Hírek

2015-ben is folytatódik a Vesd bele magad! Program

Az AGRYA 2015-ben ismét meghirdette a programot. A múlt évhez hasonlóan a lehetőséget azoknak az iskoláknak ajánlották fel, amelyek már 2014-ben is részesei voltak annak. A zártkörű meghirdetéssel az AGRYA tovább szeretné erősíteni a már meglévő intézményekkel kialakított együttműködést. A közmédia program iránti nagy érdeklődése okán nagyobb média nyilvánosság várható a korábbi évekhez képest. A zártkörűen meghirdetett Programba 210 általános iskola 14.006 kisdiákja kapcsolódott be és kap vetőmagcsomagot március közepéig.

Kedves Kiskertészek!

Köszönöm Nektek az egész éves szorgos munkátokat!

A jó kertészek ilyenkor az ünnepek és az évvége felé már megpihenhetnek egy kicsit…

Tele a spájz, hűtő, pince. Sok család asztalára kerültek az általatok termesztett friss zöldségekből.

Gondoljátok át milyen sok örömet és izgalmat hozott az életetekbe a Vesd Bele Magad Program…

Milyen sok hasznos új információt szereztetek a dolgos hétköznapokon. Sok boldog pillanatot szereztetek nekem is a gyönyörű fényképekkel, a küldött beszámolókkal, köszönöm szépen!

Termesztési napló

Kedves Kiskertészek!

Látom, szorgalmasan dolgoztok a kiskertetekben, nagyon ügyesek vagytok! Ha otthon is szeretnétek naplót vezetni a növénykéitek fejlődéséről, kerti munkáitokról, akkor az alábbi mellékletből le tudjátok tölteni termesztési naplónkat! 

Üdvözlettel:

Ré Pali

Vesd Bele Magad! Program - a vetőmag csomagok átvételéhez kapcsolódó dokumentumok

A szülők által átvett vetőmag csomagok átvételi nyilatkozata, valamint az iskolánkénti összesítéshez használandó excel fájl minta alább letölthető.

Vesd Bele magad! Program Hírlevél - vetőmag csomagok kiszállítása

2014. március 13- án a Magyar Posta kiszállításra átvette a vetőmag csomagokat. Várhatóan március 14. és 18. között mindegyik, 2014- ben jelentkezett iskolához megérkeznek a csomagok. A kiszállítás során az iskolák által megjelölt kapcsolattartókat fogják keresni.

Mindegyik iskola megkapja azt a csomagszámot, melyet a jelentkezési lapján igényelt, kivéve azokat az intézményeket, melyek többet kértek az igényelhető csomagszám felső határához képest. Ők 100 vetőmag csomagot fognak kapni. 2014- ben résztvevő iskolák a mellékletben tekinthetők meg, megyei szűrésben.

Adománygyűjtés a 2014. évi Vesd bele magad! Programhoz

Immáron a negyedik évben, 2014-ben is folytatódik az AGRYA szemléletformáló kezdeményezése a Vesd bele magad! Program. Március közepén 13.457 gyermek kap majd vetőmag csomagot, hogy azt otthon elvetve maga is kiskertésszé váljon.

Folytatódik a Vesd Bele Magad! Program

Az AGRYA 2014-ben ismét meghirdette a programot. A korábbi évektől eltérően a lehetőséget azoknak az iskoláknak ajánlottuk fel, amelyek már 2013-ban is részesei voltak annak. A zártkörű meghirdetéssel az AGRYA ki szeretné alakítani azt az elkötelezett iskolákból, pedagógusokból álló hálózatot, amelyre már rövid távon egy önálló, gyermekekkel foglalkozó szervezet építhető. A zártkörűen meghirdetett Programba 204 általános iskola 13.457 kisdiákja kapcsolódott be és kap vetőmagcsomagot március közepéig.

Miniszteri elismerés a Vesd Bele Magad! Program egyik szellemi atyjának

Minden évben a gyermekek jogainak világnapján kerül sor az ifjúságügyért felelős tárca szervezésében az ifjúsági szakma díjátadó ünnepségére. A Szent Kristóf-díjak és a Miniszter Elismerő Oklevelei az ifjúsági szervezetek és a fiatalokkal foglalkozó szakemberek részére az ifjúsági szakma legrangosabb kitüntetései. Az idei év az egyik kitüntetettje az AGRYA és annak ügyvezető elnöke Dr. Mikula Lajos a helyi ifjúsági közösségek fejlesztéséért kifejtett munkájáért. Gratulálunk!

Őszköszöntő

Sajnos vége a nyárnak, és nemsokára leszüretelhetitek az utolsó terméseket is. Lassan minden kertben beérik a kukorica, és ezzel a nyári gondoskodó munkátok is befejeződik. Nagyon köszönjük a sok blog bejegyzést, a képeket és a beszámolókat. Öröm volt olvasni lelkes soraitokat a kertben szerzett tapasztalataitokról. Így mi is részesei lehettünk a ti élményeiteknek. A tanévkezdéshez sok sikert kívánunk, ősszel is olvassátok tovább szorgalmasan a honlapunkat, sok ötlettel, cikkel, játékkal készülünk nektek!

