Kisnánai Szent Imre Általános Iskola 093021

Kisnána
Heves

Blogok

A hosszú munka

  Nagyon vártam a magokat, de amikor megjöttek és el kellett volna ültetni, mindig csak halasztgattam.
  Aztán végül csak elültettem. Sokat locsoltam és végül kinőtt. Nagyon boldog voltam és mindenkinek azt meséltem, hogy kibújt a borsóm. Először lefényképeztem, de újat kellett készíteni, mert közben kinőtt a répám is. Utána rajzot készítettem.
  Nagyon örülök, hogy elvállaltam, mert sok élménnyel gazdagodtam.

Gombi Anna

A saját borsómnál nincs is jobb

Amikor megkaptuk a dobozt  amiben zöldségek voltak. Aznap rögtön el is ültettem. Keményen dolgoztam érte. Ástam, kapáltam , locsoltam , lelkesen hajtottam , hogy minden meg legyen nekik. De aztán csak a borsó kelt ki. Én annak  is örülök, mert hát ugye  a kis dolognak is örülni kell. Nem tudom a többieké milyen, de az én borsóm nagyon finom. Azt mondtam anyának, hogy főzzük meg borsófőzeléknek. El is készítettük, nagyon ízlett, főleg nekem .

Remélem többször is lesz ilyen akció.

                                                                                  Tóth Áron

Életem első kertje lépésről lépésre

Egy országos programon vett iskolánk részt. Konyhakerti növényeket kell nevelnünk.

Az én kertem

A keretem élete az ásással kezdődött. Az apukám felásta, mi anyukámmal pedig elvetettük a vetőmagot. Nagyon izgatott voltam, hogy melyik növényem bújik ki először. Na, vajon melyik?        Hát a borsó. Mára már ehettem belőle, sőt borsólevest is főzött már az anyukám az általam vetett borsóból. A második a retek volt, amit sajnos megettek a kukacok.

Mostanra már a répa, a karalábé, a hagyma is szép nagyra nőttek.

Herman Fruzsina

A termésem

   A kertemben nagy borsó termett, de nem csak nagy, hanem finom is. A retek egy hét alatt el is fogyott. Hogy a répa hogy halad? Az se rosszul, de még csak icipici. A borsóból finom főzelék lett, a retekből meg salátaféleség. Nekem a retek ízlett a legjobban, anyának meg a főzelék. Apának mind kettő. Nagyon büszke voltam mikor a főzeléket, retket ettem. Mivel nem a mi udvarunkban van a növény, hanem nagybátyámnál, ezért nemcsak engem kell dicsérni. Sajnos a hagymát nem tudtuk elvetni. 

Élményeim saját kertemben

 Mikor megkaptuk a magokat, úgy éreztem magam, mint egy kis gazda. De nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz.
    Elültettem a magokat anyukám segítségével, hiszen Ő egy igazi kert-szakértő. Ahogy növekedtek a termések, egyre büszkébb lettem a kertemre. De persze minden nap meg lett locsolva, ha slaggal, ha esővel.
   Végül megláttam az első retkemet. Ott kandikált ki a földből a többi társával együtt. Aztán persze már a kosárban díszeleghettek, amint vittem be. Megmostam őket és olyanok lettek, mint a piacon. Mindenkinek ízlett.

Kedves Olvasó !

Képzelje el, hogy én is megkaptam a csomagomat és nagyon boldog voltam.

   Elültettem a növényeimet, de a karalábot először csak ládákba tettem. Azután az előbb említettet pikíroztam, de végül ki lett ültetve az is. Közben a többi növény is kikelt.

   A mai napon például már sárga a répám, szedtem a borsót (és le is fagyasztottuk), a retkemet már kihúztuk, mert már fás volt. A hagyma remélem már hamarosan ehető lesz. Nagyon várom a következő feladatot.

Szeretettel: Ökrös Gréta

Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Vesd bele magad!

2. osztály

Szösszenetek

Kaptam egy doboz magot. Volt benne borsó, sárgarépa, karalábé, vöröshagyma, retek. Már el is ültettük. Már nő a borsó. Minden nap öntözöm. 

Kaptam egy doboz vetőmagot. Ma fogom elültetni. Remélem, nagyon szép lesz. Anyukámnak nagyon fog tetszeni.  

Én nem kaptam veteményt. A testvérem szépen gondozza a növényeket. 

Kaptam egy doboz magot. Elültettem és ki is nőtt. Szinte minden nap meglocsolom és kiszedem a gazt. 

Az első...

Ma eldicsekedtem az iskolában az első saját termesztésű retkemmel.  Mindenki a csodájára járt...

Az én nevelésem

Annyira büszke vagyok rájuk! Csak nőnek, nőnek...

Kis helyen...

Csak ekkora helyünk van, ahol kertészkedhetünk. De kihasználjuk!

VBM Zsombón

A zsombói Szent Imre Katolikus Általános Iskola alsós diákjai nagy örömmel vették birtokba a dobozokat, melyek a "kincseket" rejtették. A elsősök nagy lelkesen kezdték tervezgetni, milyen borsófőzeléket fognak otthon főzni. Rajz órán még a tanító nénit is megkérték, hadd rajzoljanak a növénykéikről.

A magok szépen fejlődésnek indultak, a szünetekben az a fő téma, mekkorára nőttek már.