Kiss Ferenc Ált. Isk., AMI és Napközi Otthonos Óvoda

Ásotthalom
Csongrád

Blogok

Kertecském

Fodor Réka 2.b- Anyával és apával előkészítettük a földet. Majd elvetettük a magokat. Először kikelt a borsó, utána meg a retek. Végül az összes többi. Az estike éjszakánként illatozik. A retek már elfogyott. A borsó is finom még van. A paradicsomot sokszor kellett locsolni. Köszönjük a lehetőséget!

Pirinyó kertem

Szabó Mónika 2.b Nagyon jó, hogy megint megkaptuk ezeket a magokat. Anyával előkészítettük a kertet. Utána elvetettük a magokat. Meglocsoltuk. Vártunk kis időt és kikelt a borsó, a retek. Meg is kóstoltam, nagyon ízlett. Remélem megint kapok! Örömmel gondoskodtam a növényekről. Köszönöm a lehetőséget.

Az én kis kertem

Toroczkai Csillag 2.b- Előkészítettük a helyet. Anyával elvetettük a magokat. Először a borsó kelt ki, aztán az estike. A kistesóm és én nagyon örültünk a borsónak. Hamarosan kibújt a retek is. Annak én örültem a legjobban. Ezután kikelt a paradicsom. Szendviccsel ettem meg, ez volt a legfinomabb. Ez volt életem legfinomabb szendvicse. Remélem jövőre is kaphatok magot. Előre is köszönöm.

Magokat kaptam

Szilágyi Vanessza 2.b Örülök, hogy a család kapott magokat. Előkészítettük kertet és elvetegettünk anyával. Először a borsó kelt ki. Utána a paprika. Később a retek. Az estike nagyon illatos. Köszönöm ezt a lehetőséget.

Az én iciripiciri kertecském

Berta Panna 2.b- Anyával előkészítettem a talajt, és elvetettük a borsót. Gyorsan kikelt. Már megkóstoltam a retket és nagyon finom volt. Az estike éjszaka nagyon illatos. A paprika nagyon szép. A paradicsomot most várom. Már minden növény fejlődik. Jövőre is nagyon örülnék annak, ha kapnék egy ilyen csodálatos csomagot. Köszönöm!

Hasznos Vesd bele feladatomról

Derjanecz Damarisz 2.a Amikor megkaptam a magokat örültem neki. Otthon megfigyeltem és másnap elvetettük a magokat. Sokat locsoltam és kapáltam a kis kertemet. A növények szépen fejlődtek. A borsóból finom levest és főzeléket főztünk. Még rajzoltam is róla. Örülök, hogy kaphattam és kipróbálhattam. Jó, hogy segítettek otthon is.

Vesd bele magad a házimunkába!

Tóth Gréta 2.a A magokat örömmel bontottam ki. Kiástam a lyukakat és utána elvetettük anyuval. Vetettünk répát, borsót, uborkát, estikét, céklát. Sokat locsoltam, szépen fejlődtek.

Vesd bele munkámról fogalmazok

Jeremi Daniella 2.a - Boldogan vettem át Éva nénitől a csomagot. Hazavittem a magokat és megtanulmányoztam a mintáját, színét. Otthon elkészítettem a földet. Kicsike lyukat fúrtam. Beleraktam a lyukba a borsót. A csomagban más is volt. Mindent elvetettem a szabály szerint. Ellenőriztem, jó nagyra neveltem a növényeket. Sűrűn öntöztem. Szép lett a kertem. Boldogan ettem. Finom. Köszönöm szépen. Az estikének jó illata van.

Belevettem a homokba

Kiss Boróka 2.a- Elültettem a magokat. Először az estikét szórtam el. Mindig este nyílik. Csuda illatos. Később a répát vetettük el. Nagyon szeretem a répát. Most nő! Utána a borsót raktam csoportosan. Nagyon szép, dús, már szedtem róla. A borsó volt a legjobb. Nagyon jó volt ez a kis munka.

