Keve-Kiserdei Ált. Isk.

Budapest
Pest

Blogok

Ízletes a zöldborsónk!

Május 31-én betakarítottuk az iskolai zöldborsótermést!

Betakarítás

Betakarítottuk a termést, amit már előző nap megvizsgáltunk, s megevésre alkalmasnak találtunk. :) A III. kerületi Kiserdőből a gyerekek ma retekkel táskájukban térhettek haza. Sajnos szép számmal voltak olyan növények, amik nem fejlődtek ki rendesen, a talaj tápanyagtartalma, illetve a nagy szárazság miatt, de a gyerekek nem voltak elkeseredve: életük első retek gondozása mindannyiuk szerint sikeres volt. A retek helyére karalábé palántákat próbáltunk ültetni, reméljük megmaradnak, s fejlődésnek indulnak új helyükön. Holnapra tervezzük a zöldborsó betakarítását.

Kapálás

Óbudai kiskertünk a Kiserdőben a kapálás után igazán mutatós lett. Eltűntek belőle az újra és újra megjelenő gazok. Veteményesünk szebb lett, mint valaha, gyerekek, s szülők csodájára járnak!
 

Pirosodik a retek!

Május közepén elkezdtük kiegyelni az iskolai veteményest. A gyerekek nagy örömére nemsokára felfedeztük az első pirosodó retkeket is.

Gyomtalanítás

Az öntözésnek és a napsütésnek köszönhetően nem csak a zöldségeink, de a gyomok is kezdtek elburjánzani iskolai kiskertünkben. Ezért a  harmadikosoknak május 9-én délelőtt kigazolták a veteményest.

Növekedésnek indultak a növénykék!

Több, mint egy hónapja vetettük el a magokat az iskolában.

Veteményes a Kiserdőben

A Keve utcai iskola Kiserdei tagolzatának alsósai április 3-án délután vetőmagot ültettek. A napközis gyerekek és kollégák, szülői segítséggel, hozzáértő irányítással vetették el a kapot vetőmagot az iskola kertjében. A sorok elejére táblácskákat helyeztünk,  a gyerekek rajzai jelzik, melyik részben, milyen zöldségféle magjai kerültek. Reméljük, iskolai kertünk fejlődésnek indul, és hamarosan beszámolhatunk növénygondozási sikereinkről!

A képek az ültetés napján készültek.