karalábé hamarosan egyszerre kelt ki. Már a hagyma és a sárgarépa is kibújt. Most kapálom és öntözöm, hogy szépen növekedjenek.Kertészkedésem kalandjait folytatom.

Belevetettem magam!

Komjáti Károly 4. osztály Padragkút Tagintézmény

Anyukám segítségével kiskertet készítettem magamnak.Nagy örömmel vetettem el a kapott magokat. Remélem sok egészséges, friss zöldség lesz belőle. Sokszor öntözöm és gazolom a kibújt veteményt. Tevékenységemről néhány kép.

Én is veteményeztem

Orsós Noémi 4. osztály Padragkút Tagintézmény

Április közepén sikerült kiskertet kialakítanunk. Három ágyásba ültettem el a vetőmagokat. Miután a sorokban elhelyeztem őket, rágereblyéztem a földet. A kíváncsi kutyusom is végigjárta. Szerencsére nem tett nagy kárt, mert szépen kikelt minden.

Kertészkedem

Baráth Seron 2. osztály Padragkút Tagintézmény

2012. március 22-én veteményeztem el.

Első teendő a talaj felásása volt. Ezt édesapám tette meg. Ezután együtt gereblyéztük el a földet. Édesanyám segítségével kihúztuk a sorokat. Kimértük a sortávolságot és elvetettük a retket ,borsót , hagymát és a sárgarépát. A karalábét később március 29-én vetettük. Április elejével a borsóm, retkem kibújt és szépen növekedik. Jelenleg fő tevékenységem a rendszeres locsolás, a sorok tisztán tartása és a talaj levegőztetése.

Az én kiskertem

Horváth Tamás 2. osztály Padragkút Tagintézmény

Március 19-én anya segítségével elegyengettem a felásott kertet és kihúztuk a sorokat. Elvetettük a borsó, a retek, a hagyma és a sárgarépa magokat. Remélem minden kikel!

Március 25-én ültetőcserepekbe földet raktam. A karalábé magokat ezekbe tettem bele.

Március 30-án végre előbújt a retek, a kis cserepekben pedig kibújt a karalábé is.

Április 3. Várva várt pillanat! A gondos locsolás és a napfény segítségével kikelt a borsó is. Öröm nézni, ahogy nőnek!

A vetőmagok kiskertészeinknél

2012-ben a mi iskolánk is csatlakozott a "Vesd Bele Magad!" Programhoz. A második, harmadik és negyedik osztályos tanulók már nagyon várták a vetőmagok érkezését. Szüleik segítségével nagy lelkesen hozzákezdtek a kiskertek veteményezéséhez. Ime néhány fotó az átvételről.