Gersekaráti Általános Iskola

Gersekarát
Vas

Blogok

Ujj Kristóf 3. osztály Gersekarát: Nagyon finom ez a leves!

Naná! Még szép, hogy finom, hisz a belevaló zöldségeket Kristóf termelte meg. Kristóf kertjében gyönyörű a sárgarépa, a karalábé. Anyukája pedig finom levest készít belőle a családnak.

Elekes Marci 3. osztály Gersekarát: A kitartó munka gyümölcse a szép termés

Marciéknál az egész család szorgalmasan kertészkedett tavasztól ezidáig. Meg is van az eredménye. Gyönyörű krumplikat szedtek ki az elmúlt napokban, a paprika is olyan szép és egészséges, hogy festeni sem lehetne szebbet. Marci és Dorina a paradicsom betakarítását is vállalták.

Vininger Regina 1. osztály Gersekarát: Zöldbab, zöldbab , zöldbab...

Hajaj, ezt mind nekem kell elvagdosnom! Lám, nem is olyan nehéz.Szívesen vagdosom, mert szeretem a rakott zöldbabot. No, egy kis újítás! A végét ollóval vágom le. Így nem kell attól félnem, hogy az ujjam vége is belekerül a tálba. Jujjjj..

Vininger Regina 1. osztály Gersekarát: Lecsót készítettünk!

Regináék lecsót készítettek . Minden hozzávalót  saját maguk termeltek meg. Kezdve a finom házizsírral, folytatva a hagymával, paprikával, paradicsommal. Ez aztán igazi házilecsó lett! Holnap legyetek Ti is  Regináék vendégei!

Gyönyörködjünk Marciék kertjében!

A másodikos Elekes Marci nagyon szép fényképeket küldött a kertjükről. A fotók önmagukért beszélnek. Érik a paradicsom, szépek a fóliában lévő zöldségek. A bogarak már nem eszik a karalábét. A család annál inkább! Leves készül belőle. Ugyancsak ez lesz a sorsa a szép, egészséges sárgarépának is. A céklából salátát készít Marci anyukája. Érik az alma is. S ami a legfontosabb, Dorina is jól érzi magát a barackfán. Hát kell ennél jobb?

Vininger Regina 1. osztály Gersekarát: Permetezés

A karalábémat sajnos valami megtámadta. Le kellett permetezni. Zsoltika is segített.

Vininger Regina 1. osztály Gersekarát

A sárgarépáim  jól nőnek, csak eső kellene már neki. Bár anya azt mondta, hogy este majd megint öntözünk. Az nagyon jó lesz . Imádok öntözni!!! ) Habár az az igazság, hogy rám több víz kerül, mint a növényekre! De úgy is nagy a meleg. Egy kis pancsika nekem is jól esik.

Szép nagy  a karalábém is. Anya azt mondta, hogy holnap főz belőle levest.

Gyönyörű már a hagymám is.

Hábetler Gyuszika 1. osztály Gersekarát. Készül a borsóleves!

Gyuszikáéknál is itt a borsószezon. Gyuszika pucolta ki a saját termesztésű borsóját. A sárgarépát is ő termelte. A mama krumplija lesz még hozzáadva, és kész a finom leves. Gyuszika elküldte a család büszkeségének , a teraszon nevelt paradicsomfának a fényképét is. Már lehet róla szedni a paradicsomot. Nagyon finomak az itthon termelt zöldségek.

Németh Patrícia 4. osztály Gersekarát: A mélyhűtőbe is kerül....

Patrícia szép nagyszemű borsóiból és a zsenge új sárgarépából leves készül. A maradék borsó pedig a mélyhűtőbe kerül. Már most gondolni kell a borsó nélküli napokra!

Vininger Regina 1. osztály Gersekarát: Öcsi! Ez az én sárgarépám!

Zsoltika  4 éves . Ő is szedett a sárgarépámból. Kérte anyát, hogy őt  is fényképezze le. Hát tessék! Zsoltika és a sárgarépám.Remélem enni is fog belőle!

Boros Timike 1. osztály Gersekarát:Én is szeretem!

Nemcsak Anna szereti a borsólevest. Timike is! Ő is elmondhatja, hogy a saját borsóját és sárgarépáját eszi. Jó étvágyat Timike! Anyáéknak is hagyjatok!

Boros Anna 2. osztály Gersekarát: Borsóleves , cseresznye....nincs is ennél jobb dolog!

Anna a saját termésű borsóból és sárgarépából készült levest kanalazza jóízűen. Az ebéd végén fincsi cseresznye is lesz! Legyetek Ti is Anna vendégei!

Marci, Bence, Kristóf és Janó 2. osztály Gersekarát: A mi plakátunk

Elekes Marci, Czöndör Bence, Ujj Kristóf és Csizmadia Janó 4 lapot összeragasztva alkották meg  közös plakátjukat. A képről Bence hiányzik, sajnos kórházban van megint. Várjuk haza!

Elekes Marci 2. osztály Gersekarát: Nem csak a nyulak szeretik...

A sárgarépa nyersen is nagyon finom. Különösen, ha én termeltem. Tényleg más az íze. Ezer közül is felismerném!( No, nem ám! Csak vicceltem!)

Ujj Kristóf Gersekarát 2. osztály : Bemutatom a kertemet

Kristóf igazán szép munkát végzett. A család telkén kialakított kertecskéjét bárki megirigyelheti. Gyönyörű! Igaz, hogy munka is volt vele elég. Öntözni, gazolni, palántázni - ez mind Kristóf dolga volt. De megérte!

Sárközi Gréta Gersekarát 3. osztály: Íme, a kertem!

Bemutatom a növényeimet. Szerintem szépen fejlődnek és egészségesek. Apa a borsómnak támrendszert is készített, hasznos dolog és jól mutat -szerintem.Mert a kert nem csak arra jó, hogy finom, saját termesztésű zöldséggel lát el minket, amellett  gyönyörködni is lehet benne. Szeretem nézegetni, olyan szép!

Oldalak