Gönczy Pál Ált. Isk.

Debrecen
Hajdú-Bihar

Blogok

Kovács Boglárka - Gönczy Pál Ált. Isk. Debrecen

Ez a gyönyörű, meleg kora nyári idő kicsalogatta a mi kiskertészeinket is a kertbe. Kovács Boglárka nagyon örül, hogy kikeltek és szépen fejlődnek a növényei. Mivel mifelénk elég kötött a talaj, az eső és a napsütés után meg is kapálta, hogy a talaj jól szellőzzön, és ne száradjon ki.

 
 

Szatmári Lóránd 3.a - Gönczy Pál Általános Iskola

Szatmári Lóránd 3.a osztályos tanuló lelkes tagja az iskola "Gazdász kör"-ének. Nagyon szeret kertészkedni és szereti az állatokat is, az iskolafarmon szívesen figyeli az őshonos állatfajtákat, baromfiakat. Ügyesen kezeli a kerti szerszámokat, és otthoni kiskertjében szépen fejlődnek a zöldségfélék, amint az a képeken is jól látható.

Antal Márk 3.a - Gönczy Pál Ált. Isk. - Debrecen

Antla Márk 3. a osztályos tanuló elvetette kiskertjébe a kapott magvakat. Izgatottan várja, hogy kikeljenek, miután a várva várt eső is megöntözte őket.

 
 

Gólya Zsombor-Gönczy Pál Ált. Isk. Debrecen

Gólya Zsombor borsója már szépen kel, meg is trágyázta a kiskertjét.

 
 

Pécsi Jancsi - Gönczy Pál Ált. Isk. Debrecen

Egy 2X8 m-es ugar területet felástam majd elgereblyéltem. Megterveztem a kert külalakját és hogy melyik növény hová kerüljön s ennek alapján 
elvetettem a kapott vetőmagokat. Az aprómagos növényeket kicsit megdöfködtem gereblyével, hogy vegye körül föld az aprómagot.
A növényeket esővízzel megöntöztem. A heti átlaghőmérséklet 12°C volt és a csapadék mennyisége 4mm. A répa és a hagyma kivételével az 
összes növény kicsírázott a földből.

Gönczy Iskolakert

A debreceni Gönczy Pál Általános Iskola iskolakertjébe elültettük a borsó, sárgarépa, petrezselyem, retek és hagyma magvakat.

Gönczy-Kovács Boglárka

Na végre úgy tűnik hozzánk is elért a tavasz. A napsütés kicsalogatta a kertekbe a kiskertészeinket. Kovács Boglárka el is vetette a magvakat, izgatottan várjuk a kikelésüket.

Gönczy Pál Általános Iskola

Kedves "Vesd bele magad" szervezők! Megkaptuk a vetőmagvakat, nagyon köszönjük! Bele vetjük magunkat, ha kienged itt is nálunk a fagy. Már nagyon várjuk a tavaszt! Üdvözlettel a Gönczy Pál Általános Iskola tanulói és a Gazdász Kör diákjai.