Közös Fenntartású Általános Iskola Csabrendek

Csabrendek
Veszprém

Blogok

Tégi Dániel 2.a. osztályos kiskertész beszámolója Csabrendekről

Dani áprilisban már nekiállt a kapott magok elvetésének, ebben segítségére volt a nagymamája és az édesanyja. Nagy izgalommal várta, hogy az apró magvakból kikeljenek a pici növények. Sajnos az időjárás nagyon szeszélyes volt, így sok gondozást, odafigyelést igényelt a növények ápolása. A retek, a cukorborsó nagyon szépen fejlődött. A paprika egy kicsit megsínylette a hideget, de már utolérte a társait. A retekből már nagyon sokat tudott fogyasztani, a cukorborsó még zsenge, de nagyon ízletes. A legszívesebben az összeset már most megenné.

Az első osztályos Bolla Dzsenifer képes beszámolója Zalaszegvárról

Vetés előtt megmunkáltam a földet,kihúztam a sorokat, elszórtam a magokat majd betemettem és izgatottan vártam hogy kikeljen!

"Kertészkedtünk" - Arany Dániel és Richárd kiskertészek beszámolója

Első lépések: Nagyon örültem a magoknak amikor megkaptuk őket. Már aznap el is szerettem volna őket ültetni. De aztán még túl korán volt hozzá. Teltek a napok és egyszer csak elültettük őket amiben anya is segített,hogy milyen mélyre és milyen távol kell egymástól ültetni. Miután a magokat elültettük meg is kellet őket locsolni. Minden nap gondozgattam és locsoltam őket, hogy minél gyorsabban nőjenek, na és minél szebbek legyenek. A növények gondozása: A cukorborsó a sok esőnek köszönhetően gyorsan kikelt és most már szépen virágzik. Türelmesen várom,hogy megjelenjenek a hüvelyek.

Kekk Péter és Kekk Bence beszámolója Hosztótról

Amikor megkaptuk a magokat, hamarosan el is ültettük őket. A retek és a borsó a kertbe került, a paradicsom és a paprika pedig edényekbe. Szépen kikeltek, és fejlődtek. Az edénybe ültetett palántákat a lakásban gondoztuk, amíg elég jó idő nem lett a kiültetéshez. Május közepe után azokat is kiültettük a kertbe. Az időjárás kicsit megviselte őket, de már szépen fejlődnek. Nagyon örülünk, hogy a kertünkben nekünk is lehet saját veteményesünk.

Az első osztályos csabrendeki Horváth Krisztina beszámolója (nagypapa segítségével)

Mellékelem Horváth Krisztinának a kertészkedős képeit. Krisztina csak április végén vetette el a magokat. A paradicsomot és a paprikát ládába vetettük ,de már ki lehetett palántázni. A retek is nagyon szép már többször fogyasztottunk belőle. Üdvözlettel: Nagy Emil

Az első osztályos Bodnár Patrik beszámolója Szentimrefalváról

A sok csapadék és a napos időszakok váltakozásának eredménye, hogy mind a vetemény, mind a gaz jó gyorsan megnőtt a kertben. Ezért sokat kellett gyomlálni, kapálni, viszont a növénypalánták is gyors fejlődésnek indultak. A szél kicsit megtépázta ugyan a növényeket, de ezt gondos munkával hamar helyre lehet hozni!

A 4. osztályos Bogdán Elvira beszámolója Csabrendekről

Borsó: Elkészítettük a helyet, hogy el tudjuk vetni a magokat. Elsőnek a sort húztuk ki, majd elvetettük a magokat. Rövidesen kibújtak a kis növények. Azóta is szépen fejlődnek. Retek: Az ültetés után hamarosan kikeltek a retkek. Néhány hét múlva jóízűen elfogyasztottuk mindet a családdal.

