Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola

Bük
Vas

Blogok

Dóra kertje

Csanya Dóra 3.b osztályos kislány a szorgos munkájának köszönhetően büszkélkedhet kiskertjével.

Réka retek szürete

Reseterics Réka 2.b osztályos kislány nagyon büszke kiskertjére, boldogan szedte fel a megtermett retkeket és kínálta a család minden tagjának. Várja a többi növény fejlődését is.

Fekete Réka a kerti tündér

Réka édesapja a kislány kérésére készített a füves udvarukon egy kis kertet, amelyet beültettek a kapott magokkal. A szorgalmas és gondoskodó munkának köszönhetően szépen fejlődtek a növények.  A kislány szorgalmasan öntözi a növényeket, kapálja, gyomlálja az ágyásokat, amikor azt éppen kell. Réka boldog, hogy az ő terméseit fogyasztja a család. A retket már kiszedték, közösen el is fogyasztották. Már a borsó is szépen telik, hamarosan borsóleves lesz belőle a család asztalán. Jó étvágyat hozzá!

Marosi kiskert

A Marosi testvérek izgatottan figyelték kiskertjük látványos fejlődésést. Boldogan szüretelték le a retket és már a borsónak is örülhetnek! Gondosan részt vesznek a kerti munkában. Gyakran ellenőrzik a kert "állapotát". Rendben is van mindig minden!

A szorgos kiskertész

Birkner Laura 1.a osztályos tanuló nem hagyja egy nap sem látatlanul kiskertjét. Ha gyomot lát, rögtön kapát ragad és rendet tesz a kiskertben.

Máté termései

Szabó Máté a szorgos munkának köszönhetően boldogan szedte fel a szépen kifejlett retkeket és fogyasztották örömmel a saját termést!

A veteményezés

        Az iskolában Erika néni elmondta, hogy kaphatunk vetőmagokat, amiket otthon elültethetünk. Apával megbeszéltük, hogy kapok egy kis részt a kertben, ahova én is el tudom ültetni a magokat. Egy szép márciusi szombat délután el is veteményeztünk. Először Apa felkapált, én próbáltam elgereblyézni, de nem igazán sikerült egyenletesre. Kihúzóval kihúztuk a sorokat. A sorokba beleszórtuk a magokat. Elsőként a borsót, a retket és a sárgarépát vetettük el.

Marics család kertje

 A mi kisfiunk Marics Bence ,második osztályos tanuló a Büki iskolában .

Örömteli kertészkedés

Csenár Dórának hivnak. A Felsőbüki Nagy Pál Általános iskolába járok Bükre. 4.a osztályos vagyok. Szakony községben élek.

A kiskertemet saját veteményes kertünkben alakítottam ki. Az ültetésben anyukám volt segitségemre. Nagy örömömet leltem ebben a kis kertészkedésben.

A veteményezés után is jelenleg rendszeresen gondozom az amit elültettem.

Örömteli kertészkedés

Csenár Dórának hivnak. A Felsőbüki Nagy Pál Általános iskolába járok Bükre. 4.a osztályos vagyok. Szakony községben élek.

A kiskertemet saját veteményes kertünkben alakítottam ki. Az ültetésben anyukám volt segitségemre. Nagy örömömet leltem ebben a kis kertészkedésben.

A veteményezés után is jelenleg rendszeresen gondozom az amit elültettem.

Retek szüret

Április 29-én "szüreteltük" az első retkeket. Az örömteli képek ez alkalommal készültek. Tóth Eszter 1.a.

Norbi és a Robi kapálógép

Misák Norbert 2.b osztályos tanuló még a kapálógépet is megmozgatta, hogy tökéletes földbe kerüljenek a magok, jó legyen a termés.

Marosi-kiskert első termései

A MArosi család minden tagja, de különösen a 3. osztályos Robi és az elsős Misike nagyon örül az első terméseknek. Büszkén kínálják a saját termésű retket az uzsi mellé a családtagoknak!

Családi veteményezés

Horváth Erik 1.b osztályos kisfiú így számolt be a családi veteményezésről:

Megjött a jó idő, és elérkezett a veteményezés ideje - március 19-én. Kimentünk a mezőre anyáékkal. Kijelöltük a helyet, ahova ültethetem a magokat. Meggereblyéztük a földet. Anya segítségével kihúztam a sorokat, és bevetettem a magokat. A sorok végére raktam az üres zacskókat, hogy mi kel ki az apró magokból. MAjd betemettem a sorokat. Izgatottan várom, hogy minél előbb előbújjanak a növények.

Tetszett, hogy én is tudok veteményezni!! Örülök, hogy nekem is van veteményeskertem anyáé mellett.

Milán a kiskertész

Darmai Milán 1.b osztályos kisfiú nagy örömmel ment a kertbe elvetni a kapott magokat. NAgyon örült annak, hogy neki is lehet saját kiskertje. Minden munkálatot elvégzett, hogy a magok jó helyre kerüljenek, és mihamarabb kikeljenek. Szorgalmasan gondozza kiskertjét, öntözi, gyomlálja és nagyon örül a kikelt növényeknek.

A kertészlegény

Szabó Máté 3.a osztályos tanuló a veteményezés minden munkafázisából kivette a részét. Igyekezett egyedül veteményezni, így majd büszkén mondhatja: Az én kiskertem, nézzétek meg!

A szorgalmas kiskertészlány

Kovács Bianka 1.a osztályos kislány szorgalmasan elvette szüleivel a magokat, minden nap megnézi, történt-e változás.

Bence, a szorgos kiskertész

Buti Bence 1.a osztályos tanuló szorgalmasan öntözi kiskertjét, hogy az elvetett magok hamarosan kikeljenek.

Egy kis kertészleány

Maráczi Nikoletta 2. b osztályos tanuló beszámolója az eddigi kerti munkálatairól:

A március közepén elvetett magok közül március 26-án kibújt az első borsó, aztán hamarosan a többi is. Április elsején megmutatta magát  a retek. A kiskertemet minden nap meglocsolom, hogy a többi mag is gyorsabban kikeljen. Örömmel jelentem, hogy a sárgarépa és a vöröshagyma is kezdi meglátni a világot. Nagyon szívesen gondozom a kiskertemet, örülök, hogy az elvetett magok életre keltek. TAlán hamarosan beülhetek a borsó közepébe falatozni!!!

Stixék veteményese

Stix Erik 1.a osztályos kisfiú a családtagokat is bevonta, mikor a vetésre került a sor. NAgymama segített az apróbb magoknál, a család többi tagja pedig a földmunkálatok és az öntözés műveletnél volt aktívan jelen.

Oldalak