Illyés Gyula Társult Ált. Isk. és Óvoda Vas Gereben Általános iskolai és óvodai tagintézménye

Fürged
Tolna

Blogok

Kálmán Patrik írta

Az én kiskertem

Az iskolában kaptunk magot, elültettük. Kikelt a mag sok zöldség lett belőle: retek, répa, saláta, borsó, hagyma.

Kálmán Patrik írta

Horváth Roland írta

Az én kiskertem

Az én kertem otthon lett kialakítva. Én nekem anya és apa segített elkésszíteni. A veteményezésben jó érzés volt veteményezni. A kertben az én veteményem mind kikelt, csak a vöröshagyma nem kelt ki. A vöröshagymát várom a legjobban hogy kikeljen annak inkább örülnék, hogy egyszerre kelljen ki.

Horváth Roland 4. osztály

Szentgyörgyi Róbert írta

Az én kiskertem

Otthon alakítottam ki egy kis részt a kertünkből nekem és  a tesómnak. Apukámmal és anyukámmal vetettem el, de sok segítséget nem kértem a szüleimtől. Csak néhány dologban segítettek, mert én is már meg tudom csinálni. amit legjobban várok, hogy kikeljen az a retek és a borsó.

Szentgyörgyi Róbert 4. osztály

Csurkuj Vivienn írta

Az én kiskertem Otthon vetettem el a veteményeimet, anya segített nekem elvetni.Nagyon jó volt elvetni a magokat. Kikelt nekem már a borsóm, és nagyon örülök annak hogy lett egy kiskertem. Tavaly én is segítettem elvetni anyának a borsót. Segítettem neki palántázni az ő veteményeit. Én legjobban a cukorborsót és  a hagymát várom. Nagyon jó volt elültetni, kapálni, gereblyélni és kihúzkodni a gazt és nagyon örülök a kiskertemnek.

Csurkuj Vivienn Liliána 4.osztály

Keserű Trisztán írta

Az én kiskertem

Az iskolában kaptam vetőmagot és nagyon örültem neki, meg a testvérem is. Volt benne minden: répa, hagyma, zöldborsó, retek. Következő héten amikor jó idő volt kimentünk a kertbe: én, a testvérem, anyu, apu. Én öntöztem a magokat a testvérem anyuval rakta bele a gödörbe a magokat, apukám a gödröket ásta. Ez a munka estig tartott bementünk és lefeküdtünk, majd egy hónap múlva szép nagyok lesznek és azokat fogjuk enni.

Keserű Trisztán 3. osztály

Orsós Beáta írta

Az én kiskertem

Én otthon ültettem el a kertem, velem volt anya, apa és a kishúgom is velem volt. Nagy öröm volt elültetnem a kertem. Kikelt már a vöröshagymám, cukorborsóm, répa, karalábé anyától vettem el krumplit  és főzni való kukoricát azok is kikeltek már. Legjobban a cukorborsót várom. Megfogadom jövőre is lessz kiskertem.

Orsós Bea írta

Orsós Cintia írta

Az én kiskertem

Csütörtökön anyukám eljött mert kaptunk egy doboz magot. Elmentünk haza és öt napra rá elvetettem és örültem neki. Már nő a borsóm,  és a hagyma, retek, saláta, répa is. Remélem én nyerem meg az ajándékot, nagyon örülnék neki, de ha nem akkor is jól lakik belőle a családom.

Orsós Cintia 3. osztály

Sztojka Miklós írta

Az én kiskertem

Egy csütörtöki napon behívták az anyukámat és kaptunk egy csomag vetőmagot és sok-sok zöldség volt benne: borsó, hagyma, karalábé, répa, retek. Amikor hazaértem rögtön nekifogtam. Meghúztam a sorokat, a testvérem hozta a vizet. Én beleszórtam a magokat, egy hét múlva amikor kimentem, kis hajtások jöttek ki a földből és pár hét múlva borsót a kedvenc zöldségemet fogom enni.

Sztojka Miklós írta

László Alexandra írta

Az én kiskertem

az én kiskertem ottnon, anya veteményese mellett van. Anya és apa segítettek az előkésszítésben és a veteményezésben. Közben nagyon jó volt, sokat nevettünk és jól éreztük magunkat. Nagyon sok minden kikelt már a kiskertemben. Kikelt a borsó a retek és sok minden más is. Már nagyon várom, hogy kikeljen a borsó, mert azt szeretem a legjobban.

László Alexandra 4. osztály