Kossuth Lajos Általános Iskola - Szabadegyháza

Szabadegyháza
Fejér

Blogok

Máté már retket vacsorázik!

És végre megnőttek a retkek akkorára, hogy már lehet belőle enni! Nagyon szereti az egész család! Már a borsóból is szemezgettünk, hamarosan le lehet szedni!

Micsoda kiskert!

Nézzétek, csak meg, hogy az én kiskertem már milyen gyönyörű! Szép nagyok a növényeim! Sokat gondozom őket, nagyon szeretek kertészkedni, úgy, ahogy a szüleim is! Druhapolcsik Joci 1. osztály

Máté nagyon belejött a kertészkedésbe!

Nagyon szépen kikeltek az elvetett magjaim! A retekből már hamarosan tudunk enni. A borsó is elvirágzott már, nemsokára abból is lehet szemezgetni! A kukoricám is szépen megnőtt! Ez a nagy szél kiszárítja a földet, így gyakrabban kell locsolnom. Jó lenne egy nagy eső. Minden nap tevékenykedek egy kicsit a kis kertemben. Tegnap kiszedtem a gazt, Anya le is fényképezett! Sztupa Máté 4. osztály

Jocika a nagy kertész!

Druhapolcsik József, 1. osztályos tanuló vagyok! Sokat vagyok kint a kertben, már nagyon szépek a növényeim. A retekből már evett a család! Anya szerint már csak pár nap és borsót is szedhetünk! Már nagyon várom!

Bogi is kertészkedett!

Bartos Boglárka vagyok, 2. osztályos tanuló. Nagyon szeretek a kertben segíteni szüleimnek, és most végre nekem is lehet saját veteményem. Nagyon vigyázok a kis növénykéimre, minden nap meglesem őket a kertben, ha kell gyomlálok, vagy locsolok! A retekből már ettünk is, hamarosan borsónk is lesz!

Janika kiskertje!

A késői veteményezés ellenére szépen alakul a kertem! A képeken jól látszik, hogy milyen szépen nőnek az elvetett növényeim! Időnként szükségük volt egy kis locsolásra, de mostanában elég sokat esik az eső. A borsó és a retek már szép nagy, de a kukorica is szépen növöget! Remélem a tegnapi és mai nagy szél nem ártott meg nekik! Már alig várom, hogy a retekből megkínálhassam a családot!

Nagyon tetszik nekem ez a kertészkedés!

Apa készített rólam is pár képet, amikor kertészkedek! Megmutatom nektek is! 

Varga János 3. osztály

Karina veteményezik!

Anyukám és apukám jól előkészítette nekem a kertben a földet, nekem csak a magokat kellett elszórnom! Azért az is elég fárasztó munka volt! Mostanában sokat esik nálunk az eső, így gyorsan ki is keltek a kis növénykék. Locsolni nem kell őket, szépen növögetnek. A retekből már hamarosan tudunk enni, mert már szépen gömbölyödik! Már alig várom, hogy a friss, zsenge borsóból is szemezgethessek a kertben! 

Tóth Karina 1. osztály

Veteményezett az egész család!

A hétvégén a szüleimmel, testvéremmel és az Ő kislányával elvetettük azokat a magokat is, amit az iskolában kaptunk. Így nekem jutott egy külön kis kertrész. Szerencsére mostanában sokat esik az eső nálunk, meleg is van, így biztosan gyorsan ki fognak kelni a magok! Ketrinnel majd minden nap meglessük! A nővérem készített rólunk sok képet is, így emlék is marad!

Schlott Kimberli 1. osztály

Sztupa Máté kertészkedik!

Április utolsó hetében és május 1-jén veteményeztem el! Igaz a föld előkészítésében kicsit segítettek a szüleim is, de a magokat ÉN szórtam!

Május 2-án és 3-án esett az eső, ami nagyon jól jött a magoknak!

A meleg és az eső már elő is csalogatta a kis növénykéimet, már szépen látszanak!

Bencsik Vivi a kis kertész

A kertemben kinőtt a borsó, a kukorica, aprócska még, de már látszik a kapor és a répa. A hétvégén megkapáltam őket, jól jönne egy jó kis eső! 

Szilárda kertészkedik!

Ma nagyon meleg volt, így anya bekent napolajjal, majd lementünk a kertbe. Előkészítettük a földet, én gereblyéztem! Anya kihúzta a sorokat, én beleszórtam a magokat. Mindent elvetettünk. Kicsit elfáradtam, mert sokat dolgoztam és nagyon meleg volt! Nagyon várom, hogy kikeljenek a kis növénykéim! 

Végre tavasz!

Nagyon hosszú volt a tél, de végre jó az idő! A hétvégén mi is veteményeztünk kicsit anyukánk segítségével. Mi gereblyéztünk, majd a magokat is mi szórtuk! Most várjuk, hogy kikeljenek!  Dávid és Dani 1. osztály