Vakáció

Kedves Kiskertészek!

Elérkezett a várva várt nyári szünet, lassan mindenki megkapja az év végi bizonyítványát is. Gratulálok mindannyiótoknak! Sokat tanultatok ebben az évben is és mellette a veteményesben is sokat dolgoztatok, jöjjön hát a jól megérdemelt pihenés! Kezdetét veszik a nyári kalandok: táborozások, gyakoribb találkozások, strandolás a barátokkal, nyaralás a rokonoknál, estig tartó családi beszélgetések az udvaron és még sorolhatnánk. Mindeközben kérlek, ne feledkezzetek meg a kertetekről sem! Időnként írjatok nekem is róla, érdeklődve várom!

Családi rendezvény a Városligetben

Falu a városban - Élelmiszer és Hagyomány, családi rendezvény az AGRYA szervezésében 2013. június 22-én szombaton 14 órától Budapesten a Városligetben a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan.

Állatsimogató, gazdapiac, helyi termék kóstoltatás, gyerek programok, folklór műsor, koncertek, új és veterán traktorok kiállítása és traktor vezetés!!!!!

Várunk minden érdeklődőt!

További infromációért kattintsatok ide.

Falu a városban - Élelmiszer és Hagyomány

Falu a városban - Élelmiszer és Hagyomány,

családi rendezvény az AGRYA szervezésében 2013. június 22-én szombaton 14 órától Budapesten, a Városligetben, a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan. Állatsimogató, gazdapiac, helyi termék kóstoltatás, gyerek programok, folklór műsor, koncertek, új és veterán traktorok kiállítása és traktor vezetés!!!!! Várunk minden érdeklődőt!

Termesztési napló

Kedves Kiskertészek!

A termesztési napló újra elérhető weboldalunkon, az alábbi mellékletekből tudjátok letölteni.

Üdvözlettel:

Ré Pali

Megújult a Vesd bele magad! Program honlapja

Megújult a Vesd bele magad! Program honlapja! Igyekeztünk még színesebb, tartalmasabb weboldalt összeállítani, melyen nemcsak a programhoz kapcsolódó anyagokat találhatjátok meg, hanem sok érdekes cikket is a mezőgazdaság világából. Kisebb problémák, fennakadások még előfordulhatnak az oldalon, de reméljük, megszeretitek ezt a honlapot is. Jó böngészést, Kiskertészek!  

Vesd bele magad! Magazin

Elkészült az első Vesd bele magad! Magazin, mely a program 2012- ben megvalósult eseményeiből mutat be részleteket. A magazinban megszólalnak támogatóink mellett a gyerekek és szüleik, valamint pedagógusaik is, illetve a programot támogató gazdálkodók közül néhányan. Olvashatsz még nyertes meséket és természetesen a friss zöldségekből készült ételek sem maradhatnak el, melyekről néhány recept is fellelhető az oldalak között. Kellemes időtöltést kívánunk! 

VBM csapata

Ré Pali üzenete minden Kiskertésznek - FONTOS!

Kedves Kertésztársaim!

Látom, hogy a legtöbben már nagy munkában vagytok. :)

Mivel hosszúra nyúlt a tél és kicsit hidegre sikerült a tavasz eleje, a természet egy kicsit nehezebben éri utol magát. A talajban van elég nedvesség az elmúlt csapadékos hónapok után, így mostanában óvatosabban kell öntöznötök, nehogy berohadjanak a kis csírácskák! Lassan-lassan minden vetőmag a veteményeskertetek földjébe kerülhet és a természet igyekszik mielőbb zöldségekkel megajándékozni Titeket. 

Üdvözlettel:

Ré Pali

Kedves Kiskertészek!

Ne szomorkodjatok a kedvezőtlen időjárás miatt! Még egy kis türelemmel kell lennünk, amíg elvethetjük a földbe a magokat. Addig is tervezzétek meg Ti is a veteményes kerteteket, én is ezt teszem. :) Izgatottan várom az ötleteiteket! Üdvözlettel:Ré Pali

Vesd bele magad! Hírlevél 2013. április 5. - feladat

Sajnos a rossz idő miatt még nem lehet veteményezni. Ezt az időszakot jól ki lehet használni arra, hogy a Kiskertészek megtervezzék a veteményes kertjüket. Éppen ezért ezt a feladatot tűztük ki a Program egyik elemeként. A feladat tehát az, hogy a gyerekek tervezzék meg együtt csoportban vagy külön - külön a veteményes kertjüket és ezt rajzolják le A/4- es papírra. Ehhez lehet zsírkrétát, festéket is használni, de lehet ragasztani is, ezt a gyerekek kreativitására bízzuk.

Oldalak