Kölcsey Ferenc ÁMK Általános Iskola

Zsáka
Hajdú-Bihar

Blogok

Duró Judit: Én kicsi kertem

A dobozban lévő magokat levittem a kertbe. Gereblyével húztam kis gödröt, amibe óvatosan beleszórtam. Mama segített vizet vinni a locsolóval és megöntöztem az ágyást. A paradicsom és karalábé palántokat ládába kell nevelni. Ezeket, majd később lehet a kertbe kiültetni.

Kovács Vivien és Kovács Dóra mini kertecskéje

Kimentünk a már előkészített kertbe. Ágyásokat készítettünk, amibe soronként elvetettük a retek,sárgarépa, karalábé, vöröshagyma és borsó magokat. A magokat betemettük, meglocsoltuk és a sorok elé egy-egy pálcára rátettük a zacskójukat, hogy tudjuk melyik sorban mi fog teremni.

Oláh Gábor kiskertész

Nagyon büszke voltam, amikor édesanyámmal és kisöcsémmel elvetettük a magokat. Egész nap kint voltunk, sokat nevettünk. Alig várom, hogy a földből kibújjanak a növények, minden nap meglocsolom őket és ha kell kapálni is fogom. Még nem bújt ki egy növény sem, de anyukám elmesélet, hogy mi történik velük a föld alatt, hogyan lesz a magokból majd finom növény. Mellesleg nagyon szeretem a retket, így anyukámnak nem kell majd venni, ha szalonnát sütünk.

A Kölcsey Ferenc ÁMK diák bevetésen!

Március elsején országos pályázatot hirdetett az AGRYA ,, Vesd bele magad!" címmel.

A vetőmagcsomagokban zöldborsó,sárgarépa,retek magokat találtak a gyerekek, valamint egy részletes leírást az egyes növények termesztésével kapcsolatban. Annyira nagy volt az érdeklődés,hogy bizony nehéz feladat volt kiválasztani azokat a kisdiákokat akik részt vehetnek a programban.

Hálásak vagyunk a fiatal gazdák felajánlásának, mivel így egy hasznos és érdekes lehetőség nyillik meg ezek előtt a gyermekek előtt is.