Nagy Cintia Erzsébet beszámolója Csabrendekről

Április közepén Gyuri bácsitól megkaptam a vetőmagcsomagot.Volt benne paprika,paradicsom,borsó,retek és estike mag.Sajnos kertünk nincs,de anya felajánlotta,hogy a virágoskertjébe veteményezhetek.Eléggé gazos volt,mert tavasszal nem lett megművelve.Amikor jó idő lett apa felásta a kertet,ahová a magokat elvethettem.Én elgereblyéztem, majd apa segítségével elültettük a magokat.Minden este szorgalmasan megöntöztem mert nem esett az eső.Egy hét múlva már látszottak a kis növények.Először a retek,majd a borsó kelt ki.A paprika, paradicsom az lassabban,de már látszanak.Még várni kell,hogy legyen t

Molnár Melinda 4. osztályos csabrendeki "Kiskertész" beszámolója

A fényképek között olvashatjuk Melinda kedves fogalmazását a kertészkedéssel kapcsolatos élményeit, eredményeit! Érdemes kinagyítani, elolvasni!

Bódai Niki kiskertjében láttuk

Már áprilisban elkezdtük elvetni a magokat.Sokat kellet öntözni mert nem volt akkor csapadék.A retek szép és finom volt.A paprika és paradicsom palántákat kiültettük.A borsó már szépen virágzik.

Gyalog Dóra kiskertjében

Az idei évben később tudtunk elveteményezni mint tavaly.De sebaj, mert egypár cukorborsó kinőtt a földből a cékla és a karalábé is. A sárgarépából és a zöldségből igen kevés nőt ezért újra vetettük.De az uborka már nagyobb, ezért a hálót is feltettük.A második veteményezés reméljük eredményes lesz.

Gyalog Noémi a kertben

Az idén később tudtuk csak elvetni a magokat.Sajnos ez baj volt, mert alig bújt ki valami.De azért nem keseredtünk el, mert újravetettünk.A cukorborsó nagyon ritka, a sárgarépa se nagyon jó.A retek kifejezetten jól nődögél,már egyet ki is húztam.A cékla szép és jó, mint a karalábé.Uborkát is vetettünk, már felfuttattuk a hálóra.Szerintem ez nagyon jó eredmény.Ja, és cukkinit is ültettünk, amit locsolgatunk,nevelgetünk és reméljük ,hogy lesz eredménye.

Soós Lázár beszámolója V.

Ebből szép virágom lesz. Majd Anyáéknak adom. A paradicsomom sajnos nem kelt ki de majd legközelebb talán. Soós Lázár

Soós Lázár beszámolója IV.

Ez itt a paprikám, ennek azért még sok napsütés kell.A mamával már kipalántáztuk a kis növényeket.

Csabrendeki Kiskertészek

Ez már az 5. tanév, melyben csatlakoztunk az AGRYA : a Fiatal Gazdák - az Agrárium Jövője Alapítvány kezdeményezte, kiskert gondozást népszerűsítő, vetőmagokat általános iskolásoknak ajándékozó programjához. Februárban 40 tanulónkkal pályáztunk a magokra, melyeket március 16-án osztottunk ki az igénylők között. Erre a szezonra borsó, paprika, paradicsom, retek és Estike virágmagokat tartalmaztak az egységcsomagok. A tanulók többsége már évek óta igényli ezt a lehetőséget. Kedvező időjárást, jó munkát a „Kiskertészeknek”!

Németh Roland szép termései

Küldök két képet a kertészkedésünk eredményéről. A borsóból nagyon finom leves készült. Németh Roland Zsolt 1.a osztályos kiskertész

Tégi Dániel 1. a osztály " Vesd bele magad program" Beszámoló folytatása

A meleg, de csapadékban sem szegény időjárásnak köszönhetően az elültetett magok szépen fejlődtek. Május elején Dani kiskertész nagyszülei segítségével elültette a kukorica magokat is a földbe. A kikelt veteményt folyamatosan kellett gondozni, melyből Dani is kivette a részét. A kertművelése nem szokatlan számára, hiszen kiskora óta részt vesz az efféle munkákban. Május végére a cukorborsó is szépen termőre fordult, az apró borsószemek szépen duzzadnak, növekednek.

Oldalak