Kertész lettem

Tóth Hanna 2.a - A magokat örömmel vettem át a tanító nénitől. Otthon megfigyeltem a magocskákat. Még azon a napon elvetettük. A földet elgereblyéztem, majd kis lyukakat fúrtam bele. Vetettünk borsót, uborkát, répát, estikét. Nevelgettem őket. Végül gyönyörű terméseim lettek.

Zöldségfélét neveltem

Börcsök Botond 2.a - Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam a zöldségfélék termesztését. Nagymamám, aki zöldségek felvásárlásával foglalkozik segített a kerti munkálatokban. Munkát vállaltam gereblyézésben, sorok kijelölésében, a magok elhelyezésében. Később figyelgettem a változást. Még az időjárás előrejelzést is követtem, hogy várható- e vihar. Anyuval féltettük a kis növényeket. Szerencsére nem lett vihar, ami tönkre tegye. Fogyasztottam is belőlük, ezért vagyok boldog, hogy mi is megtermeltük. Köszönöm szépen.

Violetta a kertben

Nógrádi Violetta 1.o.- Március 25-én vetettük el a magokat fóliasátorba, így hamarabb kelnek ki a növények. Április 5-én a borsó, a retek és az estike kibújtak a földből, a paprika és a paradicsom még nem. Május elejére a retek megnőtt, de sajnos nem tudtunk enni belőle, mert a hangyák nagyon megrágták. Május 25-én a borsó elkezdett szemesedni, az estike gyönyörű virágba borult és illatozik. A paprika és paradicsom palánta még nagyon kicsi, valószínűleg fáztak a hideg reggeleken. A borsó szedését már nagyon várjuk.

Zöldel a bosó ...

Szegő Sára 1.o.- Március 25-én vetettük el a magokat fóliasátorba, így hamarabb kelnek ki a növények. Április 5-én a borsó, a retek és az estike kibújtak a földből, a paprika és a paradicsom még nem. Május elejére a retek megnőtt, de sajnos nem tudtunk enni belőle, mert a hangyák nagyon megrágták. Május 25-én a borsó elkezdett szemesedni, az estike gyönyörű virágba borult és illatozik. A paprika és paradicsom palánta még nagyon kicsi, valószínűleg fáztak a hideg reggeleken. A borsó szedését már nagyon várjuk.

Szép a kertem ...

Rozgics Loretta 1.o.- Együtt vetette el a magokat a család. Apa fúróval alakította ki a sorokat, barázdákat és abba szórtuk bele a magokat. Minden növény kikelt csak még nagyon picik. Néha locsolni is kellett. A retekből már tudtunk enni, az fejlődött a leggyorsabban.

Levi és a kert

Csábi Levente 1.o. - Anyukámmal együtt vetettem el a magokat, szeles volt az idő. Gyomláltuk és kapáltuk is a veteményt. A paprikát és a paradicsomot kipalántáztuk, hogy nagyobbra nőjenek. A retekből már ettünk is. Finom volt. A borsó még nagyon picike.

Kertész leszek ...

Petvai Sándor 1.o. Szüleimmel vetegettünk egy napsütéses délelőttön. A retek kelt ki először. Egy kicsit sűrű lett, ritkítani kellett. A szép, bokros borsón már fejlődik a termés.

Milán a "borsó"

Kókai Milán 1.o. Nagymamámmal vetegettünk. Előtte előkészítettük a földet. Felástuk és elgereblyéztük. Sorokat jelöltünk ki a földbe és abba szórtuk a magokat, majd betemettük és meglocsoltuk. A sorok végére kiírtuk, hogy melyik növényt hova vetettük el. Kibújt már mindegyik, a borsó a legnagyobb. Már főztünk belőle levest. Ízlett.

Kikeltek a magok

Édes Emma 1.o. Április elején észrevettem, hogy a magok kezdenek kibújni, persze minden másnap locsolgattam azokat. Először a retek bújt elő, majd a borsó és végül a paprika, paradicsom. Szinte napról-napra lehetett látni, hogy nőnek. Nagyon örültem, hogy ilyen gyorsan kikeltek.

Oldalak