Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvoda

Szatmárcseke
Szabolcs-Szatmár-Bereg

Blogok

Kinőttek a növények: )

Szépen kikeltek a növények az iskolakertünkben is. A gyerekek segítséget is kaptak a növénytermesztéshez. A borsóból már főztünk is finom borsólevest...nagyon jó ez a kis program....örülünk, hogy belevágtunk!

Jajj, ez az időjárás

A mostani időjárás nem tesz jót a veteményeskerteknek. Hiába locsolják és gondozzák a növényeiket a kiskertészeink, nem igazán van eredménye...jöhetne már egy kis csapadék, hogy felfrissüljenek a kiskertek: )

Plakátok: ))))

Remélem, hogy mindenki örömét leli bennük: )))

Szépek, úgye?

Bozsányi Milán két kis rajzal kedveskedett nekünk : )))

Kikeltek a magocskák : )))

Petrócki Évike is nagyon ügyesen lerajzolta a kiskertjét: )

Az én kiskertem (Csernyi András)

Nagyon örültem mikor megkaptam a vetőmagokat. Amikor elvetettem anya picit segített az elvetésben. Szoktam öntözni, de most nem kellett meg öntözni, mert az eső meglocsolta. Kezdenek ki kelni a vetőmagok. A borsó és a retek jobban nő, mint a többi. Olyan földbe ültettük a magokat, hogy hamarabb kikeljenek. Szeretném, hogyha minden zöldség ki kelne, mert szeretek kertészkedni a családommal. Én még vetettem hozzá egy kis paradicsomot és babot is.

Úgye milyen szép?

Balla Mónika lerajzolta a kiskertjét, hogy mi is megcsodálhassuk.

Mándi Milán rajza és élménybeszámolója

Az én veteményes kertem

Mikor elvetettük a magokat április elején rögtön esett rá az eső. A magok így könnyen kikeltek. Azóta már többször megöntöztem őket. Két hete mama segítségével megkapáltam a borsót, a retket és a hagymát. A tegnap viszont a zöldségeket gyomláltuk ki. Szombaton szalonnát sütöttünk és jóízűen falatoztam a retekből. Közben arra gondoltam, milyen jó, hogy elvetettük a magokat és nem kell a boltból megvenni a zöldséget.

Fazekas Csaba veteményes kertjéről szóló rövid kis beszámoló

Az egész úgy indult, hogy meglett hírdetve, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy vetőmagot kaphatunk teljesen ingyen, amit otthon elültethetünk. Körülbelül 2 hónapja elültettem a magokat. Már szépen kinőttek a zöldségek. 2 hete meggyomláltam és meglocsoltam. Tegnapelőtt megkapáltam.

Balla Mónika, 4. osztályos tanuló kis beszámolója

A vetőmag

A mi zöldségünk nagyon szép, tiszta és nagyon szépen bújik kifelé a földből. Nagyon szépen gondozzuk. Mindennap megöntözzük a zöldséget, és mindig kigyomláljuk, ha gazos. Nagyon szépen megkapáltam és most nagyon szép. A sárgarépa is nagyon szépen kikelt, mert nagyon szépen gondozzuk. Reméljük továbbra is ilyen szép marad.

Kertész Luca 2. osztályos tanuló

Luca egy kis olvasónaplót csinált, amiben leírta, hogy mikor mit csinált a kis veteményeskertjében. Olvassátok, higgyétek el megéri: ))))

2012. április 18 (szerda): Mostanában hüvős nappalok és hideg esték voltak, még fagyott is. Eső gyakran esett és ezért nem kellett locsolnom. De azért másnapra kibújtak az első zöldségeim: a karalábé és a retek.

2012. április 20 (péntek): Kikelt a borsó is. Meglocsoltam mindent.

Kertész Luca beszámolója a kis kertről

Az én kertem

Apukám készítette elő a veteményes kert földjét. A tavaszi szünetben vetettük el a magokat, április 6.-án. Nekem kicsit nehéz volt az apró magokat szórni, ezért anyukám segített. Már alig várom, hogy kikeljenek a zöldségek, ezért már meg is locsoltam.

Varga Róbert, 3. osztályos tanuló kis beszámolója

Bevezetés: Az én kertem nagyon szép.

Tárgy: Már kikelt a hagyma, a retek, a krumpli. Már a hagyma olyan nagy, hogy lehet belőle enni. A krumplinak már látszik a sorja. Te szeretsz gyomlálni? Én bizony szeretek, és minden délután locsolom a veteményemet. Norbival és anyuval mindig meglocsoljuk, mert ha nem kap vizet, akkor ki is szárad hamar. Nagyon szeretek vetni és szeretem ezt csinálni. Ha esik az eső nem szabad locsolni.

Petrócki Éva, 3. osztályos tanuló veteményeskertje

Május 1.-jén elvetettem a magvakat, elduggadtam a hagymát és még elültettem a palántákat is. Mivel ez egy meleg napon történt csak estére olyan 6 órakkor öntözhettem meg a kertemet. Mert, ha nappal locsolom meg a paradicsomot és a karalábét , akkor kiégtek volna. A másik este megint megöntöztem és persze mindig csak akkor nem, ha esett az eső. A gondozástól és a napfénytől elkezdtek kikelni. Megvártam míg megerődödtek és kigyomláltam őket. Remélem, hogy szép zöldségek teremnek.

Orosz Dominika, 2. osztályos tanuló kiskertje

Már két hete, hogy szüleim segítségével elvetettem a zöldség magokat, amiket az iskolában kaptam. Locsoltam őket, és már ki is kelt a retek, a borsó és a karalábé. Még nem tudtam megkóstolni egyiket sem, mert még kicsik.

Az iskolakert : ))

A gyerekek szorgoskodtak. A mostani időjárás nagyon jót tesz a földnek, hiszen már nagyon ki volt száradva. A magocskák is szépen kikeltek. A gyerekek amiben csak tudnak szívesen segítenek.

A tegnapi nap folyamán készítettem néhány gyermekről pár képet, amelyen látszik, hogy mennyire boldogok voltak. Nagyon örültek, hogy végre kikeltek a kis növénykék. Alig várják már, hogy megkóstolhassák majd őket : ))))

Balla Krisztián, 1. osztályos tanuló kis rajza

Krisztián azt a pillanatot rajzolta le, amikor éppen kapálja a gyomokat a növény között. Szépen kikeltek a magok: )))

Sarkady Rita Katalin, 3. osztályos tanuló rajza

Ritának a kiskertjében is elvannak határolva egymástól a növények. Szépen lerajzolta a kiskertben található fákat is: )))

Oldalak