Gádor Általános Iskola

Budapest
Pest

Blogok

Laila és Lea "édenkertje"

Popovic Laila és Lea nagy lelkesedéssel dobták bele magukat ebbe a lehetőségbe és a nagymamájukkal izgatottan vetették el a magokat. A kezdeti lelkesedés időnként alábbhagyott, hiszen hosszú idő alatt nőnek ki a növények és a gyerekek is sokat voltak távol a nyáron. Ennek ellenére szerették nézni, figyelni, ahogy egy-egy növény felbukkant, beazonosítani melyikük melyik. Megfigyelték milyen egyéb nem várt növények keveredtek a nemes növények közé, kihúzták a gazokat. A naplóírás a szép és részletes napló ellenére sem volt az erősségük.

Főkertész: Janisovszky Vanda 1.n osztály /2.rész

2. rész Kibújtak az első növények. Megállapítottuk, hogy a paradicsom sokkal ​gyorsabb és ügyesebb a paprikánál. Várjuk a további versenyzők felzárkózását.

Főkertész: Janisovszky Vanda 1.n osztály. /4.rész

Végre már megehettük az első retkeket. Nagymamával szemrevételeztük a többi növényt, de még a többi nem szüretképes. Az ablakban nevelt paradicsom és paprikapalántát kiültettük a kertbe. Sajnos a paprikához nem sok reményt fűzünk, mert elég kicsike és nem nagyon fejlődik, de hátha még magához tér a nagy melegben később. A lényeg, hogy legalább minden kikelt :).

Dévényi Marci vetési naplója 1. rész :)))

2015. március 27. Megkaptam az iskolában a magokat: retket, borsót, paprikát, paradicsomot és estikét. 28. Apa felásta a földet, én gereblyéztem, kapáltam, gazokat húztam. Elültettem a retket és a borsót. A testvéreim Álmos és Dani locsoltak. 2015. április 13. Kikelt a borsó és a retek. 19. A paprikát és a paradicsomot virágládákba ültettem. A palántákat minden este pohárral kell öntözni. Meglocsoltam a borsót és a retket is. A borsónak már kis indái is vannak. 26. Megnéztük a kis retkeket: kb. 4-5 mm az átmérőjük, és finom retek ízük van.

Főkertész: Janisovszky Vanda 1.n osztály./ 1.rész

1. rész: Első feladat teljesítve. Elültettük a magokat, kertbe, cserépbe, ahova csak hely volt. Várjuk a fejleményeket.:))

Dévényi Marci vetési naplója 2. rész :)

2015. június 3. Nagyon meleg idő van, mostanában minden este alaposan meg kell locsolni a növényeket. 4. Megfigyeltük, hogy a paprikapalánták közül négy-öt kelt ki először, majd rá egy héttel a többi sok. Az elsőnek kikelők nagyon megerősödtek, kinőtték a virágládát, a kicsik viszont lassan nőnek. Nem vagyunk biztosak abban, hogy az egyforma négy nagy palánta paprika-e, de ma ezt a négy palántát kiültettük a kertbe. 7. Ma szüreteltem először a borsóból, rizi-bizi készült belőle. 9. Nagy jégeső volt délután, a virágládát a paprikapalántákkal anya bevitte az eresz alá.

Kriszti zöldségei:)

Horváth Kriszti iskolánk 3. osztályos tanulója igazán hatalmas, egészséges zöldségeket szüretelt. A zöldségek elfogyasztásában testvérei is kivették a részüket:))

Tesókkal közösen :)

Az idén is munkàlkodtunk a kertecskénkben , bàr a borsó és a cékla termés mesés volt , sajnos a répàk olyan gyorsan elfogytak , hogy nem sikerült dolkumentàlni :) . A töknek csodàs viràgai még mindig díszlenek , de termést valószínüleg idén màr nem szüretelünk. A Kukoricànkat sajnos megdézsmàlta a rengeteg fekete poloska , így nem tudott rendesen fejlődni. Üdvözlettel Varga Beni , Bogi és Elina

Balázs közös kertje Nagypapával

Én a nagypapával együtt gondozom a növényeket. Május elején már szépen kibújtak a földből, bár a sárgarépa alig látszott. Június 14-ére nagyot nőttek. Sokat nőtt a cékla , a borsóról 1 kg borsót leszedtünk ( finom volt ), a reteknek apa örült a legjobban, a hagymának, sárgarépának még nőnie kell. Lencsés-Váczi Balázs és családja

Anna első kertje

Mellékelten küldünk néhány fotót a veteményes kert növényeiről. A retek nálunk sajnos nem sikerült, kikelt ugyan, de sajnos nem fejlődött ki a retek. A borsó szépen kikelt, fejlődött, folyamatosan szedték a gyerekek, nagyon ízlett nekik. Vöröshagymánk nem sok lett. A másik nagy kedvenc a sárgarépa, amit még mindig eszegetnek a gyerekek. A cékla még fejlődik.... Köszönjük a lehetőséget! Üdvözlettel: Csabai Anna (1.a.) és szülei

Kertészkedés rigóval:)

Baranyai Eszter 2E Vesd bele magad Az egész folyamatot megörökítettük, a kertünk végében alakította ki Eszter és Apukája a helyet. A képek is sorrendben készültek, ebből küldünk párat. Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat a programba, mivel vidékről származunk, közel áll hozzánk az ilyen tevékenység! A magok szépen fejlődnek, erről is küldünk képeket. Egy érdekesség: mikor vetettük a magokat, megjelent egy fekete rigó......azóta is jön naponta és már párban :-) sőt fészket is raktak! Izgalommal várjuk a fejleményeket! Üdvözlettel: Eszter és Családja

A kertem

Tóth Rebeka 4.a. osztályos tanuló vagyok és a képeken a kertemet lehet látni.Elieinte nem tudtam, melyik a zöldség, melyik a gaz, de pár hét után már jól látszott, hogy mit ültettem én.

Saját nevelés :)

Tóth Rebeka, 4.a. osztályos tanuló vagyok és nagyon büszke vagyok a zöldségeimre. Mindig figyeltem, mennyit nőnek, fejlődnek egy-egy eső után. A retekből ettünk is és apáéknak is ízlett :)

Őstermelő :)

A jó munka gyümölcse/retke... Hudák Adrienn 1.n.

Saját termés!

A héten kihúztuk az első csomó retket, mert már nagyon kíváncsiak voltunk. *:) A többit még növesztjük egy kicsit. Vleskó Gergő 2013. május

Fiúk a veteményesben

“ Májusi eső segített az elültetett magoknak a kikelésben…de sajnos a gyomnövények is erőre kaptak. Nem volt egyszerű megkülönböztetni a gyomnövényeket az éppen kikelő növényektől :) még szerencse,hogy a répát il.l a retket anya szerint ritkítani is kell :)“ Szemes Dániel 1.n. és Szemes Balázs 3.n.

Kertészeink munkában

Adrienn és Domokos közösen, egy kis szülői segítséggel hozták létre a veteményesüket. Domokos még az ásásból is kivette a részét, míg Adri inkább az ültetésben tüsténkedett. Hudák Adrienn 1.n. Hudák Domokos 2.b.

Én kis kertet...

Hétvégén sikerült megcsinálnunk a veteményes helyét, tegnap és ma pedig elültették a fiúk a magokat. Reméljük sikeres lesz a munkájuk. :-) /Kongó Katinka,Vleskó Gergő és Vendel anyukája 1.o./ 2013. április