Kálvin Téri Ált. Iskola

Püspökladány
Hajdú-Bihar

Blogok

Kezdünk büszkék lenni

Szerencsésen indult az idén a veteményezés.Bár hol hűvös volt,hol túl száraz a föld mégis szépen megjelentek a kis növények.Pont jókor jött az eső is,így nem sokat kellett locsolnunk.Szépen cseperednek a zöldecskék.Segítettünk az iskolában a legkisebbeknek-az elsősöknek- az iskolakerti ágyásnál is.Ők is csatlakoztak hozzánk a "Zöldek"-hez.

Útálom a gyomokat

Milyen jó,hogy ilyen sok csapadék volt mostanában! A múlt héten csaknem minden nap esett délután.Szépek is a növényeim! Igen ám,de mi lenne,ha nem lennének a gyomok?Annyi van! Nem bírok velük. Csaknem minden napra jut egy új jövevény.De sebaj! Gyomlálok.

Új év-új módszer

Ebben az évben osztoztunk a magvakban.Tavaly kevesebb osztály volt részese ennek a jó programnak. Most csak azok jelentkezhettek egy osztályból,akiknek már volt valami gyakorlatuk is a kertészkedésben. Íme egy gyakorlott kertészünk: Keller Réka

Sass Lídia kiskertész kertjében jártunk

Mindkét testvérem idejár ebbe iskolába,ahova én ,és most már nagyon sajnálják,hogy ők nem neveztek bele ebbe a kertészkedésbe.Igaz,hogy otthon segítenek ők is,de leginkább csak az evésben! Remek szórakozás,és egy ilyen nagy családban,mint a miénk nagyon hasznos is. Lett sok retkünk,van sok borsónk-az még folyamatosan terem.Nem sikerült a répa és a kukorica.Kapor meg van már mindenhol,mert úgy elszaporodott.

A legfinomabb retek!

Mindig azt mondják,hogy a saját munkád gyümölcse a legfinomabb.Ezt mi meg is tapasztaltuk.Ehettünk az általunk termesztett retekből.Sokkal finomabb volt,mint a bolti és sok locsolás ellenére sem volt fás.

Micsoda időjárás!

Milyen jó lenne,ha az időjárást mi irányíthatnánk.Bár inkább mégsem,mert akkor ezen is lehetne veszekedni. Már két hónapja keseríti meg a kiskertünk életét ez a tényező.Kezdődött a hihetetlen hőséggel és szárazsággal.A kis magvaink nem akartak kikelni.Kapáltunk és locsoltunk.Itt a mi környékünkön fekete föld van.Ha szárazság van,olyan a föld,mint a beton.Aztán májusban esett folyton.Először nagyon jó volt,mert hirtelen megindultak a növények,majd a sok víz megakadályozta azt is,hogy kimenjünk a kertbe.Nem kelt ki a répa,de a retek szépen sorozott.

Nehogy lemaradjunk!

Maradt még néhány képünk a kezdő munkálatokról! Megigértük Lajos bácsinak is,hogy amiért segített a rotálásban kirepítjük a fényképét a nagy internet-galaxisba :-)! Miközben dolgoztunk,sok jó tanácsot is kaptunk a bácsitól arról,hogy mire figyeljünk,ha kibújnak a növénykék.

Kezdő munkálatok

A hosszú esős hetek után végre elkezdhettüka kerti munkákat a gyakorlókertben. A gondos talajelőkészítés(szántás, robikapálás, gereblyézés) után a gyerekek jelölték a sorokat, lelkesen szórták a magokat. Az idő kellemes meleg, a vetésnek jót tenne egy kis langyos eső.