Hatvani István Ált. Isk.

Debrecen
Hajdú-Bihar

Blogok

Kovács Krisztián 2.a

Áprilisban kezdtük a veteményezést, a borsót le is fotóztuk. 1 hónap elteltével a borsó virágzott. Újabb 1 hónap múlva a termés teljesen kifejlődött. Borsóleves készült belőle. A retek magokat is áprilisban vetettük, májusban szép palánták fejlődtek belőlük. Júniusra beérett a retek.

Berényi Rebeka Anna 2.c

Rebeka gondos törődése mellett növényei szépen fejlődnek.

Gál Norbert 1.d

Norbi nagyon precíz, tömör beszámolót küldött az eddig elvégzett kerti munkájáról. 2015.04.19: gereblyézés, veteményezés. 2015.05.03: gyomlálás, kapálás, locsolás folyamatosan. 2015.05.10: gyomlálás, kapálás, locsolás folyamatosan, ez köszönhető az esőnek is. Kikeltek a növények: estike, borsó, retek, paradicsom. 2015.05.17: gyomlálás, kapálás, locsolás folyamatosan. Növekednek a növények: estike, borsó, retek (ami lassan fogyasztható), paradicsom, kikelt a paprika is.

Tornyai Lizett 3. a Palántázás

Március hónapban kaptunk az iskolánkban Mariann nénitől egy tasak vetőmagvakat tartalmazó csomagot. A kis tasakban volt paprikamag, borsómag, retekmag, koktélparadicsom mag meg estike virágmagok.

Lévai Levente 3. a

Lévai Levente vagyok. Április végén ültettem el a magvakat. 2-3 naponta locsolom őket. Szépen fejlődnek.

Berecz Liliána növényei szépen fejlődnek

Május elején kibújt a paradicsom. A retek már nagyon nagyra nőtt. :) A borsó is jól megnőtt, de ahogy a cserebogarak kibújtak a földből elkezdték dézsmálni a leveleit. :( Úgyhogy szatyrokat vágtunk szét és botokra tűztük őket, így amikor a szél fúj, csörögnek, és így elijesztik a kártevőket. Az estike is kibújt és nagyra növekedett.

Berecz Liliána 4. a

Április 12-én, szombaton gondosan elültettem a magvakat és szorgalmasan locsoltam őket. Április 19-én kikelt a retek, az estike és a borsó is elkezdett kibújni. 1 hét elég volt nekik. Nagyon örültem, hogy ilyen gyorsan kikeltek. :)

"Agroversum" blogbejegyzése

Megtörtént az első szüretelés!!! A borsó csodálatosan megkerekedett, már le is szedtünk néhányat belőlük. A retek is pirosodik, már kettőt ki is húztunk, sajnos az egyikbe belerágta magát valami bogár és lyukas lett. A répa is szépen nő, kicsit megint ritkítottuk, túl sűrűn voltak A hagyma is szépen szárzik.

Hadházi Dóra 2.c kertészkedése

Beérett a borsó is. Csak úgy csüngnek a borsók a kacson, mint a szőlőlugasban a szőlők. Kimentem hát leszedni, amíg meg nem keserednek a szemek. Nem ártott volna néha fütyörésznem közben, mert sokat megettem szüreteléskor. A termés közel 1 kg volt és még maradt leszedni való későbbre is.

Tar Viktória 2.c osztályos tanuló 2. beszámolója

Nagyon meglepődtem, mert még soha nem láttam olyan rózsaszín-lila színű virágot a borsómon, mint most! Eddig csak fehér színű virágok nőttek rajta. Nagyon finom és édes borsót szüreteltem. Mindig  adok egy-egy szemet a család többi tagjának is. A retek miatt azonban szomorú voltam, mert a gumóját megette valami a földben. Hiába volt szép dús a levele!

Mile Kolos 2.a osztályos tanuló élményei a veteményezésről

A vetést március 18-án végeztem. Már szép nagyra nőtt meg a retek, a hagyma és a répa. Rendszeresen kapáltam a talajt, hogy a növény megszabaduljon a gazoktól és fellazuljon. Ha túl sűrűn nőtt a növény, akkor kiegyeltem, hogy legyen elég helye nagyra nőni. Amikor nem esett  az eső, akkor meglocsoltam a veteményt, hogy ne száradjon ki.

Körtvélyessi Benedek 4.a veteményes története

A "Vesd bele magad" program résztvevőjeként március 30-án elültettük anyukámmal a vöröshagyma és a sárgarépa magvakat olyan keltető poharakba, amelyek nem akadályozzák a növények gyökereinek növekedését. Áprilisban már készítettünk nekik a kertben ágyást és a hónap végén kiültettük őket szabadföldbe. Minden nap locsoltam őket és várom, hogy fejlődjenek. Remélem nemsokára sokkal nagyobbak és erősebbek lesznek.

Tar Viktória 2.c osztályos tanuló első beszámolója

Az apukám és a nagypapám elkészítették a magas ágyást, amibe belevetettük a magokat. Még a nevemet is ráírtam az ágyásra. Hamarosan kezdtek kinőni a magok a földből. Örültem, hogy gaz még nem nőtt ki a növények között. Sajnos a verebek már csipegetik a borsó levelét, ezért szalagos madárriasztót tettünk az ágyásba.

Szekeres Bendegúz 1.a beszámolója

Május 2. hetében megjelentek a termések a borsón. Közben jól megfigyelhető a pillangósvirágzat is. A répa is igen nagyra nőtt, de úgy látom ki kell ritkítanunk, hogy a sok répa ne nyomja el egymást, minél bővebb terméshez jussunk.

Hercz Ádám 3.b osztályos tanuló kertészkedése

Először felástam a kertet, utána elgereblyéztem a felásott földet. A földbe csíkokat húztam, és beleszórtam a borsót, a répát és a hagymát. Beterítettem földdel és lelapítottam. Szépen gondozom a növényeimet. Amikor úgy látom, hogy száraz a föld, akkor meglocsolom és kihúzom a gazt is.

Juhász Anna 1.b osztályos tanuló veteményezése

2012. március 25-én testvéremmel, Gergővel elültettük a kapott magokat (zölborsó, retek, sárgarépa, vöröshagyma, karalábé). Nagy izgalommal vártuk, hogy kikeljenek a magok. Néhány hét múlva növekedni kezdtek a növények nagy örömünkre. Minden nap figyelemmel kísérjük. Locsoljuk, ápoljuk.

Bihari Boldizsár 3.b beszámolója

Egy hónappal ezelőtt vetettem el a magokat. Mivel a kertünk be van vetve fűmaggal, ezért csak ládákba tudtam ültetni. Gondosan, naponta kétszer locsoltam meg a növényeimet, de ha eső esett elvégezte helyettem a feladatot. Sajnos voltak olyan ládák, amikből a kiskutyám kiásta a hagymamagokat, de szerencsére a többinek nem esett baja. Nagyon nagy boldogság árasztott el, amikor megláttam az első csírákat. Nagyon örülök, hogy jelentkeztem erre a programra! Már alig várom, hogy teljesen kifejlődjenek.

Varga Fanni 3.b kertészkedése

Miután márciusban megkaptam Kati nénitől (az osztályfőnökömtől) a magokat és már hét végén elültettem. Anya felásta a helyet én pedig meghúztam a sorokat és elültettem a magokat. Minden nap locsoltam, amikor nem volt eső. Sajnos még egyik növény sem hajtott ki, de nagyon várom! Imádom a nyers sárgarépát és borsót (a nyuszim is)!

Oldalak