Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ Némethy Miklós Általános Iskola és Óvoda Tagintézmény Sárhida

Sárhida
Zala

Blogok

Veres Kristóf veteményese

Veres Kristóf 4. osztályos tanuló is megosztotta velünk képeit az ő veteményeskertjéről. Testvérével közösen, szüleik segítségével alakítottak ki egy kis veteményest. Képein megörökítette a kert alakulásának különböző fázisait, az "ugartól" kezdve a kikelt veteményekig. A zöldborsóból finom leves készült, a retket pedig mi is megkóstoltuk, mert egyik nap a vajas kenyér mellé ő hozta a zöldséget.

Kása Máté veteményeskertje

Máté 3. osztályos tanuló. Képes naplót készítettek édesanyjával közösen a veteményezéstől a szüretelésig. Ezt a naplót osztja meg most mindenkivel.

Ez az én retkem!

Tornyos Marci 2. osztályos tanuló büszkén mutatja az általa nevelt retket. Minden nap szednek belőle, szerinte vajas kenyérrel a legfinomabb.

A mi kis kertünk

Áron a kis testvérem és én közösen dolgozunk a kertünkben. Minden szépen kikelt, a retket már lehet enni. Nagyon finom!

Az én kertem

Én a kertemet minden nap megnézem és megöntözöm. Már minden kikelt, a retkemet már lehet enni. Tegnapelőtt gyomláltuk ki. Nagyon büszke vagyok rá!

Jákli Adrián 1. o. tanuló

Látogatás a veteményesekben

Április 18-án az 1-2. osztályosokkal megnéztük egymás veteményeskertjét. A zöldborsó mindenkinél kikelt, a retek és a hagyma még most bújik ki a földből. A látogatás során láttunk állatokat is, cicát, kutyát, aranyhalakat. Adriánéknál papagájokat, galambokat néztünk, Zolikáéknál pedig csirkékkel, disznóval találkoztunk.

Elültettünk!

A sárhidai Némethy Miklós Általános Iskolában is megtörtént a magok szétosztása. A szülők örömmel fogadták az ajándék magokat. A mai napon az utolsónak maradt gyermekünk is elveteményezett. Kása Máténak kibújt a földből a retke! A tavaszi szünet után meglátogatjuk közösen a veteményeskerteket.