Kertvárosi Általános Iskola Hadsereg utcai Telephelye

Tatabánya
Komárom-Esztergom

Blogok

Fanni nyári beszámoló....

Fanni már az előző tanév végén is nagyon szépen dolgozott a kertben és a naplóján is...most szeptemberben leadta a kész, befejezett naplóját. Gyönyörködjünk együtt a kész műben...

Gazdatáborban voltunk

Minden évben a résztvevő iskolák számára versenyt is hirdetnek. Ennek feltétele, hogy márciustól szeptemberig minden hónapban küldjenek beszámolókat a termesztésről, az alapanyag felhasználásról. Akik ezt teljesítik, részt vesznek egy sorsoláson és nyerhetnek egy 3 napos osztálykirándulást. Az osztálykirándulás keretében megismerkedhetnek a gyerekek kertészkedéssel, élelmiszer feldolgozással, általában a mezőgazdasággal.

Csaba Kertje

Csaba kissé későn csatlakozott a programhoz, de annál nagyobb lelkesedéssel vette át vetőmagját, és vetette bele a munkába magát, és családját. Hárman vannak testvérek, és azt mesélte, hogy mind a hárman beleadnak mindent, hogy a növények szépen fejlődjenek!

Elsőseink kertje

Az első osztály csodálatos kertekkel lepett meg minket, melyet a Rajzórán készítettek. A pályázatra választani sem tudtunk, így ide mindenki rajzát feljöttük!

Erika naplója

Erika első osztályos tanuló anyukája segítségével nagyon szép naplót állított össze!

Vivien előző évi beszámolója

Az idén május első hete volt a naplók leadásának első határideje, így is sokan késve készültek, el de arra nem is gondolhattam, hogy valaki a tavalyi naplóját most adja csak le. Persze ennek ellenére nagyon örültünk a szépen megfogalmazott naplónak! reméljük az idei hamarabb el fog készülni! Olvassuk a naplót az eredeti kézírással:

Laura rövid naplója

Laura elég tömören fogalmaz naplójában a történtekről...reméljük a nyáron bővebb beszámolót tart majd!

Amira naplója

Amira 1. osztályos, naplóját 03.02-án kezdte el a kert gondozását, az ásással. Szombaton 03.07. húzták meg a sorokat. 3-5 cm mélyen vetették el a magokat! "04.11-én kikelt a retek, a borsó és az estike. 05.02. a borsónak hosszú szárai, levelei és fehér virágai lettek. A reteknek dús nagy levelei. Az estike nem nőt, a paprika és a paradicsom magok nem keltek ki. 05.09. a borsó még virágzik, a retket már lehet enni. Az esike nem változott. A paprika, a pardicsom nem keltek ki. Az egyik retket megette egy lótetű."

Laura

"IV.23-án elvetettük a magokat. Napos volt az idő. Nagyon jó munka volt, sütött a nap is. V.12-én már kibújtak a magok. A retekből már ettem is. Jót tett neki a sok eső és, hogy a mamáék is megöntözték. A rebarbara mellé ültettük. V.13-áról képet készített nekünk Laura."

Csenge 1. osztályos

Csenge az idei évben elsőként vett rész a programon, amit nagyon élvez, és pontosan dokumentál is anyukája segítségével! További jó munkát, és Örömöt kívánunk neki!

Vivien "ültetős füzete"

Vivien egy nagyon szép általa "ültetős füzet"-nek nevezett naplóval lepett meg minket!

Gazdatáborba megyünk

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2011-ben elindította a Vesd Bele Magad! programot, melyen az idei évben 4. alkalommal vesz részt iskolánk. 27 vetőmagcsomagot igényeltek kisdiákjaink, melyet március második hetében vehettek át, ezzel megkezdődhetett az idei munka, szórakozás. Diákjaink feladata, a magok elültetése, nevelgetése, és e tevékenységek dokumentálása, egy kertészeti napló formájában (rajzokkal, képekkel, szövegekkel illusztrálva). Melyet időközönként leadva a http://www.vesdbelemagad.hu/ honlapon is közzéteszünk.

A másodikos Mercédesz

Gyönyörű naplóval, és rengeteg plusz fotóval érkezett a esedékes beszámolója....a képek önmagukért beszélnek

Dominik csodaszép naplója

Dominik minden éveben nagyon szépen kidolgozott naplóval örvendeztet meg mindenkit. Idén sincs ez másképp...és, hogy Ő hogyan kezdett neki, és végzi a mai napig a munkát? Ezt pontosan elolvashatjátok, meglátjátok a naplóból:... várjuk a folytatást!

vesd Bela Magad Bettina!

Bettina egy szép rajzokkal illusztrált naplót készített...

Fanni naplója

"Bevezető László Fanni vagyok. örülök, hogy részt vehetek ebben a programban. Izgatottan vártam, hogy megkapjam a magokat. Leírom mi történik velük hónapról hónapra..." többi részlet Fanni naplójából olvasható

Balogh Máté kertje

"Sajnos a rossz idő miatt csak április közepén tudtam elültetni a magokat. A kis kertet először felástam anyával, elgereblyéztük, elültettük a magokat. Először a borsókat és a retket ültettük el, utána egy héttel később a paprikát. ha én nem tudtam locsolni a veteményem anya és apa segített. A sok gondoskodástól szépen nőnek a magjaim. Remélem nemsokára a kishúgom is megkóstolhatja a kiskertem termését."

Vanda és Amanda

Vanda és Amanda naplója igaz nem közös de a kert annál inkább. együtt nevelgetik a csemetéket szüleik segítségével.

Melinda naplója

Melinda képekben számol be a növények fejlődéséről

Amanda kertészketi tanácsai

Kerti ültetés. A talaj előkészítése. Kikapáljuk az ültetésre kijelölt területet. Kapával sorokat húzunk amibe beleszórjuk a magokat, ezután gereblyével betakarjuk az elvetett magokat. Körülbelül 2-3 hét múlva bújnak ki az elvetett növények. Ilyenkor elkezdünk gazolni, hogy a növényeink jobban fejlődjenek, kapjanak levegőt. rendszeresen locsoljuk. A répát és a zöldséget ki kell ritkítani, hogy jobban tudjon fejlődni.

Oldalak