Hatvani István Általános Iskola

Debrecen
Hajdú-Bihar

Blogok

Tóth-Molnár Csenge 2. rész

A termések nagy része beérett, így a beszámoló soron következő része: 2014 júniusában a retek felmagzott, néhány szépen megnőtt fejet azért elfogyasztottunk. Június 11-én betakarítottunk a borsót. Miután már fejlődés közben sokat szüreteltünk róla, egy kis vödörnyit sikerült a végén leszedni. Júniusban a répa és a hagyma elég gyenge, lassan fejlődik. A kukorica nem jött ki.:( A cékla szépen nő.:)

Juhász Anna a kertészlány

2014.április 21-én elültettük a magokat. Testvérem Gergő is segített a vetésben. Kedvencünk a borsó és a kukorica vetőmag volt, mert azokat könnyű volt elvetni. 1 hét után elkezdtek kibújni a növények. A legnagyobbak a céklák és a retkek. Ahogy kibújtak a borsók, a kismadarak elkezdték a leveleit lecsipegetni. Szüleim vesznek borsóhálót, amivel lefedik, hogy megvédjék a madaraktól.

Timmer Gréti első termése

Az első retek termésem, amit az osztálytársaimmal fogyasztottam el.

Tóth-Molnár Csenge kiskertje

Néhány sorban összefoglalom, hol tartunk a programban: 2014. 03. 31-én megtörtént a veteményezés. Április 8-án kibújt a retek, megindult a borsó. Utóbbi április 12-re teljesen kibújt. A répa április 15-én jelentkezett először, a hagyma 22-én.

Szendrey Lili veteményeskertje

Szendrey Lili 1.c illetve szeptembertől 2.c a Debreceni Hatvani István Általános Iskola tanulója. Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy a veteményeskert versenyen részt vehettünk. Nagyon nagy örömmel gondozzuk a kis kertünket, Lilivel most szedtük le a borsót is. A hagymából, borsóból, pici répából egy kis salátát készítettünk :) Itt csatolnék pár képet Nektek a Szervezőknek, tőlünk szeretettel. Még egyszer köszönjük a lehetőséget! Üdvözlettel: Szendrey Lili nevében anyukája, Dr. Libor Márta