Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Ált. Isk. AMI és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat

Solymár
Pest

Blogok

Retek és hagymakóstolás

Már nagyon szép a kertünk. A retek nagyon finom, hagymát is szedtünk már. Nő a karalábé és a borsó virágzik. Már nagyon várom, hogy abból is ehessünk! 

Benedek, Solymár

Huni és Szabi kertje

Ezek még korábbi képek. A jó idő azóta előcsalogatta a növényeket.

Gyékény Szabolcs 2.b Hunor 1.b

Szabó Bence 4.a.

A magokat már 4 hete elültettem.Mindennap meglocsoltam őket. Most már szépen fejlődnek, a retek és a borsó már ki is bújt a földből.

Az első termés

Gyimesi Lacika nagy örömmel vitte haza a magokat. Ám az igazi meglepetés mégis engem ért: tanítványom az első termést nekem hozta el!

Mezőgazdász leszek!

Varga Zsadány vagyok a solymári általános iskolába járok, 10 éves vagyok és 4/a osztályos tanuló vagyok. Amint meghallottam, hogy magokat tudok elvetni, azonnal jelentkeztem, hogy én is szeretnék. Elküldöm mellékletben a képeket amiket kis zöldségeimről készítettem. Szüleimmel kertes házban lakunk és most előszőr csináltunk kis konyhakertet. Nagy öröm volt számomra mikor észrevettem, hogy kibújtak a földből.
Én már régóta elhatároztam, hogy mezőgazdász szeretnék lenni de ez az élmény nagyon is megerősítette bennem ezt az elhatározást.

Beszámoló a kertemről

Gálitzky Attila 3.a

Először előkészítettük a talajt.Utána elvetettük a borsót és a retket, néhány nap múlva a hagymát, sárgarépát és a karalábét.Ezeket naponta meglocsoltam,néha kétszer is.Még nem bújtak ki, mert a szél kiszárítja a talajt és nagyon hideg van. Addig is türelmesen várok.03.26.

Eső

Solymáron is rendszeresen dolgoznak a kis kertészek, készülnek a fotók, plakátok. 

Mindannyian örültünk az esőnek, mert a nagy szárazság nem segített nekünk kiskertjeink fejlődésében. 

Hunyadi Mátyás Ált. Isk.