Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye, Nemzetiségi Ált. Isk.

Kimle
Győr-Moson-Sopron

Blogok

Király Éva 4.o. Első termésem

Beérett az év első termése. A legelső a retek, már el is fogyasztottuk.A borsó és a karalábé is szépen fejlődik.Ha ilyen kedvező lesz az időjárás, hamarosan a répából is szedhetünk.Nagyon örülök neki, hogy én is kertészkedhetek.

Király Éva 4. osztály

Gyakorlókertünk

Kertünkben már virágzik a borsó, a gyerekek gondosan öntözik. A sárgarépa sora is látszik, óvatosan gyomláljuk, kapáljuk. A karalébé palánták gyorsan fejlődnek az üvegház alatt, nemsokára ki tudjuk ültetni a szabadföldbe. A zöldség sorok közé Büdöskét ültettünk, hogy így távol tartsuk a rágcsálókat. A vöröshagyma, zeller, retek is növekszik, lassan megkóstolhatjuk az első termésünket. A futóbab is meghálálta a gondoskodást, hamarosan készen lesznek a babsátrak. Reméljük, hogy az időjárás kedvez nekünk, izgatottan várjuk munkánk  gyümölcsét.

Kompos Renáta  8. osztály

Király Éva 4. osztályos kiskertész

Először is bekerítettük az ültetésre szánt helyet.Előkészítettük a magokat.Elővettük a gereblyét és elegyengettük a földet vele.A nagypapám segítségével kijelöltük a sorokat.A mamám segítségével pedig elültettük a magokat.

Pechl Richárd 4.osztályos kiskertész képei

Először a talajt készítettük elő a vetéshez. Apukám felásta a földet.Ezután anyuval elgereblyéztük a felásott területet.Barázdákat húztunk ki, ebbe szórtuk bele a magokat.Betakartuk a barázdákat, majd bőségesen megöntöztük.Reméljük, hogy hamar kikelnek a növénykék.

A kimlei Nemzetiségi Általános Iskola gyakorlókertje

A kimlei Nemzetiségi Általános Iskola gyakorlókertjében a felső tagozatos tanulók előkészítették a talajt a vetéshez, majd a magok a földbe kerültek. Susovits Józsefné tanár néni vezetésével a veteményezésen kívül tavaszi „nagytakarítás” is volt a kertben. Az előző évi gallyak összegereblyézése, a terület megtisztítása volt a feladatuk. Külön melegágyat készítettek a karalábénak, ahonnan majd kipalántázzák a növényeket a szabad földbe. Minden osztály kivette részét a munkából.

Veteményezés

Stipkovits Szabina 4.osztályos, és testvére Stipkovits Natália 1. osztályos tanulók szüleik, nagyszüleik segítségével veteményeztek.

"Március utolsó szombatján kezdtük meg a vetést.Nagyon hideg, szeles idő volt.A munkát a testvéremmel és a papi segítségével végeztük el.Papi egy sorjázógereblyével húzta meg a barázdákat.Ebbe szórtuk bele a magokat.Először a borsót, vöröshagymát, retket, sárgarépát majd a karalábét.Ezután gereblyével ráhúztuk a földet, majd meg is nyomkodtuk.Reméljük szép idő lesz és hamar kibújnak."

Belevetettük magunkat

Megérkeztek a vetőmagcsomagok a kimlei Nemzetiségi Általános Iskolába. Ezúton is köszönjük a szervezőknek és az adományozóknak a lehetőséget.A hosszú hétvégén szép idő volt, így hát belevetettük magunkat a munkába.Szüleink, nagyszüleink segítségével az első feladaton, a veteményezésen már túl vagyunk.Izgatottan várjuk a folytatást.