Győrladamér Községi Általános Iskola

Győrladamér
Győr-Moson-Sopron

Blogok

Bendegúz veteményese

Szépen kihajtott Bendegúz veteményese, a retekből már csemegézett is.

Bendegúz kertje

Bendegúz nagyon szép veteményeskertet gondoz. Szülei segítségével kis táblákat is készített a veteményeshez. Az elmúlt hetekben gondosan locsolt, így már szépen növekednek a növényei.

Bogi veteményez

Apukámmal elültettük a borsót és a retket. A magok alá vizet is locsoltunk, mert száraz volt a föld. Nagyon hideg az idő, így nehezen tudnak kicsírázni a magok. Remélem lassan jobb idő lesz. Nyers Bogi 2.o.

Hunor veteményez

Bár nagyon hűvös az idő elültettem a borsót és a retket. Apukám segített előkészíteni az ágyást. A magokat én szórtam el és a gereblyézést is egyedül csináltam. Nagyon várom a jó időt. Nyers Hunor 1. osztály

A magok kiosztása - Győrladamér

A múlt héten kiosztottuk a csomagokat. Van aki a hétvégén kihasználva a jó időt veteményezett is.

Megérkeztek a magok - Győrladamér

A csütörtöki postával megérkeztek a magok iskolánkba. Már nagyon vártuk. A jövő héten kiosztásra kerülnek és elkezdődhet a munka.

Ádám kertje

Dér Ádám vagyok a győrladaméri iskolából, a 2. osztályból. Kibújtak az első retkek, ezekről küldöm a képeket. Már meg is kóstoltuk és sokkal finomabbak mint amit a boltban árulnak. D. Ádám

Berni kertje

Házunk előtti előkertben ültettem el a magokat.Apukám segített megásni a kertet. Nagyon jó érzés volt. Szépen sütött a nap, a talaj pedig puha és nedves volt. Nagyon várom hogy kikeljenek a magok! Horváth Bernadett 4. osztály

Ábel kertje

Pintér Ábel, 1. osztály. Május 2.-án elültettem a magokat, Anyu és a Mama segítségével. Puha volt a talaj, mert a Papa felrotálta. Napos, szép idő volt. Mama és Papa lekerítettek a veteményesemnek egy kis területet. Jó érzés volt látni amikor kikeltek a magok. Azóta rendszeresen kapálom és öntözöm. Már várom hogy megehessem a finom, friss zöldségeket.

Baracskai Tomi kertje

Veteményezésem!

Az idő kellemes meleg volt, papával kimnetünk a kertbe és elültettük a magokat.

A talaj laza volt, így könnyenbántam vele. sorokat húztam ki és ebbe szórtam a magokat. Gereblyével takartam be őket.

Bottal megjelöltem, melyik sorba mi található. Jó érzés volt, hogy én is ültethettem.

Baracskai Tamás 6.o. Győrladamér

Takács Boglárka kiskertje

Bogi többi társához hasonlóan lelkesen veteményezett a hétvégén.

A csapadékos időjárás után, most olyan hőség van, hogy muszáj rendszeresen locsolni.

Veteményezés

Apa készített nekem egy külön kiskertrészt. Szerencsére nagyon jó volt az idő. A talaj pont megfelelő volt a veteményezéshez, de azért apukám egy kicsit átkapálta kisgéppel. Nagyon jól éreztem magam miközben veteményeztünk . A testvéremmel együtt csináltuk.
Segített anyukám és unokanővérem is.
 
Lakatos Hanna 1. osztály

Végre!

Vasárnap óta napsütéses idő van. Kiskertészeink nagyon örülnek, hiszen már alig várják, hogy veteményezzenek. Közben tervezgetik az ágyásokat. Ha az időjárás engedi, a hétvégén elkezdik a nagy munkát.