Karácsony Sándor Ált. Isk.

Debrecen
Hajdú-Bihar

Blogok

Tuss Antal 4.a

Amikor megkaptam a vetőmagokat akkor örültem. Egy nap múlva megnéztük a kertemet. Apa segítségével vetettük el. Apa felásta a kertet és én elvetettem. Utána egy picit meglocsoltuk. Már ki is bújtak a föld alól az első magocskák.

Szolnoki Petra 2.a

Vetési napló                    

Április 22-én vetettem el  a magokat.Ha nem esett az eső minden nap meglocsoltam.A borsó már 1 hét múlva kibújt.Utána a retek,majd a sárgarépa.Végül mindegyik növény kikelt.Május 30-án kóstoltam meg a retket.A többi növény is szépen növekedett,június közepére már a borsó is beérett.Főzeléket főztünk belőle,ami nagyon finom volt.Folytatás júliusban.

Vetési napló                                                                                                                                      

Szilágyi Csilla 4.a

Felástuk a kertet és elszórtuk a magokat. Majd a tavaszi esővel és napsütéssel szépen kibújtak. Csodákoztam, hogy ilyen hamar kinőttek. Már nagyon szépek és nagyok. Nagyon örültem, hogy kaptam az iskolában magokat.

Szalai Emese 4.a

A gondozás

Amikor megkaptam a magokat, nagyon örültem. Hazavittem és otthon is úgy örültek a csomagnak. A dobozban volt sárgarépa, retek, karalábé, vöröshagyma és borsó. A magokat izgatottan ültettem el. Egy nagy részt kimértünk a földből
Nagyon örülök ennek az ültetési lehetőségnek.

Szakács Dominik 4.a

Amikor megkaptam a csomagot akkor az volt bennem, hogy nagy felelősség van már rajtam. De nagyon örülök neki. Alig vártam, hogy kirügyezzen! De nagyon köszönöm ezt a lehetőséget. Minden vágyam ez volt.

Szeretettel: Szakács Tibor Dominik

Méhész Gábor 4.a

Első beszámolóm a veteményezésről

Első nap anyával kimentünk a kertbe és felástuk a vetemények helyét.

Miután a vetemények helye fel volt ásva, hagytuk pihenni a földet. Másnap az előkészített területet felgereblyéztük s meghúztuk a sorokat, melybe a magvakat beleszórtuk. Ezek után elterveztük milyen sorrendben vetjük el őket és a meghúzott sorokba beleszórtuk a magokat, majd gondosan betakargattuk földdel. Nem locsoltuk, mert a következő két nap esett az eső.

Nagyon élveztem ezt a veteményezést, mert tudtam, ebben nekem is részem volt.

Kun Csaba 2.a

2012.03.16-án apával és papával felástuk a kertet. A felásott és szépen elegyengetett földbe 03.18-án elvetettük a magokat, de csak azokat amelyekről tudtuk,hogy nem fagynak meg. A többit kicsi műanyag pohárba ültettük és palántának neveltük.

Kerekes Bence 4.a

Nagyon vártam, hogy hazamenjek és elvessem a magokat. Anya előkészítette a magokat. Aztán földet raktunk rá és meglocsoltuk és vártuk, hogy kibújjanak. Remélem hamar kikelnek. Jó, hogy kaptuk ezeket a magokat. A munka során kis kertésznek gondoltam magam.

Herédi Ágnes 4.a

Vesd bele magad I.

Az iskolában kapott vetőmagokat március végén elvetettük. Dédnagymamám kertjébe ültettük. Dédi elkészítette az ágyásokat, én pedig beleszórtam a magokat: borsó, retek, sárgarépa, vöröshagyma, karalábé. Ezután földet szórtunk rá és megöntöztük. Pár nap múlva észrevettem, hogy a magocskákból zöld növény  bújt ki. Azóta is gondozom. Vagy én vagy az eső öntözi.

Csizmadia Nikolett 4.a

A vetőmag

Nagyon izgatottan nyitottam ki a dobozt, mikor megkaptam.

Vártam egy hetet és Balázs segítségével megcsináltuk a megkülönböztető táblákat. Másnap reggelre elültettük a magokat: a répát, a hagymát, a retket, a karalábét és a borsót. S csak vártam. Észre sem vettem, hogy növekednek. Amikor Balázs le akarta fényképezni, csak akkor vettem észre milyen nagyok és örültem.

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget.

Bagi Anna

2012.04.14-én elvetetem a retek , borsó , répa , hagyma és karalábé magokat. 
2012.04.23-én kikeltek a karalábék
2012.04.27-én pedig kikeltek a vöröshagymák és a sárgarépák
2012.05.18-án már ettem a retekből
2012.05.19-én virágzott a borsó
2012.05.20-án a karalábé palántákat elültetem 
2012.08.18-án a hagymát már fel szedtük és már ettem is belőle a karalábéból levest készítettünk a sárga répát még benne hagytuk a földbe a borsóból is levest csináltunk. Örültem a konyha kertemnek ezért jövőre is csinálok. 
 

Nagy László 3.a

A földet felástam, utána elgereblyéztem. 2012.03.17-én elültettem a magokat. Mindennap meglocsoltam. 03.27-én kibújt a retek, a karalábé. Április 8-án a többi is kibújt. Eddig a retek nőtt a legjobban.

Molnár Zsófia 3.a

Először megcsináltam a magoknak a helyet, majd március 24-én elvetettem. Attól kezdve minden nap locsoltam, gondoztam. Nagy örömömre Nagypénteken kidugta kicsi fejét. Sajnos, nagyon váratlanul, Húsvét hétfőre lefagyott, hiába takarta le papa. Mindenesetre én élveztem a kerti munkát és máskor is szívesen kertészkedek.

Remélem jövőre is lesz „Vesd bele magad” program. Mindenkinek tudom ajánlani, mert a kertészkedés jó móka.

Varga Szabolcs 4.a

Örülök, hogy részt vehetek a  Vesd be magad akcióban!

Karalábé: A legtöbb mag kikelt. Már vagy 4 cm lehet. Szépen fejlődnek.

Borsó: Már kezd bokrosodni, és sok levele nőtt.

Retek: Minden mag kikelt. Még kicsik a levelei.

Sárgarépa és petrezselyem: Kezd a levelük jellegzetes lenni, szépen nőnek.

Hagyma: Nem kelt ki.

Roják Nanetta 4.a

A vetés

Szépen elültettük a növényeket. Naponta 2-szer locsolom, reggel és este. Már egy hét alatt is lehet látni, hogy bújnak kifele a föld alól.
2-3 hét múlva már szép érett zöldségeket vehetek ki a kertecskémből.

Katona Dominika 4.a

"Magvetés"
Igazán jó dolog volt elvetni a magokat. Mivel még soha nem kertészkedtem illetve nem vetettem, igen jó mókának tűnt, és az is volt. Minden nap alaposan meglocsoltuk a növénykéimet. Eddig szépen növekednek . Nagyon remélem, hogy a nyárra friss, finom zöldségeket ehetek.

Oldalak