Kiskanizsai Általános Iskola

Nagykanizsa
Zala

Blogok

Botond, a kiskertész 4.a

Nagymamám segítségével készítettük elő a talajt a veteményezéshez. A magokat külön kis ágyásokba vetettem el, utána meg is locsoltam azolat. Minden nap megnézem kis növényeimet, hogyan fejlődnek. A száraz idő miatt többször kell locsolni.

Vivien kiskertje 1. a

Vivien gyakorlott kiskertészként műveli  kis veteményesét. Nagy hozzáértéssel készíti elő a palántázáshoz a földet. Hogy szép, rendezett legyen minden, a gazt is eltávolítja a növények közül. A gondoskodást meghálálják a növények, szépen fejlődnek.

Dorina kertészkedik (4.b)

Szüleim segítségével előkészítettük a talajt a veteményezéshez. A magokat már egyedül vetettm el, majd jól megöntöztem. A száraz időjárás miatt sokat kell locsolni.

Trixi veteményese (1.a)

A veteményezés után sokat kellett öntözni, mert nem volt eső.  Az április végi kiadós eső után fejlődésnek indultak a növények, különönsen a retek, amiből kóstolót is szedtünk. Igaz, csak egy kis csokrot, de az első, és nagyon finom!

Igazi bio kertünk van, vegyszert, műtrágyát hírből sem ismer. Csak a saját marháink trágyájából kapnak.

A cukorborsó is szépen fejlődik, a répa is növöget.

Vivien kiskertje 1. a

A házunkhoz egy viszonylag nagy kert tartozik. A szüleim minden évben sok magot vetnek, gondozzák a növényeket. Én is mindig segítek nekik a munkában. Nagyon örültem, hogy most nekem is lesz egy kis darab veteményesem. Papával előkészítettük az ágyásokat, és elvetettem a magokat. Utána betakartam, majd jól megöntöztem őket.  Minden nap megnézem, és várom, hogy előbújjanak.

Julcsi a kiskertész (1.a)

Amikor az iskolából hazavittem a magokat, már aznap délután el is vetettem azokat. Anya segített a talajt előkészíteni. Vetés után meg is öntöztem az ágyásokat. Már nagyon várom, hogy kikeljenek a növények.

Trixi veteményese

A magokat március végén vetettük el anyukám segítségével. Nem nagy kertünk van, így fajtánként egy-egy sort  sikerült elültetni.
Sokáig öntöztük, csak öntöztük, és semmi... Aztán a húsvéti eső után  mindegyik kibújt.
A legelső a retek és a cukorborsó volt, majd közben a cserépbe ültetett karalábé is kikukucskált.
Majd amikor már senki sem számított rá, a hagyma, és pár nap múlva a répa is meglátta a napvilágot.
Most már csak fejlődniük kell, és lehet "szüretelni".