GYMTI Vitéz Háry László Ált. Isk.

Gyömöre
Győr-Moson-Sopron

Blogok

Palántázás

Az elültetett paradicsom és paprika magok már szépen fejlődtek, ezért a 4. osztály lányai poharakba ültette szét a további növekedés érdekében. Nagyon élvezték munkát, szívesen dolgoztak. A jó idő kedvez a növekedéshez. Az iskolakertet megkapálták, és a palántáknak a helyet is előkészítették, igaz addig még várni kell egy kicsit. (Az ültető csapat: Farkas Dominika, Horváth Anna, Kovács Vivien, Németh Liza, Paréj Napsugár)

Vetőmagok átvétele Gyömörén

A gyömörei Háry László Általános Iskolába is megérkeztek a vetőmagok az alsó tagozatos tanulók nagy örömére. Mindenki boldogan vette át a csomagját, tanulóink már alig várják a jó időt, hogy minél előbb lekikezdhessenek a magok elültetésének.

Az iskolakertben

A negyedik osztályos gyerekek elvetették a magokat a közös kiskertben.

Hírek a 4. osztályosoktól

A negyedikesek projektjükkel kapcsolatosan elképzelték hogyan jelent volna meg a vetőmagok átvételéről a hír az első magyar nyelvű újság lapjain.

Horváth Anna a kiskertben

Miután megkaptuk a magokat az iskolában, hétvégén el is ültettük a kertben. Anyukán segített a munkában és közben fényképezett is. A kishúgom is figyelmesen nézte a munkát.

Az iskola kertje

Az iskolában a környezetvédelmi napon az utolsó állomáson az iskola kertjében magokat ültettünk. A Vesd Bele Magad program keretében kapott magokat ültettük el. Az elvetett magok között volt retek, sárgarépa, kapor, kukorica, borsó. Az előkészített talajt először kicsit belocsoltuk, azután kerültek bele a magok. Minden sor végére kis botokra elhelyeztük a vetőmagos zacskókat, hogy tudjuk mit vetettünk oda. Azóta minden nap megnézzük kelnek-e már a magok.
Alsós tanulók

Zsebedics Marci

Zsebedics Marci vagyok. Tegnap kimentünk a kertbe és elvetettük a magokat. Először elgereblyéztük a földet, utána én húztam bele kapával kis árkokat, mamám öntött bele vizet, és beleszórtam a magokat: répát, karalábét, borsót, hagymát és retket. A magokra gereblyével húztam földet és jól lenyomkodtam. Nagyon jó volt csinálni, örülök, hogy van saját kiskertem. Ma esett rá eső is, nagyon várom, hogy kihajtsanak a magok.

Veteményezés Mészáros Mátyás

Mészáros Mátyás vagyok, Gyömöre egyik lelkes, másodikas tanulója.

Örömmel jelentkeztem a felhívásra, szeretem a saját kiskertem terméseit fogyasztani. Már tavaly is volt otthon saját veteményesem, csakúgy, mint öcsémnek és kishúgomnak, csak ők még nem tudták egyedül megművelni.

Vetőmagok kiosztása

Tisztelt AGRYA!

2012. 03. 14-én került sor iskolánkban a vetőmagok kiosztására.  A gyerekek nagy örömmel vették át a magokat és reményeink szerint a hosszú hétvége alkalmas idő lesz azok földbe juttatásához.